Cristian Pustai, ofertat de mai multe cluburi în ultima perioadă. Antrenorul spune de ce a preferat să rămână la Dunărea Călărași, în ciuda problemelor financiare mari

Răzvan STÎNGĂ 04 Dec. 2020, 20:39 Liga 2
Cristian Pustai, ofertat de mai multe cluburi în ultima perioadă. Antrenorul spune de ce a preferat să rămână la Dunărea Călărași, în ciuda problemelor financiare mari

Cristian Pustai, antrenor cu multă experiență în România și cu echipe importante în CV-ul său, a recunoscut că a fost contactat de anumite cluburi în acest sezon, pentru preluarea băncii tehnice. A refuzat însă și nici nu a vrut să negocieze, chiar dacă Dunărea Călărași e într-un punct destul de greu.

Călărășenii au mari probleme cu banii, lucru recunoscut chiar și de ”principal” în câteva rânduri. Chiar dacă salariile nu au fost plătite de conducere în acest sezon, Cristian Pustai nu a putut lăsa echipa la greu și a preferat că continue. Ar fi avut o părere de rău în cazul în care și-ar fi dat acordul să plece, pentru că, după cum a declarat la ProSport LIVE, a muncit enorm.

Cristian Pustai: ”Nu negociez când sunt sub contract” 

Pustai a preluat Dunărea Călărași în iunie anul trecut, când echipa retrogradase din Liga 1. La momentul respectiv, după ce a revenit în Liga 2, în lot mai rămăseseră doar doi jucători, a spus Pustai.

”Am avut oferte, dar nu negociez când sunt sub contract. Am un CV în spate, pot să spun că l-am dobândit prin muncă. Și aici la Călărași pot să spun că e muncă. Am venit aici acum un an și jumătate, după o retrogradare. După o retrogradare e foarte greu, mai erau doar doi jucători.

A început o muncă, până la urmă o muncă foarte grea, pe care dacă o să o lăsăm baltă, nu pot să trec repede peste. Pentru că am venit într-o situație grea și cred că acest club a rezistat și datorită muncii staffului nostru”, a spus Cristian Pustai la ProSport LIVE.

  • Anterior venirii la Dunărea Călărași, Cristian Pustai le-a pregătit pe Gaz Metan Mediaș, în două perioade, Pandurii, ASA Târgu Mureș, Rapid și FC Botoșani.

Ultimul meci al Dunării Călărași în acest an, cu ”U” Cluj 

Dunărea Călărași este pe locul 2 în Liga 2, înaintea ultimei etape din 2020, a 15-a. A adunat 24 de puncte în 13 meciuri, fiind la trei lungimi de liderul U Craiova 1948 SA, 27 de puncte în tot atâtea partide. Echipa lui Cristian Pustai este la egalitate de puncte cu echipa care încheie podiumul, ASU Poli, dar pe care o devansează la golaveraj.

În ultimul meci al anului, Dunărea Călărași va juca împotriva celor de la ”U” Cluj, în deplasare, pe 8 decembrie.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto 

Răzvan STÎNGĂ 04 Dec. 2020, 20:39 Liga 2
Pe aceeași temă