Fără goluri în Ripensia – Buzău, cu dominarea oaspeților jucând inclusiv în inferioritate! Florin Fabian, după debutul la timișoreni: ”Nu sunt mulțumit deloc de jocul echipei!”

Anda DELIU 31 Oct. 2021, 16:19 Liga 2

Ripensia a obținut un punct la primul joc cu antrenorul Florin Fabian pe bancă, după meciul terminat la scorul de 0-0 cu FC Buzău. Timp de o oră, echipa timișoreană a avut superioritate numerică, dar asta nu a ajutat-o prea mult, mai ales că buzoienii a dominat-o copios. După joc, Florin Fabian a spus că este nemulțuit de cum au jucat elevii săi.

Din minutul 29, căpitanul buzoienilor și-a lăsat colegii în inferioritate

În prima repriză, și în 11, și în zece oameni, FC Buzău a dominat copios pe arena Electrica, drept dovadă, Ripensia a avut un singur corner, și acela, înainte de pauză.

Posesia, dar și poziționarea ”teritorială” a fost total favorabilă oaspeților, clasați în Top 6 în Liga 2, cu aspirații la promovare.

Ripensia a avut și ghinion la accidentări. Andrei Macrițchii a trebuit înlocuit din minutul 8, după o problemă la genunchi. Gazdele puteau da lovitura și dominați, în minutul 16, când un adversar i-a făcut cadou mingea lui Ernest, care însă și-a bătut apoi joc de ocazie. Munteanu a avut o mare ocazie cu un șut ce se ducea la vinclu, salvat de Rus, pentru ca din minutul 29, Ciobanu să fie eliminat după ce i-a spart arcada la un duel aerian lui Morariu, plecat cu salvarea de la stadion. Și așa, buzoienii au tot dominat.

A fost festival de cornere la poarta lui Rus. Mitrov, Stoica și Piftor, ratări monumentale în minutele finale

Și după trecerea pe la vestiare, Ripensia a continuat să fie ”masată” în propria jumătate de FC Buzău, chiar dacă nu până la finalul jocului. Elevii lui Cristian Pustai au avut foarte multe cornere tot meciul, pentru ca din repriza a doua să aibă și câteva lovituri libere din poziții bune, pe care nu le-au putut valorifica.

Spre finalul jocului, Ripensia a mai scos ”capul” și a reușit să se mai apropie de poarta lui Relu Stoian. În minutul 81, Stoica a avut o execuție execrabilă din careu, iar în minutul 84, din câțiva metri, Mitrov nu l-a putut ”executa” pe portar. În prelungiri, și Piftor putea da lovitura, dar a avut și el o execuție din careu care a lăsat mult de dorit.

Florin Fabian, nemulțumit de egalul cu o echipă clasată pe loc de play-off

Antrenorul Ripensiei, aflat la debut, a recunoscut că nu e mulțumit de echipa sa. ”Nu sunt mulțumit deloc de jocul echipei! Le voi transmite și băieților că modelul meu de joc, pe care vreau să-l propun, este unul mai creativ. În primul rând, săptămâna aceasta, am avut timp să pregătesc jocul doar pe parte ofensivă. Și am lucrat foarte mult. Știam că e o echipă care își dorește promovare, într-adevăr, și au juccători cu calitate. Dar au și punctele lor slabe, între linii sau în zona stânga. Din păcate, nu am făcut ce trebuia, ce am pregătit la antrenamente. Vom face de săptămâna viitoare încolo și mai mult. Cert este că Buzăul e o echipă bună, puternică, știam ce jucători au, mai ales de la mijloc în sus. Au câștigat majoritatea duelurilor, am suferit și la capitolul asta din păcate”, a punctat Fabian.

Vrea un alt joc ofensiv

Deși asta a antrenat săptămâna aceasta, Fabian a spus că atacul Ripensiei nu a mers bine, și că nu vrea să se plângă că terenul de la Electrica e de vină pentru asta.

”Am vrut să atac. Am avut două ocazi mari, prin Ernest și prin Mitrov. Sunt mulțumit de aportul ofensiv, sunt un antrenor care îmi place să atac. Desigur, cu tranziția negativă pregătită imediat, să ne repliem, să nu ne surprindă. Dar pe faza atac trebuie să avem creativitate, le-am cerut unu contra unu. Le-am cerut foarte multă creativitate și foarte multă mobilitate, schimbul de jucători. Cât am putut, am lucrat săptămâna aceasta. Mai mult, de acum înainte. Nu ne va fi ușor să jucăm ofensiv dacă nu înțelegem ce ne cere antrenorul. Nici n-am vrut să le vorbesc de teren. Înainte de meci m-am gândit că terenul ne va avantaja probabil pe noi, știind că au jucători de calitate de la mijloc în sus. Nici n-am vrut să le zic! Terenul e ultima îngrijorare coleterală de care să vorbim acum. Îngrijorarea mea ține de jucătorii de profil ofensiv, ce-mi vor aduce, prin cerințele mele și ce vor face la antrenament”, a precizat antrenorul Ripensiei.

Au jucat o oră fără fundaș dreapta de meserie

Înainte de acest meci, fundașul dreapta Mădălin Sturzu a fost accidentat, astfel că a fost pus pe acest loc Andrei Macrițchii. Pe rând, în timpul jocului, au căzut accidentați și Andrei Macrițchii și Răzvan Morariu, iar de pe bancă a fost trimis Radu Rogac, care este fundaș central.

”Poate alții începeau cu treaba aceasta. Eu nu încep, pentru că consider că am jucători pe bancă, care trebuie să vină, să-și facă datoria. Dar când ești obligat să faci două schimbări, deja automat îți reduci practic opțiunile din repriza a doua. Totuși, în condițile acestea am așteptat să vină ceva de pe bancă”, a mai spus Fabian.

RIPENSIA TIMIȘOARA – FC BUZĂU 0-0

Ripensia: I. Rus – Andr. Macrițchii (Rz. Morariu 8′, R. Rogac 32′), Țieranu, Lalic, Fridrich (cpt.) – Val. Macrițchii, Vidrăsan (Coulibaly 46′, Golda 82′) – Piftor, Mitrov, Rob. Stoica – Ernest (Sokovic 46′)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Stoi, Dav. Ciurel, Gladun
Antrenor: Florin Fabian

FC Buzău: R. Stoian – R. Șt. Zamfir, Vîrtej, Wiktroski, Tud. Oltean – Gaitan, A. Lopez – Al. Munteanu (Pațurcă 78′), Ekollo (Cârstocea 58′), Cr. Ciobanu (cpt.) – Chică-Roșă (Kanda 76′)
Rezerve neutilizate: Cr. Avram – Ghinga, Cip. Petre, A. Manea, Oteliță, Dr. Lazăr
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: Cristian Ciobanu 29′ (roșu direct)

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Arbitru: Andrei Moroiță (Ploieşti); Asistenți: Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Radu Despa (Baia Mare); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Cu 14 puncte, Ripensia este pe locul 12 în Liga 2. Runda viitoare va juca în deplasare la Unirea Constanța (locul 17, 7 puncte).

Cu 22 de puncte, FC Buzău rămâne pe locul 5, iar etapa viitoare va primi vizita Unirii Dej (locul 11, 15 puncte).

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 31 Oct. 2021, 16:19 Liga 2
Pe aceeași temă