Cristian Pustai e supărat pe relaxarea jucătorilor săi la 0-3 cu FC Brașov. ”Profesorul”, tot cu gândul la meciul pierdut la ”masa verde”: ”Vom face recurs. Regulamentul ar trebui să fie clar”

Adi MARICA, Marius ANGHEL 03 Apr. 2022, 17:15 Liga 2

Diferența de valoare, ușor vizibilă și în clasament, a echipei FC Buzău a fost concretizată imediat pe tabela de marcaj a stadionului Tineretului, în meciul cu FC Brașov, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2. Trupa lui Cristian Pustai a trecut ușor peste gafa de amatori din cauza căreia a pierdut la ”masa verde” meciul câștigat pe teren cu 6-2 cu Viitorul Pandurii, weekendul trecut, și sub Tâmpa a avut 3-0. Într-un mod miraculos, l-a cum s-a desfășurat partida, Brașovul a reușit să egaleze pe final, însă Serges Ekollo a marcat în prelungiri pentru 4-3 și succesul mai detensionează atmosfera.

FC Buzău a avut ocazii cu nemiluita la Brașov, însă a câștigat cu mari emoții

Mihai Neicuțescu (11′) și Adi Chică-Roșă (16′) au marcat în prima repriză pentru FC Buzău, Pablo Gaitan (54′) a marcat și el pentru un liniștitor 3-0, însă ceva s-a întâmplat apoi cu echipa lui Pustai, care a cedat prima dată în fața lui Milcho Angelov (58′), s-a jucat cu alte multe ocazii de gol, iar apoi Vlad Mihalcea (85′, 87′) a adus egalarea incredibilă. În prelungiri, Serges Ekollo (90+2′) a fost găsit singur în careu și a finalizat pentru succesul cu 4-3 al Buzăului.

Dacă Gaitan (21), Chică-Roșă (28, 35, 47, 79), Neicuțescu (38, 56) și Trebotic (45+1, 67, 72) ar fi finalizat fiecare măcar câte o dată, la ocaziile mari avute, atunci FC Buzău ar fi înregistrat din nou un scor mare în acest sezon. Portarul Laurențiu Popescu a fost însă în zi mare, chiar dacă a încasat patru goluri, însă a limitat scorul pentru un eșec dezastruos.

Cristian Pustai, după succesul dramatic de la Brașov: ”Așa e fotbalul atunci când nu-l tratezi serios”

Cristian Pustai a pus căderea inexplicabilă a echipei sale și cele trei goluri încasate după ce a avut 3-0 pe seama relaxării jucătorilor săi. Acesta a spus că obiectivul vestiarului a fost ratat și că acum nu-și poate dori mai mult decât primul loc în grupa de play-out în care joacă, loc pe care se și află.

”Am condus cu 3-0, apoi a intervenit o relaxare și puteam pleca de la Brașov doar cu un punct! Așa e fotbalul atunci când nu-l tratezi serios. Până la urmă a ieșit o victorie! Totuși, este o diferență între noi și celelalte echipe din play-out. Pentru noi este greu, pentru că am ratat calificarea în play-off, acesta era un obiectiv al nostru, al vestiarului. Noi marcam câte patru-cinci goluri, aducem lume la stadion, facem spectacol, acum sper doar să câștigăm această grupă de play-out”, a spus Pustai.

Pustai spune că FC Buzău va contesta decizia FRF de a pierde la ”masa verde” meciul cu Viitorul Pandurii

Experimentatul antrenor cere un regulament clar și anunță că FC Buzău va face recurs la decizia FRF de pierdere a meciului la ”masa verde” cu Viitorul Pandurii, câștigat pe teren cu 6-2. În acel joc, Wiktorski a fost introdus pe final deși se afla în stare de suspendare, după cum a stabilit Comisia de Disciplină și Etică a FRF, la sesizarea Departamentului competiții.

”Noi matematic suntem salvați de la retrogradare, problema e să nu mai pierdem puncte la masa verde. Eu știam că jucătorul are șapte cartonașe galbene. A fost o greșeală de interpretarea, am greșit noi, au greșit și cei de la Ripensia, sunt articole discutabile, regulamentul ar trebui să fie clar, asta ca să nu mai greșească și alții. Noi o să facem recurs după ce vine motivarea. Cu cele trei puncte din meciul cu Viitorul Pandurii, noi eram în obiectiv, locurile 1-2 din această grupă. Obiectivul trasat echipei în vară a fost clasarea în primele 10, acum este aproape atins”, a spus Pustai.

FC Buzău e lider în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

FC Buzău are 35 de puncte acumulate în acest moment și ocupă locul 1 în Grupa B a play-out-ului, fiind la patru puncte peste Unirea Dej, care are un meci mai puțin disputat.

Echipa lui Pustai mai are de disputat în ultimele cinci etape patru meciuri, iar următorul îl are sâmbătă, de la ora 11:00, acasă, cu Astra, formație deja retrogradată matematic.

Locul 1 în play-out ar însemna, teoretic, locul 7 sau 8 la general în Liga 2.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/brasovul-a-revenit-de-la-0-3-cu-fc-buzau-dar-a-pierdut-dramatic-in-prelungiri-calin-moldovan-este-mare-pacat-la-3-3-chiar-am-crezut-ca-putem-castiga-barajul-ramane-optiunea-noastra-19225787

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-fc-buzau-joaca-de-la-ora-1100-in-incheierea-etapei-a-2-a-a-play-out-ului-ligii-2-19225640

Adi MARICA, Marius ANGHEL 03 Apr. 2022, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă