Brașovul a revenit de la 0-3 cu FC Buzău, dar a pierdut dramatic în prelungiri! Călin Moldovan: ”Este mare păcat! La 3-3 chiar am crezut că putem câștiga. Barajul rămâne opțiunea noastră”

Adi MARICA 03 Apr. 2022, 16:23 Liga 2

FC Brașov a pierdut cu scorul de 3-4 meciul de pe teren propriu cu FC Buzău, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, și și-a luat adio de la locul 4, ce asigură menținerea directă.

Buzoienii au controlat jocul timp de o oră, au condus cu 3-0, dar brașovenii au revenit incredibil cu golul lui Angelov și ”dubla” lui Mihalcea. Ekollo a adus victoria trupei lui Pustai cu golul marcat în prelungiri.

Buzoienii au făcut spectacol pe Tineretului în prima repriză

Doar 10 minute Brașovul a fost egala Buzăului în meciul de pe Tineretului. Brașovenii au început avântat, însă buzoienii lui Cristi Pustai au lovit pe un contraatac inițiat de Chică-Roșă, continuat de Trebotic, plecat din poziție de offside, cu un lob peste Popescu, Burlacu a respins slab de pe linia porții, Maric a dat pe lângă, iar Neicuțescu a îndeplinit o simplă formalitate.

Brașovenii au acuzat din plin șocul primirii golului și au căzut total. Buzoienii au arătat ca o echipă legată, au jucat dezinvolt, iar Chică-Roșă a dus scorul la 2-0 cu un șut pe jos, de la marginea careului, după ce l-a depășit ușor pe Gherghe. Până la finalul primei reprize, Gaitan, Chica-Roșă, în două rânduri, Cârstocea și Trebotic s-a jucat cu ocaziile la poarta lui Laurențiu Popescu.

De cealaltă parte, doar Lambrinoc a fost aproape de gol, după un corner executat de Tesija.

Brașovul a revenit de la 0-3, însă a cedat în prelungiri

Elevii lui Cristi Pustai și-au continuat recitalul și în partea secundă. Mai întâi, Trebotic l-a întrebuințat pe Popescu cu o lovitură liberă de la 20 de metri, după care Gaitan a dus scorul la 3-0 cu un șut plasat din 10 metri. Angelov a reaprins speranțele brașovenilor cu golul marcat în minutul 58 după o degajare a portarului Popescu, fază la care defensiva oaspeților, în frunte cu portarul Avram, a părut adormită. El Azzouzi și Piper au ratat ocazii bune de a marca, după care Călin Moldovan a mutat cu trei schimbări. Negrean si Maric au avut și ei ocazii bune la poarta lui Avram, după care Pustai a răspuns și el cu trei schimbări. Chică-Roșă ratat ocazia de a închide jocul, după care Mihalcea, introdus pe final, a reușit o ”dublă” de senzație (85 și 87)!

Nu a fost suficient pentru a obține un punct, pentru că oaspeții au dat lovitura în prelungiri prin Ekollo!

FC Buzău, cu 35 de puncte, rămâne pe primul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, în timp ce FC Brașov, cu 17 puncte, se mențin pe locul 5, ce asigură doar prezența la barajul de menținere.

Călin Moldovan: ”Ne-a trădat lipsa de șmecherie fotbalistică”

Antrenorul echipei FC Brașov, Călin Moldovan, spune că ”lipsa de șmecherie fotbalistică” și naivitățile jucătorilor săi au contribuit la acest eșec din meciul cu FC Buzău.

”Este mare păcat. Îmi pare rău pentru băieți, pentru că au făcut un efort fantastic în repriza a doua. Am reușit să revenim de 0-3 contra unei echipe foarte bune a campionatului, dar ne-a trădat lipsa de șmecherie fotbalistică, adică să facem un fault tactic, să știm să oprim o acțiune de atac a adversarului, iar aceste lucruri pe noi ne pedepsesc. Dăm dovadă de mare nesiguranță defensivă și aici nu este vina doar a fundașilor, ci a întregii echipe. Am riscat, pentru că pentru noi un egal sau o înfrângere în economia campionatului era cam același lucru. La 3-3 chiar am crezut că putem câștiga jocul, însă am pierdut pe o mare naivitate. E dureros atunci când marchezi trei goluri și nu reușești să iei niciun punct! Este de apreciat efortul jucătorilor și îi felicit pentru modul în care a luptat în repriza a doua”, a spus Călin Moldovan.

Moldovan: ”Barajul rămâne opțiunea noastră și eu sunt convins că nu vom retrograda”

Antrenorul brașovenilor spune că obiectivul realist este disputarea barajului de menținere în Liga 2, cel mai probabil urmând a întâlni Politehnica Timișoara, clasată pe locul 5 în Grupa A a play-out-ului.

”Eu am mai spus, încă din iarnă, că și barajul este o opțiune pentru noi în lupta pentru evitarea retrogradării. În acest moment, barajul rămâne opțiunea noastră și eu sunt convins că nu vom retrograda. Până la baraj mai sunt patru meciuri de jucat și sper să mai putem regla anumite lucruri”, a mai spus Călin Moldovan.

Cu doar cinci etape înainte de finalul play-out-ului, în care mai are de disputat doar patru meciuri, FC Brașov se află la 11 puncte în spatele celor de la Ripensia Timișoara și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Brașovenii se vor lupta în cele patru meciuri rămase de disputat cu Unirea Constanța pentru clasarea pe locul 5, ce asigură prezența la baraj. Cele două echipe sunt despărțite de doar cinci puncte, iar weekendul viitor se vor duela într-un meci direct la Buftea, acolo unde joacă acasă Unirea.

FC BRAȘOV – FC BUZĂU 3-4

Milcho Angelov 58′, Vlad Mihalcea 85′, 87′ / Mihai Neicuțescu 11′, Adi Chică-Roșă 16′, Pablo Gaitan 54′, Serges Ekollo 90+2′

FC Brașov: Laur. Popescu – M. Burlacu, Maric, Gherghe, Dumbravă (cpt.) – Piper (Negrean 63′), Tesija (Vl. Mihalcea 78′), Vas. Constantin – El Azzouzi (Bg. Roșu 63′), Angelov, Lambrinoc (Rz. Iorga 63′)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Fustar, H. Popa, Boția, Andr. M. Lascu
Antrenor: Călin Moldovan

FC Buzău: Cr. Avram – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Gaitan (D. Burlacu 80′), Trebotic (Tud. Oltean 86′), Cârstocea (cpt.)(A. Lopez 68′) – A. Manea (Ekollo 68′), Chică-Roșă, Neicuțescu (Pațurcă 68′)
Rezerve neutilizate: R. Stoian – Cip. Petre, R. Șt. Zamfir, Cr. Ciobanu
Antrenor: Cristian Pustai

Stadion: Tineretului (Brașov); Arbitru: Eduard Ioniță (Galaţi); Asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Damian Antal (Bacău); Rezervă: Claudiu Ștef (Târgu Mureş); Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-fc-buzau-joaca-de-la-ora-1100-in-incheierea-etapei-a-2-a-a-play-out-ului-ligii-2-19225640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-invinsa-la-scor-de-neprezentare-la-miercurea-ciuc-nicolae-croitoru-abia-si-a-gasit-cuvintele-dupa-joc-19225547

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-facut-sah-mat-poli-timisoara-in-25-de-minute-impresiile-lui-francisc-dican-dupa-un-debut-perfect-19225694

Adi MARICA 03 Apr. 2022, 16:23 Liga 2
Pe aceeași temă