Cristian Pustai, realist la primul sezon pentru CSM Ceahlăul în Liga 2: ”Play-off-ul, un obiectiv îndrăzneț”. Vede un campionat mai strâns decât în ultimii ani și a comentat aducerea lui Azdren Llullaku

Narcis POHOAȚĂ 06 Jul. 2023, 20:08 Liga 2
Cristian Pustai, realist la primul sezon pentru CSM Ceahlăul în Liga 2: ”Play-off-ul, un obiectiv îndrăzneț”. Vede un campionat mai strâns decât în ultimii ani și a comentat aducerea lui Azdren Llullaku

După zece zile de pregătire la baza proprie, nou-promovata CSM Ceahlăul va pleca, vineri, 7 iulie, în cantonament la Brașov. În stagiul de sub Tâmpa, elevii lui Cristian Pustai se vor pregăti până pe 22 iulie, iar în acest interval formația nemțeană va disputa și șase meciuri amicale.

Cristian Pustai crede că play-off-ul ar fi un obiectiv îndrăzneț pentru CSM Ceahlăul

Înainte de plecarea în cantonament, antrenorul Cristian Pustai a declarat că mai așteaptă întăriri și că un obiectiv realist pentru primul sezon ar fi menținerea în Liga 2.

Vineri plecăm la Brașov, unde vom disputa și șase jocuri de verificare, să sperăm că vom reuși să ne îmbunătățim calitatea lotului și să facem față noii provocări. Pentru că schimbăm o ligă și va fi mult mai greu, trebuie să ne întărim. Eu zic că play-off-ul este destul de îndrăzneț.

Chiar cunosc Liga 2 și sunt cu siguranță zece echipe bune care își doresc cel puțin play-off-ul. Pot să spun că anul acesta seria este foarte, foarte echilibrată. Poate mai echilibrată decât în alți ani, pentru că și nou-promovatele Corvinul, Reșița și chiar noi suntem echipe de tradiție.

Va fi cu siguranță o ligă mult mai echilibrată și cred că un obiectiv realist pentru primul an ar fi să ne menținem în Liga 2. Dacă se va putea mai mult, asta vom vedea după ce vom parcurge câteva etape”, a declarat Cristian Pustai la Radio HIT Iași.

Șanse mari ca Azdren Llullaku să semneze cu CSM Ceahlăul

Fost golgeter al Ligii I, atacantul albanez Azdren Llullaku se pregătește cu Ceahlăul de câteva zile și sunt șanse mari să semneze cu echipa lui Cristian Pustai.

Llullaku? Da eu zic că da, va semna cu noi și sper ca după stagiul de la Brașov să vedem un Llullaku așa cum a fost acum câțiva ani.

La atacant, în momentul în care nu marchezi, e clar că ești într-un regres, cel puțin la nivel mental, dar eu sper să iasă din așa zisa depresie și să-l aducem din nou la pofta de gol”, a mai spus Cristian Pustai, care mai așteaptă jucători:

”Lista rămâne în continuare deschisă. Despre lot prefer să vorbesc după cantonamentul de la Brașov și după jocurile de verificare. Atunci probabil o să fie o linie finală. Trebuiesă stabilim măcar pentru început formula cu jucătorii underi.

Ca variante sunt mijlocaș dreapta și fundaș stânga, dar depinde de ani. Avem câte 4 pe fiecare post. Și promovarea aceasta s-a reușit după transferurile din iarnă, când pe axul central au apărut jucători noi. Acum ar trebui cam același model. Nu schimbat, dar cel puțin o întărire în zona respectivă cu jucători cu o valoare mai mare”.

Ce atuuri poate avea CSM Ceahlăul în sezonul viitor

Întrebat care pot fi atuurile echipei sale în viitorul sezon al Ligii 2, antrenorul Cristian Pustai a răspuns că omogenitatea și grupul.

Atuul Ceahlăului ar putea fi un joc colectiv bun și o omogenitate, o exprimare bună în teren, un public cald.Cam acestea ar fi atuurile echipei”, a explicat profesorul Pustai, care speră ca rezultatele bune să aducă mai mulți suporteri la stadion:

Este o stare de euforie încă, sper să treacă repede. La emulație să sperăm că vom rămâne în creștere, pentru că de la meci la meci au venit mai mulți spectatori. Dar asta depinde doar de noi, pentru că până la urmă rezultatele i-au adus pe suporteri la stadion. Și probabil dacă lucrurile vor merge vor veni în număr și mai mare”.

Foto: CSM Ceahlăul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/achizitie-de-la-un-club-din-superliga-pentru-fc-brasov-19276895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-ciocoteala-pas-in-spate-dupa-despartirea-de-steaua-19276889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-reactie-dupa-corvinul-hunedoara-csc-dumbravita-19276885

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-succes-categoric-cu-abatorul-slobozia-19276877

https://liga2.prosport.ro/seria-1/radu-leonte-de-la-fc-brasov-la-cetate-rasnov-19276868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-statistica-a-sezonului-trecut-de-liga-2-19276865

 

 

 

Narcis POHOAȚĂ 06 Jul. 2023, 20:08 Liga 2
Pe aceeași temă