Cristian Pustai, declarații puternice după partida Buzăului cu Unirea Slobozia: ”Joc urât, multe țipete, decizii contestate”. Însă, vorbește mai apăsat de play-off: ”Suntem îndreptățiți să sperăm”

Răzvan STÎNGĂ 23 Oct. 2021, 13:44 Liga 2

FC Buzău a luat un punct în partida cu Unirea Slobozia (scor 1-1, etapa 11), grație unui penalty scos inteligent de veteranul Ciprian Petre și transformat de Paul Pațurcă, în minutul 55. Până atunci, Unirea Slobozia conducea cu 1-0 la Buzău, în urma reușitei lui Christ Afalna, din minutul 33.

Cristian Pustai: ”Un meci urât, un meci de luptă, cu puține faze de poartă”

Cristian Pustai a afirmat la finalul confruntării că a fost un meci mai puțin reușit al buzoienilor, dar care vine în urma unei serii solide, cu prestații bune. Cu Unirea Slobozia, din punctul de vedere al antrenorului, a fost un joc cu baloane lungi, dar per total a concluzionat că ambele echipe au oferit un meci destul de urât, tensionat prin prisma importanței în sine.

FC Buzău nu își dorea să încheie perioada de rezultate pozitive, în timp ce Unirea Slobozia se temea că un eșec ar putea să elimine, în foarte mare măsură, șansele la locurile de play-off.

Ajungem la ultimele etape ale sezonului regular și toate meciurile vor fi cu tensiune, cu presiune, trebuie să învățăm să rezistăm la presiuni de acest gen, dacă vrem în play-off. Aceeași stare am simțit-o și la meciul trecut, la fel și acum, pentru că era un moment foarte important, să urcăm în clasament. E bine că nu am pierdut, am rămas cu rezultate pozitiv și e un punct care poate fi hotărâtor.

Un meci urât, un meci de luptă, cu puține faze de poartă. A fost între două echipe care au dorit să nu piardă. Un joc urât, închis, multe faulturi, multe țipete, decizii contestate, dar până la urmă e un punct.

Noi veneam după multe rezultate pozitivie și știam că va veni și un meci ca acesta, mai slab, dar e important să nu pierzi. Ei, dacă pierdeau, poate eliminau orice șansă la play-off.

Un pic nemulțumit, mă așteptam la puțin mai mult pentru că nu am jucat cum jucăm noi. Doar balon lung, nu am reușit să avem acea posesie, nu am schimbat repede direcția de joc. Au fost și adversarii arțăgoși, și-au jucat ultima șansă. Aveau nevoie de victorie, era nevoie pentru moralul lor, pentru clasament. Toate echipele sunt dificile”, a punctat Cristian Pustai la finalul partidei de la Buzău.

FC Buzău, cu un picior în play-off. Cristian Pustai: ”Cred că suntem îndreptățiți să sperăm” 

Antrenorul a lăsat de înțeles că FC Buzău nu mai poate pierde locurile de play-off, în acest moment având avantaj față de echipele clasate în jurul locului 6, atât la capitolul golaveraj, cât și la capitolul meciuri directe.

În acest moment, față de toate echipele care sunt în spatele nostru, avem și rezultatele directe, și golaverajul. Cred că suntem îndreptățiți să sperăm la play-off. Având în vedere că am ajuns la 21 de puncte, că am trecut de bariera a doua, acum depinde de noi. Mai sunt patru jocuri pe teren propriu. Sunt mulțumit, dar se putea și mai bine.

Avem o medie de peste două puncte pe meci, asta e o medie de primele trei-patru locuri”, a mai declarat Pustai.

Cristian Pustai, din nou inspirat 

Referitor la modul în care își conturează primul 11 și banca de rezerve, Cristian Pustai a fost, din nou, un antrenor inspirat. Practic, oamenii decisivi de la golul cu Unirea Slobozia, Ciprian Petre și Paul Pațurcă, au venit de pe bancă, fiind introduși în minutele 46, respectiv 53.

Îi felicit pe jucătorii care au intrat, asta înseamnă să fii o echipă, o familie. Dacă în primul 11 s-au făcut anumite schimbări, jucătorii care au venit de pe bancă au venit cu aport. De aceea sunt mulțumit”, a încheiat Pustai.

FC Buzău, la patru puncte peste locul 7 

FC Buzău termină etapa a 11-a pe locul 5, cu 21 de puncte, la egalitate cu poziția a 6-a, Steaua, dar cu golaveraj superior. În același timp, distanța față de poziția a 7-a, prima care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupată acum de Metaloglobus, este de patru puncte.

În etapa a 12-a, FC Buzău va juca la Timișoara, cu Ripensia.

Foto:Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-adversarul-hermannstadtului-in-derby-ul-sibiului-acum-sunt-la-selimbar-foarte-fericit-ce-spune-despre-salariile-de-la-cele-doua-cluburi-19206496

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-inainte-de-derby-ul-sibiului-nu-mai-avem-voie-sa-facem-pasi-gresiti-antrenorul-hermannstadtului-a-lamurit-lucrurile-cu-jucatorii-sai-dupa-remizele-din-ultimele-19206493

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-mizeaza-pe-experienta-in-derby-ul-timisoarei-nicolae-croitoru-sigur-ca-jocul-cu-ripensia-este-un-joc-special-19206432

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-fara-spectatori-stadioanele-isi-inchid-iar-portile-din-cauza-pandemiei-prima-partida-din-liga-2-in-care-accesul-fanilor-este-interzis-19206475

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Oct. 2021, 13:44 Liga 2
Pe aceeași temă