Cristian Pustai a tras linie după amicalul cu Dinamo: ”Jucătorii cu minute puține sunt departe de titulari”. Antrenorul Buzăului a conturat lista transferurilor din iarnă

Răzvan STÎNGĂ 14 Nov. 2021, 14:23 Liga 2
Cristian Pustai a tras linie după amicalul cu Dinamo: ”Jucătorii cu minute puține sunt departe de titulari”. Antrenorul Buzăului a conturat lista transferurilor din iarnă

Cristian Pustai a tras linie după meciul amical cu Dinamo (scor 2-3), în ceea ce privește anumiți jucători, cei care nu au jucat prea mult în acest sezon mai exact. Antrenorul Buzăului se pregătește de schimbările din iarnă, recunoscând că fotbaliștii care nu s-au integrat vor părăsi echipa.

Cristian Pustai: ”Putem să ne despărțim de câțiva și să aducem un plus de valoare față de cei care nu au jucat” 

Pustai va face anumite modificări de lot în pauza finalului de an, urmând ca la FC Buzău să ajungă noi nume. Nu are însă de gând să facă prea multe înlocuiri, întrucât este un antrenor care se bazează foarte mult pe omogenitate și, după cum a spus în mai multe rânduri, în special la începutul campionatului, o echipă competitivă se formează în cel puțin trei perioade de transferuri.

Mai avem trei meciuri în campionat și acel meci în Cupa României. O să vedem, dar în general în iarnă se aduc puțini jucători. Fiind o perioadă de transferuri, vor pleca jucătorii care au avut minute puține, care nu au putut să joace.

Putem să ne despărțim de câțiva și să aducem un plus de valoare față de cei care nu au jucat. Cam asta e politica la toate cluburile”, a afirmat Cristian Pustai după meciul cu Dinamo, referitor la perioada de transferuri din iarnă.

Cristian Pustai: ”Jucătorii care au avut minute puține sunt departe de cei care au jucat mai mult”

În privința partidei cu Dinamo în sine, Pustai a încercat să vadă ce modificări poate aduce în echipă în ultimele trei etape din acest an, din Liga 2, dar și în partida din Cupa României, din sferturi, cu FC Voluntari. Și aici antrenorul a remarcat diferența dintre anumiți fotbaliști din lotul său, dintre cei care sunt titulari și cei care au evoluat puțin.

Ne-am dorit în aceste pauze ale naționalei să jucăm cu echipe de Liga 1. Sunt meciuri bune, să ne măsurăm puterile cu echipe mai bune ca noi, din altă ligă. A fost un test reușit, un antrenament bun. Am avut două reprize, am folosit toți jucătorii pe care îi am în lot, sunt și bucuros, dar și trist pentru că anumiți jucători nu au ritm de joc și se simte, se vede.

Cei care au avut minute puține sunt departe de cei care au jucat mai mult. Bodo (n.r. – Baudoin Kanda) începe să prindă și el un pic de viață. A venit un pic accidentat, mai nepregătit, dar e foarte greu dacă nu ai minute. De aceea, pentru anumiți jucători aceste jocuri sunt venite bine”, a mai afirmat Pustai, la finalul confruntării pierdute de FC Buzău cu scorul de 2-3.

Primul 11 al Buzăului, în partida cu Dinamo: Stoian – Oteliță, Wiktorski, Vîrtej, Oltean, Gaitan, Cârstocea, Munteanu, Manea, Chică-Roșă, Ekollo.

FC Buzău mai are patru meciuri până la finalul anului 

Următoarele două meciuri pentru FC Buzău vor avea loc în Liga 2, cu CS Comunal Șelimbăr (deplasare, etapa 14) și FC Brașov (acasă, etapa 15). Apoi, urmează disputa de pe teren propriu din sferturile Cupei României, cu FC Voluntari, iar anul se termină cu partida din campionat, cu Steaua (deplasare, etapa 16).

FC Buzău se află în acest moment pe locul 5 în Liga 2, cu 25 de puncte.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/un-fost-antrenor-la-buzau-numit-director-tehnic-la-federatia-de-fotbal-din-malawi-ma-ocup-de-toate-loturile-nationale-ale-acestei-tari-19209705

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-14-a-a-ligii-2-incepe-si-se-termina-cu-cate-un-derby-petrolul-concordia-respectiv-steaua-u-cluj-programul-si-meciurile-televizate-19209688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-si-fc-hermannstadt-egale-intr-un-amical-disputat-la-medias-fiecare-echipa-a-avut-cate-o-repriza-19209942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-portar-in-lot-fk-csikszereda-a-imprumutat-unul-de-la-sepsi-osk-pentru-ca-amicalul-de-la-sfantu-gheorghe-sa-se-dispute-cum-s-au-descurcat-ciucanii-19209904

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 14 Nov. 2021, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă