Cristian Bobar e convins că CSM Reșița nu va avea probleme cu certificarea pentru noul sezon de Liga 2: ”Dosarul va avea la final câteva sute de pagini.” Când crede că se va relua campionatul

Marius ANGHEL 22 Apr. 2020, 18:18 Liga 2
Cristian Bobar e convins că CSM Reșița nu va avea probleme cu certificarea pentru noul sezon de Liga 2: ”Dosarul va avea la final câteva sute de pagini.” Când crede că se va relua campionatul

Cu planurile date peste cap din cauza pandemiei COVID-19, cea care a suspendat competițiile sportive începând cu prima parte a lunii martie, FRF a decis modificarea perioadei stabilite în cadrul procesului pentru obținerea certificatului de participare în Liga 2, pentru următorul sezon, ediția 2020/2021.

CSM Reșița, echipă aflată acum pe locul 15, ultimul care asigură menținerea în Liga 2, e programată ca în data de 27 mai să își depună dosarul pentru obținerea certificării. Președintele Cristian Bobar spune că clubul din Valea Domanului, unul de drept public, nu are datorii sau probleme financiare, altfel că e convins că va obține cu ușurință certificatul pentru a evolua și în noul sezon al eșalonului secund, asta în cazul în care va reuși și sportiv să se mențină la acest nivel fotbalistic.

„CSM Reșița, până pe data de 26-27 mai, trebuie să depună dosarul de licențiere pentru sezonul următor din Liga 2. Noi deja am început să lucrăm la dosarul care va avea la final câteva sute de pagini. Acest dosar va cuprinde și licențierea Centrului de copii și juniori al clubului. Am reușit și anul trecut să trecem cu bine și am obținut licența. Nu cred că vom avea probleme în acest an. În acest manual de licențiere, cel mai important lucru este cel al banilor, adică nu avem voie să avem datorii către sportivi. În acest moment, CSM Reșița nu are datorii față de fotbaliști, antrenori și față de angajații clubului”, a spus Bobar, citat de Caraș Online.

Termenele tuturor echipelor din Liga 2 pentru depunerea dosarului pentru obținerea certificării le poți vedea AICI.

Primarul Reșiței, Ioan Popa, vrea CSM în Liga 1 în maximum doi ani.

Bobar: ”Legat de reluarea Ligii 2 se presupune ca pe data de 10 sau 15 iunie să se dispute primele meciuri”

Jucătorii pregătiți de Dorinel Munteanu ar putea reveni la antrenamente începând cu 15 mai, iar Cristian Bobar crede că reluarea sezonului ar putea avea loc pe data de 10 sau 15 iunie.

”Legat de reluarea Ligii 2 se presupune ca pe data de 10 sau 15 iunie să se dispute primele meciuri. Trebuie ca jucătorii să aibă minimum trei săptămâni de pregătire. Am discutat și cu Dorinel Munteanu și nu putem să aducem jucătorii după o pauză de două luni și să joace după câteva zile”, a mai spus Bobar.

Miercuri, 22 aprilie, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că starea de urgență nu va mai fi prelungită după 15 mai. Restricțiile de deplasare vor dispărea, iar purtarea măștii de protecție devine obligatorie.

Din actualul sezon al Ligii 2 s-au desfășurat 24 de etape și mai sunt de disputat încă 14.

Marius ANGHEL 22 Apr. 2020, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă