„Cred că am supărat pe cineva, altfel nu se explică decizia”. Pelici, dezamăgit după demiterea de la Mioveni: „Mi s-a spus că nu se mai dorește lupta la promovare”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 03 May. 2017, 19:04 Liga 2

Demis de la CS Mioveni în seara dinaintea meciului cu Metalul Reșița, programat sâmbăta trecută, în etapa a 32-a a Ligii 2, Alexandru Pelici s-a ferit pentru câteva zile să facă declarații în privința despărțirii de echipa argeșeană. Antrenorul timișorean era, matematic, în obiectivul promovării la Mioveni, obiectiv care la începutul sezonului nu s-a adus în discuție, însă remiza de pe teren propriu cu Foresta (2-2) și înfrângerea de la Brăila (0-1) i-a nemulțumit pe conducătorii clubului. Astfel, aceștia au decis să se despartă de Pelici, tehnicianul care a dus Mioveniului în acest sezon până în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a eliminat FCSB.

Pelici a trecut între timp peste șocul demiterii sale de la CS Mioveni și a acordat o declarație despre acest lucru la radio Sport Total FM. „Nu prea am ce să comentez, sunt dezamăgit, dar asta e soarta antrenorilor. În contractul meu nu s-a pus problema promovării, ci clasarea pe unul dintre locurile 1-6. Eram pe locul 5, la trei puncte de locul 2 și la două puncte de locul 3. Cu toate astea a venit demiterea, iar când am stat în fața președintelui mi s-a spus că asta a fost decizia, pentru că nu se mai dorește lupta la promovare și că se vrea reducerea costurilor. Cred că am supărat pe cineva la Mioveni, altfel nu se explică această decizie”, a spus Alexandru Pelici în cadrul emisiunii „Trafic sport”.

Chiar dacă a plecat pe ușa din spate de la Mioveni, Pelici îi dorește echipei argeșene să promoveze: „Îmi doresc ca Mioveniul să joace barajul și să-l câștige”, a mai declarat antrenorul timișorean.

După demiterea lui Pelici, CS Mioveni a zburdat cu Metalul Reșița și a câștigat cu 5-1 meciul de pe teren propriu, cu Florin Marin spectator în tribună. Ulterior, marți, clubul argeșean a anunțat că „Flocea” este noul director tehnic al echipei. Obiectivul trasat de conducere a fost „promovarea în Liga 1 în acest sezon, dacă mai este posibil, dacă nu, în sezonul următor”.

Alexandru Pelici a fost instalat ca antrenor principal la CS Mioveni în luna iulie a anului 2016.

CS Mioveni ocupă locul 4 în Liga 2, cu șase etape înainte de finalul sezonului, și are 54 de puncte, cu trei, respectiv două mai puțin față de Sepsi și UTA, ocupantele locurilor 2, respectiv 3. Argeșenii au a doua șansă la ocupare poziției a treia, care duce la barajul pentru promovare, cu UTA.

CS Mioveni mai are cinci meciuri de disputat în acest final de sezon al Ligii 2. Adversarii pe care îi va întâlni sunt: Academica Clinceni (a), FC Brașov (d), Luceafărul Oradea (d), CS Afumați (a) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (d). În etapa a 35-a va sta.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 03 May. 2017, 19:04 Liga 2
Pe aceeași temă