Costel Enache, sincer la întrebarea de ce a ales ”U” Cluj: ”Nu erau multe oportunități.” Ce spune despre promovare, lot și colaborarea cu Tamaș

Vlad MĂCICĂȘAN 18 Sep. 2020, 16:03 Liga 2

Noul antrenor al Universității Cluj a oferit primele declarații, din noua postură. Costel Enache va debuta marți, de la ora 19:00, cu Unirea Slobozia. Fostul tehnician de la Petrolul a fost ales de Comitetul Director al clubului dintre propunerile pe care Daniel Stanciu le-a făcut. Claudiu Niculescu, Gigi Mulțescu sau Eugen Neagoe au fost ceilalți tehnicieni propuși. Liviu Ciubotariu și Ionuț Badea au refuzat propunerea de principiu și negocierile nu au înaintat.

Enache despre situația actuală a echipei:
Sunt o fire optimistă, așa m-am prezentat și acum, un tip încrezător. În același timp sunt și un om realist. Nu este o situație extraordinară, dar dacă ar fi fost nu mi s-ar fi ivit această provocare. Nu este nici o situație disperată. Cred în obiectivul pe care clubul și l-a propus. Cred în continuare în lotul de jucători, pentru că l-am analizat bine și avem potențial. Sper să fim inspirați, îndreptându-ne rapid spre o eficiență imediată.

Enache despre motivul pentru care a acceptat ”U” Cluj:
Conjunctura din acest moment. Eram într-o situație în care eram liber de contract, nu erau prea multe oportunități, au întregit așa tabloul. ”U” Cluj este întotdeauna o oportunitate pentru orice antrenor, iar pentru mine cu atât mai mult.

Costel Enache: ”Presiunea nu va dispărea sub nicio formă”

Enache despre presiunea de la ”U” Cluj:
Presiunea nu va dispărea sub nicio formă. Doar locul 1 o să fie mai lejer pentru cei care suntem implicați. Echipa are 3 puncte, puțin după început într-adevăr, dar lucrurile pot avea o oarecare explicație, pentru că lotul a fost completat pe parcurs, au venit foarte mulți jucători noi, relațiile de joc nu erau foarte bine puse la punct. Lucrurile acestea nu se corectează peste noapte, sunt conștient de asta. Mă bazez mult pe jucătorii cu maturitate din lotul nostru, care pot gestiona aceste momente. Mă bazez pe colaboratorii mei și sper să am abilitatea de a găsit lucrurile cheie care să transforme echipa rapid într-o echipă puternică și eficientă.

Enache despre colaborarea cu Gabi Tamaș:
Eu sunt un tip de comunicare, nu sunt un tip agresiv. Arma mea va fi întotdeauna comunicarea și argumentul. Voi lupta mereu cu aceste arme, pentru că altceva m-ar aduce în postura de a fi un om fals. Îl știu pe Gabi, e un profesionist în ceea ce face la stadion, e un om cu experiență incredibil de mare, a jucat la un nivel foarte înalt, experiența asta acumulată cred că poate ajuta tot grupul. Are și un spirit de lider, greu găsești așa ceva și aștept din partea lui să țină echipa, alături de ceilalți băieți cu experiență și cu responsabilitate foarte mare, mă refer la un Goga, să țină grupul aproape și să inspire responsabilitate, încredere. Argumentele astea ar putea să facă echipa frumoasă.

”U Cluj va avea întotdeauna obiective majore, mărețe sau cel mai important obiectiv din competiția în care participă”

Enache despre obiectiv:
”U” Cluj va avea întotdeauna obiective majore, mărețe sau cel mai important obiectiv din competiția în care participă. Știu lucrul ăsta, știu că toată lumea își dorește performanță. Este un challenge personal și din punct de vedere uman. Sper să îl duc la sfârșit.

Enache despre debutul de marți:
Categoric o să am emoții. Nici nu mi-ar mai trebui fenomenul, dacă nu mi-ar provoca o stare emoțională. N-aș putea să fiu nepăsător. Am multe meciuri ca antrenor, peste 150 în Liga 1, mai am vreo 100 pe la Liga a 2-a. Nu a existat meci în care să nu am emoții. Dar cred că este ca o hrană pentru suflet.

Prezentarea oficială a lui Costel Enache ca antrenor principal al echipei ”U” Cluj:

https://www.facebook.com/FCUCluj/videos/371357514051990/

Foto: Universitatea Cluj și Ziua de Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-costel-enache-este-noul-antrenor-al-echipei-u-cluj-cum-a-decurs-numirea-fostului-principal-al-petrolului-19148379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-declaratie-a-lui-costel-enache-dupa-ce-a-preluat-u-cluj-a-aparut-ca-o-sansa-nesperata-pentru-mine-stafful-tehnic-pe-care-il-are-la-echipa-ardeleana-19148389

Vlad MĂCICĂȘAN 18 Sep. 2020, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă