Costel Enache, mulțumit pe deplin după succesul cu SC Oțelul: ”Am dominat total jocul ăsta. În ultimele zece minute cred că ne-am retras un pic de teamă.” Unirea Slobozia se menține pe podium în Liga 2

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 06 Nov. 2022, 12:35 Liga 2

Unirea Slobozia a trecut cu bine peste derby-ul de clasament pe care l-a avut în etapa a 13-a a Ligii 2. Trupa ialomițeană s-a impus la limită, cu scorul de 1-0, în fața formației SC Oțelul Galați, cu care era la egalitate de puncte înaintea jocului, ambele fiind pe poziții de play-off.

Cu acest nou succes, echipa ialomițeană și-a asigurat menținerea pe podiumul Ligii 2 cel puțin încă o etapă, a doua la rând și pentru a opta oară în cele 13 etape scurse până acum.

Chiar dacă pe final Unirea a suferit, alegând să se retragă și să apere avantajul minim luat pe tabelă, cu toate că evolua în superioritate numerică, antrenorul Costel Enache a considerat că victoria a fost meritată și frumoasă.

Unirea Slobozia a controlat aproape toată partida, a beneficiat de o eliminare și a înscris din penalty

Unirea a început jocul cu SC Oțelul cu două ocazii mari încă din primul minut. Dur-Bozoancă s-a opus însă la șuturile lui Golda și Ibrian. Din minutul 8, Costel Enache a fost nevoit să schimbe prima dată, după accidentarea lui Serges Ekollo.

Jocul mai bun al ialomițenilor a continua și după aceea, însă Golda a mai irosit o situație în fața portarului, în timp ce SC Oțelul s-a remarcat printr-o eliminare. Răzvan Gorovei a văzut roșu direct pentru o intrare cu talpa pe piciorul lui Ibrian. Se întâmpla în minutul 27.

Totuși, deschiderea scorului a avut loc la câteva minute bune după pauză. Afalna a fost faultat în careu de Jardan, iar căpitanul Constantin Toma (58) a egalat cu o execuție bine plasată.

Trupa din Slobozia putea să-și majoreze diferența în minutul 62, însă Boțogan a trimis cu capul din 2 metri direct în transversală, în timp ce Dur-Bozoancă a avut o intervenție salvatoare în fața lui Afalna, în urma balonului ricoșat din bară, dar a și avut noroc, fiindcă mingea revenită la african s-a dus din acesta pe lângă poartă.

Faza eliminării lui Răzvan Gorovei în urma faultului făcut asupra lui Florinel Ibrian. Foto: Petronel Tudor

SC Oțelul s-a ”trezit” în ultimul sfert de oră al jocului și a cerut un penalty

Nemaiavând ce să piardă, SC Oțelul a riscat pe final și fotbaliștii introduși de Dorinel Munteanu au mutat jocul mai aproape de poarta lui Mario Contra. Cîrjan (75) i-a luat fața portarului la o centrare a lui Cisotti, însă a trimis cu capul din 6 metri peste transversală. După o altă centrare din stânga, Cîrjan (86) a fost lovit de minge în față în încercarea de a relua cu capul, dar a și căzut din duelul cu Dinu, a solicitat penalty, însă arbitrul nu a avut aceeași părere. Cîrjan s-a luat cu mâinile de față atunci când a cerut lovitura de pedeapsă, în timp ce Dinu l-a lovit cu capul în piept.

Nica (86) a avut și el un șut din interiorul careului pe lângă poartă, iar la ultima fază Yabre (90+5) a reluat cu capul din 8 metri, balonul a trecut peste Cîrjan și a fost reținut de Contra.

S-a terminat 1-0, iar Unirea Slobozia are trei puncte în fața gălățenilor.

Faza în care Vasile Jardan îl faultează pe Christ Afalna și arbitrul dictează penalty pentru Unirea Slobozia. Foto: Petronel Tudor

Costel Enache: ”Cred că nu poate fi pusă la îndoială victoria aceasta”

Costel Enache a considerat la finalul jocului că succesul cu SC Oțelul a fost unul frumos, în urma unei partide dominate de elevii săi.

”Chiar vorbeam înainte de meci că nu am reușit până acum să facem un meci chinuit și o victorie frumoasă. Eu cred că am dominat total jocul ăsta, ne-am creat multe ocazii, prima repriză a fost una spectaculoasă din punctul meu de vedere, cu atitudine, cu viteză de joc, cu multe ocazii pe care ni le-am creat. În repriza a doua am fost mai pragmatici un pic după marcarea golului, am suferit puțin pe final, dar parcă asta face și mai frumoasă victoria. Cred că nu poate fi pusă la îndoială, am avut ocazii multe, am avut și bară, doar pe final, ultimele zece minute, cred că ne-am retras un pic de teama că scăpăm victoria printre degete, dar am gestionat bine, până la urmă, momentele de joc”, a spus Enache la finalul partidei.

”Au jucat exact ceea ce ne așteptam”

Antrenorul Unirii Slobozia a citit jocul gândit de Dorinel Munteanu și spune că nu a fost surprins cu nimic.

”Nu. Știam echipa, știam modelul de joc. Cam la asta ne-am așteptat din partea lor. O echipă organizată, o echipă de luptă, de tonus, o echipă foarte agresivă. Ați văzut că și azi am pierdut doi jucători în timpul jocului și cu probleme medicale, dar le gestionăm noi și pe astea. Au jucat exact ceea ce ne așteptam. Într-adevăr, au făcut câteva schimbări în formula de start, dar modelul de joc s-a păstrat.

Mă bucur că jucătorii au înțeles că e nevoie de atitudine azi, că o să fie un joc de luptă, au acceptat duelul, au acceptat lupta și cred că merită felicitați. Eu, cel puțin, o fac din tot sufletul”, a mai declarat Costel Enache.

Unirea Slobozia, pentru a opta oară în 13 etape pe podiumul Ligii 2: ”Prefer să rămân într-o stare de alertă”

Unirea Slobozia a fost de două ori pe locul 1 în acest sezon, la finalul etapelor 1 și 6. În cele 13 runde s-a situat pe podium de opt ori. Cel puțin până luni, trupa ialomițeană stă pe locul 2, devansând la golaveraj Unirea Dej, care încă nu a jucat cu Steaua, în derby-ul acestei runde.

”Noi am tot vorbit pe parcursul campionatului și am spus că un meci-două te pot ridica. La fel, cu două înfrângeri, imediat schimbi obiectivul. E un clasament foarte echilibrat și prefer să rămânem așa, într-o stare de alertă, pentru că dacă ne-am relaxa am greși total și am arăta naivitate. Suntem bine în momentul ăsta, dar drumul încă este foarte lung”, a spus Enache primul interviu acordat la finalul jocului, cel pentru deținătorii de drepturi tv.

”Echipa asta a reușit cu modestie, cu multă muncă și cu o atmosferă bună de grup”

Referitor la faptul că Unirea Slobozia ar fi privită de adversari ca una dintre favoritele la play-off, având în vedere că echipa a jucat și în ediția trecută în acest turneu care desemnează promovatele în prima ligă, Costel Enache nu-și dorește ca jucătorii săi să privească astfel lucrurile.

Enache a explicat condiția echipa sale și a fotbalului din Slobozia și e de părere că la succesul actual al Unirii a contribuit și fostul antrenor.

”Aș vrea să tăiați partea asta la montaj. Nu aș vrea să vadă jucătorii mei lucrul ăsta. Echipa asta a reușit cu modestie, cu multă muncă și cu o atmosferă bună de grup. Continuitatea grupului de anul trecut este avantajul nostru foarte mare. Am mai adus trei-patru jucători pe lângă, foarte ușor s-au integrat și ei și e meritul tot al celor vechi, că i-au primit foarte bine. Cred că părțile astea, socio-umane și mentale sunt atuurile noastre. Restul, cu jocul de fotbal, e un proces lung, nu cred că am schimbat eu mare lucru aici sub nicio formă, dar am continuat ceea ce a fost foarte bun făcut sezonul trecut, de la Adi (n.r. – Adrian Mihalcea, fostul antrenor) și de la oamenii care au fost în staff.

Toți putem să vorbim despre fotbal, dar e destul de greu să-l deslușești, să-l înțelegi. E nevoie de un spirit, de o tradiție, de o genă, de ceva care să îți dea un statut. Echipa noastră, trebuie să recunoaștem cu toții, dar o spunem cu mândrie, sub nicio formă altcumva, a crescut ușor. Suntem un club mic, nu suntem un oraș care are un istoric fotbalistic extraordinar. E normal că mentalitățile noastre sunt să dezvoltăm procesul. Știm și suntem conștienți de nivelul nostru, poate nu gestionăm foarte bine atunci când e nevoie de victorie și mentalități ofensive, dar gestionăm foarte bine lupta și ne apărăm foarte bine ceea ce câștigăm într-un meci”, a spus Costel Enache în interviul acordat la finalul partidei și redat în format video pe site-ul DigiSport.

În etapa a 14-a, Unirea Slobozia joacă în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, sâmbătă, de la ora 11:00, însă, până atunci, are meciul din etapa a 2-a a fazei grupelor Cupei României, în care evoluează marți, de la ora 18:15, la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, cu Petrolul. Unirea este gazdă în acest joc, chiar pe terenul adversarei, ajungând la această situație fiindcă nu putea organiza meciul la Slobozia, unde nu are nocturnă.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-inceput-renovarea-tribunei-care-a-ars-in-luna-septembrie-suma-alocata-de-primarie-si-cand-va-fi-gata-19251953

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-slobozia-gazda-pe-ilie-oana-impotriva-petrolului-ialomitenii-au-fost-programati-sa-joace-in-nocturna-contra-ploiestenilor-in-cupa-romaniei-19251133

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 06 Nov. 2022, 12:35 Liga 2
Pe aceeași temă