Costel Enache își avertizează elevii să trateze cu maximă seriozitate meciul cu Unirea Dej: ”Ar fi o greșeală să fim naivi și să considerăm adversarul unul facil”

Narcis POHOAȚĂ 26 Nov. 2021, 15:19 Liga 2
Costel Enache își avertizează elevii să trateze cu maximă seriozitate meciul cu Unirea Dej: ”Ar fi o greșeală să fim naivi și să considerăm adversarul unul facil”

Poli Iași dispută sâmbătă, de la ora 11:00, ultimul meci pe teren propriu din acest an, în compania nou-promovatei Unirea Dej. Cele două formații sunt vecine de clasament – ieșenii pe 11, dejenii  pe 12 și sunt despărțite de un singur punct, echipa lui Costel Enache având 19 puncte.

Costel Enache vrea continuitate în rezultate și joc

Iașiul traversează o perioadă bună, vine după o serie în care a acumulat șapte puncte din nouă posibile (2-0 cu Brăila, 3-1 cu Slobozia și 0-0 cu Ripensia), iar antrenorul Costel Enache a declarat că vrea continuitate în rezultate.

”Îmi doresc să avem continuitate în rezultate, dar și în joc. Avem câteva rezultate bune, vreau să continuăm pe linia asta și am așteptări mari de la jucători, pentru că s-au pregătit bine, avem ceva timp de când lucrăm împreună, lucrurile s-au mai omogenizat în cadrul lotului și atunci am și eu pretenții mai mari decât până acum”, a declarat Costel Enache, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Enache a dat exemplul rezultatelor primelor două meciuri din această etapă

Antrenorul Politehnicii și-a avertizat elevii să trateze meciul din etapa a 15-a cu Unirea Dej cu maximă seriozitate, dând exemplul Chiajnei, care s-a împiedicat acasă de Dunărea Călărași (scor 0-0), joi seară. Totuși, diferența dintre Unirea Dej și Dunărea Călărași este una majoră, cum, de altfel, este în acest moment și între Concordia și Poli Iași.

”Nu ne așteaptă un meci ușor, uitați-vă și în celelalte meciuri ce rezultate au făcut adversarii noștri. Buzăul a învins foarte greu Brașovul (scor 1-0), iar Chiajna nu a putut trece de Călărași. Ar fi și pentru noi o mare greșeală să fim naivi și să considerăm adversarul unul facil. Întâlnim o echipă tânără, e adevărat, dar o echipă cu entuziasm, dornică de luptă și de rezultate bune. Trebuie să echilibrăm factorii aceștia mentali și cred că în plus noi am putea avea ceva experiență față de adversar. Cu atitudine și determinare sper să ducem lucrurile bine la final și să luăm cele trei puncte”, a continuat Enache.

Cu excepția lui Cristian Pușcaș, suspendat pentru cumul de cartonașe, tot lotul este valid, Poli Iași urmând să conteze în meciul de sâmbătă și pe cele două piese de bază absente la Timișoara, cu Ripensia, Răzvan Onea și Sekou Camara.

Regrete din trecut

Întrebat dacă nu regretă cele două puncte pierdute la Timișoara, cu Ripensia, care ar fi apropiat Iașiul la patru puncte de locul 6, antrenorul Costel Enache a declarat că regretă alte puncte pierdute, în Copou.

”Sub nicio formă nu am jucat să facem egal la Ripensia, atâta am putut. Acela a fost jocul. Nu am mers cu ideea că dacă luăm un egal e ok. Regrete avem mult mai dinainte, spre exemplu de la jocurile cu Metaloglobus și Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Acelea dor mai tare, pentru că după jocul prestat nu cred că puteam câștiga cu Ripensia. Ne pare rău, sigur, dar mai mult am greșit în alte jocuri decât cu Ripensia. După meciul cu Metaloglobus sufăr cel mai mult, pentru că am jucat foarte bine în prima repriză atunci, iar din două șuturi pe poartă am primit gol”, a mai spus Enache, care s-a referit și la restanțele salariale achitate de către conducere în această săptămână: ”Băieții au luat banii, dar nu au fost mari probleme. Știam că lucrurile durează un pic, din cauza documentelor și nu ne-am făcut griji. Eu nu am fost îngrijorat, chiar dacă a fost o întârziere. La ce se întâmplă la fotbalul din România, a fost o întârziere mică, dar nu am avut niciodată semne de întrebare.”

Tiberiu Serediuc: ”Vrem maximum în ultimele două meciuri din acest an”

Prezent și el la conferință, fotbalistul Tiberiu Serediuc a vorbit despre meciul cu Unirea Dej și a subliniat că Poli ar fi meritat să fie mai sus în clasament.

”Ne așteaptă un meci greu, deoarece întâlnim o echipă tânără, cu jucători dornici de afirmare, dar noi trebuie să fim concentrați, să avem o atitudine bună și la final să obținem un rezultat pozitiv. Atmosfera în lot este bună, băieții sunt concentrați și cu siguranță vrem să demonstrăm pe teren că nu acesta ne este locul în clasament. Am pierdut foarte multe puncte acasă, suntem datori și trebuie să demonstrăm pe teren. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să fim mai în față în clasament, pentru că au fost câteva meciuri în care chiar am jucat și nu am luat puncte. Mai avem două meciuri anul acesta, sperăm să le tratăm serios și să luăm maximum din ele”, a punctat Tiberiu Serediuc.

Unirea Dej vine după un succes înregistrat pe teren propriu cu Unirea Constanța, scor 2-1, iar după 14 etape ocupă locul 12, cu 18 puncte. Poli Iași vine după remiza de la Timișoara, 0-0 cu Ripensia, iar cu cele 19 puncte se clasează pe locul 11.

Poli Iași – Unirea Dej are loc sâmbătă, de la ora 11:00, în Copou, și va fi arbitrat de centralul Sergiu Mavriche (Bacău) și asistenții Iulian Cătălin Brînză (Botoşani) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti). Arbitru de rezervă este Florin Adrian Sava (Vânători – Galaţi), în timp ce observatori au fost delegați Constantin Gheorghe și Ciprian Anton (ambii din Suceava).

Declarațiile făcute de Costel Enache și Tiberiu Serediuc înainte de Poli Iași – Unirea Dej:

https://liga2.prosport.ro/seria-1/balon-de-oxigen-de-la-consiliul-local-fotbalistii-politehnicii-iasi-au-primit-cele-doua-salarii-restante-si-sunt-cu-banii-la-zi-19211322

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gest-superb-facut-de-suporterii-politehnicii-iasi-campanie-umanitara-initiata-pentru-a-ajuta-doua-familii-din-comuna-ieseana-movileni-implica-te-si-tu-19211388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-15-a-a-ligii-2-incepe-joi-si-se-termina-tot-marti-derby-ul-fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-vineri-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19211293

Narcis POHOAȚĂ 26 Nov. 2021, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă