Costel Enache, după remiza Iașiului cu Șelimbăr: ”După aspectul jocului, puteam să câștigăm, dar la fel de bine puteam să și pierdem”

Narcis POHOAȚĂ 20 Mar. 2022, 11:28 Liga 2

Poli Iași nu a reușit să înscrie nici în al doilea meci din acest sezon cu nou-promovata CS Comunal Șelimbăr. Partida disputată de această dată la Râmnicu Vâlcea, nu la Avrig, dar tot cu sibienii organizatori, s-a încheiat fără gol, scor 0-0, la fel ca în sezonul regulat, cele două echipe împărțindu-și atât punctele, cât și barele, în prima repriză.

Remiza avantajează mai mult Iașiul, care menține distanța de două puncte față de Șelimbăr în clasament, în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. De acest rezultat a profitat însă Poli Timișoara, care a strâns ecartul față de echipele din față după victoria cu Dunărea Călărași (scor 3-0).

Costel Enache, după remiza cu Șelimbăr: ”Așa cum am anticipat, a fost un meci echilibrat”

La finalul partidei cu CS Comunal Șelimbăr, antrenorul Politehnicii, Costel Enache, a declarat că echipa sa a ratat ocaziile mai clare și ar fi meritat cele trei puncte după cum a arătat jocul.

”După aspetul jocului, puteam să câștigăm, pentru că am avut ocazii mari. Dar la fel puteam să și pierdem. O singură problemă am avut, o fază fixă bâlbâită în careul nostru. Ocaziile mari au fost ale noastre, la acea fază când a scos portarul de pe linia porții nu am văzut reluarea, nu știu dacă a fost gol sau nu, e imposibil de văzut dacă mingea a trecut de linia porții. Dar am avut ocazii importante, am avut o bară, a fost și șutul lui Mărieș din final”, a declarat Costel Enache.

Totodată, antrenorul a punctat că nu are ce să le reproșeze elevilor săi, care s-au implicat în joc. ”Meciul a fost așa cum am anticipat. Pe un teren greu nu putea să iasă decât un meci de luptă. Nu am ce să le reproșez jucătorilor, pentru că s-au implicat și din punct de vedere fizic, și la dueluri, s-au luptat. Nu a ieșit un joc spectaculos, dar era greu, între două echipe care trăiesc din organizare. Și pe un teren greu, spectacolul trebuia să iasă din implicare și atitudine. Și au fost”, a mai spus Costel Enache.

John Kamara, un plus

La Poli Iași a debutat în meciul cu CS Comunal Șelimbăr mijlocașul defensiv John Bankole Kamara, din Sierra Leone. Abia venit în Copou, fotbalistul care a evoluat la Cupa Africii pe Națiuni, în luna ianuarie, a intrat pe teren în repriza a doua, în minutul 54, în locul lui Muratovic.

Antrenorul Costel Enache consideră că nou-venitul John Kamara este un plus pentru Poli. ”Kamara a făcut puține antrenamente cu noi, mai are de pus la punct din pregătire, dar e clar că vine de la un nivel înalt. Se poziționează bine, se vede că e un jucător de forță, cu talie, te ajută la duelurile aeriene la fazele fixe, e o soluție foarte bună de pentru noi”, a menționat antrenorul Iașiului.

Costel Enache a mai spus că va stabili programul pentru următoarea perioadă după ce va primi de la Botoșani confirmarea disputării amicalului programat sâmbătă.

  • Poli Iași în meciul cu CS Comunal Șelimbăr: Brînză – Kouadio, Cană, Ungurenașu, Tib. Serediuc (cpt.) – F. Cristea (Mărieș 87), Cr. Pușcaș, Al. Stan – Plokhotnyuk (Aftanache 54), Muratovic (J. Kamara 54), S. Camara. Rezerve: Axinte – Defta, Chiorean, Ad. Ilie, Pelivan, Asăvoaei.

Poli Iași are 26 de puncte și se menține pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. În etapa a 2-a, programată peste două săptămâni, moldovenii joacă acasă cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila (2 puncte), retrogradată deja matematic.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-scos-primul-punct-in-noul-an-din-a-patra-incercare-eugen-beza-dupa-remiza-cu-poli-iasi-am-fost-echipa-care-a-incercat-cred-ca-am-avut-si-un-penalty-19223878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-nou-fara-gol-cs-comunal-selimbar-si-poli-iasi-au-remizat-alb-pe-teren-neutru-la-ramnicu-valcea-la-fel-ca-in-sezonul-regular-sibienii-aproape-de-un-tontogol-19223756

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-play-out-incep-bataliile-finale-pentru-evitarea-retrogradarii-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-19223664

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dunarea-calarasi-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-urmand-o-pe-dacia-unirea-braila-situatia-actuala-din-play-out-ul-ligii-2-19223811

Narcis POHOAȚĂ 20 Mar. 2022, 11:28 Liga 2
Pe aceeași temă