Abia a prins minute la Chindia și Steaua, a retrogradat cu CSM Alexandria în Liga 3, dar a semnat în SuperLigă! Mutarea carierei pentru fundașul Costel Avram

Andrei PASCU 16 Sep. 2024, 14:45 Liga 2
Abia a prins minute la Chindia și Steaua, a retrogradat cu CSM Alexandria în Liga 3, dar a semnat în SuperLigă! Mutarea carierei pentru fundașul Costel Avram

Un alt fotbalist care sezonul trecut a evoluat în Liga 2 a semnat în SuperLiga României! De această dată, a venit rândul fundașului central Costel Avram să facă pasul în prima divizie, el semnând cu formația CFR Cluj, fosta campioană a României.

Apărătorul a evoluat în Liga 2 ultima dată. În stagiunea 2023/2024 a fost sub contract cu două echipe, începând întrecerea la Steaua, dar pe parcurs a făcut trecerea la CSM Alexandria.

Costel Aveam, în SuperLiga după plecarea de la CSM Alexandria

Costel Avram este bucureștean, are 22 de ani, joacă pe postul de fundaș central, iar în urmă cu două stagiuni a fost legitimat la Chindia Târgoviște, pentru care a prins doar șase minute într-un joc de primă ligă și 194 de minute în trei partide din Cupa României.

În cariera sa a mai jucat pentru Dunărea Călărași și Astra 2, dar la Steaua, în sezonul trecut, în mandatul lui Daniel Oprița, a bifat doar două meciuri în campionat, adunând 106 minute. În februarie a făcut trecerea la CSM Alexandria, unde a evoluat mai mult, în nouă partide de Liga 2, totalizând 606 minute.

CFR Cluj a decis să îl achiziționeze, după ce în primă fază l-a testat. Antrenorul Dan Petrescu a decis, în cele din urmă, că merită să i se ofere un contract și să intre în planurile sale. Avram este eligibil pentru regula U21 impusă în SuperLiga României și clujenii l-au considerat de ajutor, chiar dacă el a fost parte dintr-o echipă care a retrogradat, CSM Alexandria căzând în Liga 3 la finalul stagiunii 2023/ 2024.

Bun venit, Costel Avram!
Clubul CFR 1907 Cluj a semnat un contract cu fundașul Costel Avram, fotbalist eligibil pentru regula U21. Jucătorul a fost testat în ultima perioadă de staff-ul tehnic și, astfel, se alătură lotului echipei noastre
Avram a evoluat în eșalonul secund pentru Dunărea Călărași, CSA Steaua și CSM Alexandria, debutând în Superligă în tricoul Chindiei Târgoviște
Îi urăm mult succes în Gruia și cât mai multe reușite alături de echipa noastră!”, a transmis CFR Cluj pe pagina de Facebook.

Foto: Marius Tudor (Sport Pictures) și CFR Cluj

Andrei PASCU 16 Sep. 2024, 14:45 Liga 2
Pe aceeași temă