Cosmin Stan, mulțumit de cum a jucat Dumbrăvița la Miercurea Ciuc, în ciuda înfrângerii: ”Am chinuit echipa gazdă. Le-a fost frică de noi”

Anda DELIU 24 Sep. 2024, 23:59 Liga 2

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 0-1 meciul din deplasare cu FK Miercurea Ciuc, disputat marți seară, în etapa a 7-a a Ligii 2, după un gol marcat de slovacul Jozef Dolny în minutul 73.

Cosmin Stan, antrenorul echipei timișene, nu a fost supărat de ceea ce s-a întâmplat pe teren, ba, din contră, spune că este mândru că jucătorii săi au făcut zile fripte ciucanilor, liderii cu punctaj maxim din acest sezon.

FK Miercurea Ciuc a dominat clar prima repriză cu Dumbrăvița

Pe stadionul Municipal din Miercurea Ciuc a fost o primă jumătate de meci în care bănățenii nu au contat în atac, dar Cosmin Stan spune că totul a fost premeditat.

Cert e că asediul a început serios din minutul 8, când Mikloș a respins peste un șut a lui Jebari ce mergea spre transversală. Portarul a făcut față și când Bloj l-a pus la încercare, iar după, Anderson Ceara a trimis peste buturi. Cu o Dumbrăvița masată în propria jumătate aproape în permanentă, în minutul 34, echipa lui Robert Iliyeș a trecut de o mare șansă de a deschide scorul.

Mikloș a respins nefericit șutul lui Bloj, în față, dar Scutaru l-a blocat pe Bakoș, iar apoi, Burdeț pe Dolny. Astfel că la pauză s-a intrat cu rezultat de egalitate.

Cosmin Stan a schimbat tactica la pauză, Dumbrăvița a echilibrat jocul, dar Jozef Dolny tot a înscris

Antrenorul oaspeților a făcut trei modificări la pauză și fața jocului s-a schimbat. Dumbrăvița a ținut mai mult de minge și nu a mai stat doar în avanposturi să se apere. Însă a arătat finalizări slabe, practic, a arătat ca o echipă fără soluții ofensive, ceea ce fost clar la un șut trimis parcă pentru antrenamente de Salhi de la distanță.

Anderson Ceara a irosit și el o ocazie, iar în minutul 65 Mikloș nu a putut fi învins de Torvund. În minutul 73, a venit și golul izbăvitor pentru gazde. Anderson Ceara a trimis pe culoar, excelent pentru Jozef Dolny, care i-a făcut cu ”mâna” lui Zurbagiu și din 14 metri l-a învins pe Mikloș cu un lob. Faza golului a fost precedată de o situație imensă de gol pentru timișeni. Paulevici a pătruns pe dreapta, a ținut de minge în careu și i-a pasat în centru lui Cibi, care a ratat însă execuția din poziție bună.

O altă ocazie a Dumbrăviței a venit în în minutul 77, când Morariu l-a depășit elegant pe Jebari pe flancul drept, a centrat la bara a doua, dar reluarea cu capul a lui Cibi nu și-a găsit ținta.

Comin Stan a fost mulțumit de cum a jucat echipa sa. ”Păcat că ne întoarcem cu mâna goală, pentru că eu consider că astăzi meritam mai mult”

În condițiile în care au întâlnit liderul, Cosmin Stan spune că echipa a jucat bine, mai ales că situația din prima repriză a fost premeditată tactic.

Am fost aproape să obținem un rezultat bun. Am pregătit meciul în așa fel încât în prima repriză să fim mai defensivi, să încercăm să îi blocăm, să nu primim gol. Știam că vor veni tare peste noi și am spus că trebuie să ne asumăm cât mai puține riscuri înainte de pauză. Era nevoie să jucăm simplu și să stăm bine în defensivă, ceea ce am și făcut. Chiar dacă ei au fost în controlul balonului în prima repriză, cred că defensiv am stat destul de bine și apoi am făcut la pauză schimbările, exact așa cum am gândit meciul.

Iar în a doua repriză chiar am avut niște ocazii foarte mari. Una imensă prin Paulevici, la o minge căzută, la care portarul advers a ieșit din poartă și apoi a încercat să se retragă, dar, din păcate, lobul lui a trecut pe lângă. O execuție simplă, dacă dădea cu latul piciorului stâng, el a încercat însă cu exteriorul piciorului drept, soluția proastă, din păcate. Apoi, tot la 0-0, chiar înainte de faza golului, o ocazie imensă pe contraatac, cu Cibi care se grăbește și încearcă să joace din prima. El, care e un jucător cu sânge rece în fața porții, care are un control foarte bun al balonului. La faza următoare am primit gol și mă gândeam că parcă revăd meciul cu Steaua, un joc echilibrat, în care noi am ratat o ocazie mare tot prin Cibi, iar imediat a căzut golul.

După 1-0, am mai avut o ocazie mare, la centrarea lui Morariu și tot Cibi, cu capul, care a trimis pe lângă poartă. Un joc bun făcut de noi, am chinuit echipa gazdă. Ce poate fi mai concludent decât faptul că, în ultimele 10 minute, au primit cartonașe galbene pentru tragere de timp. Asta arată că le-a fost frică de noi, iar noi am făcut un meci bun.

Păcat că ne întoarcem cu mâna goală, pentru că eu consider că astăzi meritam mai mult. Jocul decurgea cum voiam noi, după pauză le-am pus probleme, chiar pot spune că în a doua repriză am avut noi un plus prin contraatacurile pe care le-am avut, a spus Stan, citat de site-ul clubului din Dumbrăvița.

”Am făcut acele schimbări tocmai pentru a pune mai multe probleme în atac”

Antrenorul Dumbrăviței și-a explicat schimbările și cum a gândit jocul. A făcut trei modificări la pauză, care au avut efect imediat și pe teren, iar următoarele două le-a efectuat în minutul 78, pentru a încerca egalarea.

La pauză, Scutaru a acuzat o problemă, mai putea continua. Dar, cum am spus, indiferent ce se întâmpla, făceam schimbări la pauză dacă rămânea 0-0 la pauză. Astfel că am făcut acele schimbări tocmai pentru a pune mai multe probleme în atac. Am zis că putem să-i surprindem, pentru că ei, odată cu trecerea timpului, vor veni mai mult peste noi. I-am surprins, dar, din păcate, am ratat situațiile mari pe care le-am avut”, a spus Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu FK Miercurea Ciuc: Mikloș – Rz. Morariu, Scutaru (Salhi 46′), Zurbagiu (cpt.), Anișorac (Cibi 46′) – Apro, Burdeț (Martinov 78′) – L. Bodri (Ekmekci 78′), Adam, Sofran – Modan (Paulevici 46′). Rezerve neutilizate: Trifon – Bg. Sima, Vasluian, Ghinescu.

Meci dificil și în weekend, cu CSM Slatina. ”Am gândit această săptămână în așa fel încât să aliniem două formule de joc diferite”

Etapa viitoare, timișenii joacă acasă cu CSM Slatina (sâmbătă, ora 11:00), echipă care luni a învins pe teren propriu ACSM Reșița, cu 4-0.

”E clar că după efortul pe care l-am făcut azi, ne va fi greu să ne refacem până la meciul de sâmbătă. Vine un nou meci cu o echipă bună a campionatului, cu Slatina. Și ei, cam ca și noi, joacă mult pe luptă, pe forță, pe atacuri directe. Probabil că ambele echipe vor adopta această tactică, așa că va fi un meci de luptă, în care cred că echipa care va înscrie prima probabil va avea șanse mari la victorie. Mâine nu facem antrenament, avem doar refacere, iar în funcție de starea de sănătate și de oboseală a jucătorilor, îi vom alege pe cei care vor juca cu Slatina. Dar noi oricum am gândit această săptămână în așa fel încât să aliniem două formule de joc diferite. Să vedem dacă ne vom ține de plan, a mai spus Stan.

CSC Dumbrăvița, cu 10 puncte și golaveraj 7-6, este pe locul 10, după Corvinul și în fața celor de la Concordia Chiajna și Ceahlăul, toate cu același număr de puncte în cont, dar hunedorenii au două jocuri în minus disputate. CSM Slatina este pe locul 4, cu 14 puncte.

Foto: Sport Pictures

Anda DELIU 24 Sep. 2024, 23:59 Liga 2
Pe aceeași temă