Cosmin Petruescu crede că Ripensia ar fi meritat un egal cu ”U” Cluj: ”E păcat că plecăm de la Cluj fără niciun punct, la modul general în care s-a disputat partida”

Anda DELIU 11 Dec. 2020, 21:09 Liga 2

Ripensia a pierdut cu 1-0 meciul restant din runda a 13-a a Ligii 2 cu Universitatea Cluj, după un gol aproape ”strategic” plasat cu capul de Gabriel Tamaș în minutul 14. Din nou, la fel ca la precedentul joc de la Reșița, timișorenii au jucat slăbuț în prima repriză și s-au mai trezit în a doua, iar antrenorul Cosmin Petruescu e de părere că, din acest motiv, era mai echitabil un egal pe Cluj Arena.

În prima repriză, Ripensia nu a avut niciun șut pe poartă, dar a avut două șuturi de la distanță în a doua partea a meciului, ale lui Alexandru Popovici și Valerii Macrițchii, apărate de Muțiu.

”Un meci de luptă, un meci de angajament, disputat pe un teren foarte greu, decis de o fază fixă, în care Clujul a știut să-și valorifice avantajul taliei. Și nu în ultimul rând, plus de experiență. A fost echipa care în prima repriză s-a adaptat mai bine la condițiile de joc, la starea terenului. În schimb repriza a doua cred că a fost a noastră, atât din punct de vedere al posesie, cât și din punct de vedere al frecvenței și numărului de acțiuni de poartă pe care le-am avut. E păcat că plecăm de la Cluj fără niciun punct. Punct pe care cred eu că l-am fi meritat după modul general în care s-a disputat partida”, a declarat Cosmin Petruescu după meci.

Multă dorință la timișoreni, care rămân jos în clasament

”Conferențiarul” a precizat că elevii săi, care au parte de un an final de an dificil și încărcat, după ce au făcut coronavirus în ”masă” în noiembrie, și-au dorit mult alt rezultat la Cluj. Deocamdată încă, lipsa unor oameni decisivi din lotul roș-galben se simte. Cu încă o restanță, cea cu Farul, Ripensia e deocamdată pe locul 19. 3 puncte ar sălta-o însă până pe 15!

Petruescu știe că tocmai de asta, meciul cu echipa antrenată de Ianis Zicu e așa de important. ”Îi felicit pe băieți pentru atitudinea pe care au avut-o. Și-au dorit foarte mult. Nu a fost deloc ușor și cred eu că am crescut vizibil în joc față de partidele anterioare pe care le-am disputat. Din acest moment, toate gândurile noastre se îndreaptă spre dificilul meci pe care îl vom avea luni cu Farul Constanța”, a mai adăugat antrenorul Ripensiei.

Vacanța va veni după meciul cu Farul Constanța, programat luni, 14 decembrie, de la ora 14:00, pe, probabil, mocirloasa arenă Electrica.

Ripensia în meciul cu ”U” Cluj: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Țieranu, Lalic, Gladun – Val. Macrițchii (Coulibaly 69′), T. Călin – Al. Popovici (Vasluian 76′), Al. Neagu (Sokovic 76′), Vl. Tudorache (Mih. Ene 69′) – Golda. Rezerve neutilizate: Păduraru – Maric, Rogac, Fridrich, Stoi.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

Anda DELIU 11 Dec. 2020, 21:09 Liga 2
Pe aceeași temă