Corvinul pierde după 472 de zile, cu Viitorul Pandurii. Antrenorul Florin Maxim spune că era conștient că invincibilitatea nu poate dura mult după promovarea în Liga 2: ”Până la urmă trebuia să vină și această înfrângere, dar putea să mai întârzie”

Mircea OGLINDOIU 24 Sep. 2023, 13:55 Liga 2

Nou-promovata Corvinul Hunedoara a suferit, sâmbătă, 23 septembrie 2023, la Târgu Jiu, prima înfrângere din Liga 2, scor 1-2 cu Viitorul Pandurii, în etapa a 7-a.

Corvinul a pierdut un meci după aproape un an și patru luni

A fost și primul eșec din campionat, totuși de nivel superior, după o pauză de 472 de zile, ultimul datând de la returul finalei pentru promovarea în Liga 2, din 8 iunie 2022, scor 1-4 la Minaur Baia Mare. După ce atunci au ratat promovarea, hunedorenii conduși de Florin Maxim au defilat în sezonul 2022-2023 de Liga 3, cum, de altfel, făcuseră și în ediția 2021-2022, până la meciul retur cu Minaur, și au acces, în vară, fără emoții în eșalonul secund, unde și-au continuat seria pozitivă. Până acum.

Au fost patru victorii și două remize în Liga 2, până a venit și primul eșec, în Oltenia, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii au deschis scorul în minutul 10, prin Alexandru Gîrbiță, cu un șut, din voleu, de la aproximativ 12 metri, în dreapta portarului. Nicolae Pîrvulescu și Charles Acolatse au lovit bara, în minutele 14, respectiv 28. Ulterior, Marius Chindriș, revenit printre titulari după o lună, a egalat, în minutul 35, după un corner executat de Neacșa și deviat de Manolache. Gazdele au trecut în avantaj în minutul 54, după lovitura de colț executată de Gîrbiță, deviată de Acolatse până la Denis Brînzan, care a înscris, nemarcat, din 7 metri.

Corvinul a alergat continuu după egalare, dar, în pofida faptului că a dominat jocul, n-a reușit să obțină nici măcar un punct, spre dezamăgirea antrenorului Florin Maxim și a suporterilor hunedoreni.

Florin Maxim, după eșecul cu Viitorul Pandurii: ”A fost o luptă surdă din partea adversarilor”

Antrenorul Florin Maxim a dat vina pentru eșec pe starea gazonului de la Târgu Jiu, dar și pe jocul ultradefensiv și dur al gazdelor.

”Am luat un gol din aut și al doilea din fază fixă. A fost o luptă surdă din partea adversarilor și nu-mi aduc aminte de vreo ocazie a lor (n.r. – au avut o transversală și câteva situații, cele mai clare prin Gîrbiță, în minutul 52 și Njifakue, în minutul 78). Nu am de ce să fiu supărat pe jocul nostru, băieții au încercat, dar, fără să caut o scuză, suprafața de joc nu a fost cea mai bună și ne-a dezavantajat. O înfrângere rămâne totuși o înfrângere! Trebuia să vină până la urmă, fiindcă nu s-a inventat echipa invincibilă sau antrenorul invincibil. E adevărat, ca prima înfrângere putea să mai întârzie, mai ales după aspectul jocului și la modul în care am luat golurile în acest meci. Nu zic că e injustă înfrângerea, adversarii s-au apărat cu armele lor, am avut patru-cinci jucători care au terminat jocul cu crampe! Noi am dominat primele 30 minute, am fost combativi, am câștigat toate duelurile! Am stabilit unele lucruri la pauză, dar nu am revenit bine de la cabine, cred că în primele 10 minute nu am ajuns în careul lor. Apoi a venit acea fază fixă și am luat golul 2 și nu am mai reușit să egalăm. Dacă o echipă reușește să îți marcheze prima, fiind și gazdă și cunoscând terenul, e mai greu la Liga 2 să revii. Nu poți compara cu Liga a 3-a,e altceva și nu îți permiți să aduci jucători de la Liga 1 cu care să defilezi pe teren Pandurii, la nivel de combativitate, ne-a depășit total”, a declarat Maxim, la finalul jocului.

Corvinul, în eșecul cu Viitorul Pandurii: Lefter – Fl. Iacob, Elton da Silva, Ant. Manolache, Velisar (Antonov 85′) – M. Chindriș (D. Pop 78′) – Nic. Pîrvulescu (Lupu 60′), Al. Neacșa (cpt.), Bradu, Seb. Ion (T. Mitran 60′) – M. Coman (Hergheligiu 85′). Rezerve neutilizate: Blaga – Hrezdac, Ad. Nicolae, Lică.

Corvinul, pe locul 3 în Liga 2. Urmează meciurile cu Chindia, în Cupa României, și CS Mioveni, în campionat

După eșecul de la Târgu Jiu, Corvinul a coborât pe locul 3, fiind depășită cu un punct de Unirea Slobozia, care duminică a remizat la Dej. Tot 14 puncte, câte are și echipa hunedoreană, are și Gloria Buzău, însă aceasta este situată pe locul 4, din cauza golaverajului.

Etapa viitoare, a 8-a, Corvinul va juca pe teren propriu cu CS Mioveni (locul 9, 10 puncte), luni, 2 octombrie, de la ora 16:00. Până atunci însă, Corvinul are meci miercuri, de la ora 17:00, acasă, cu Chindia Târgoviște, în prima etapă a fazei grupelor Cupei României.

Declarații Florin Maxim și Călin Cojocaru după Viitorul Pandurii – Corvinul 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=a9Jm47-5IsI

REZUMATUL meciului Viitorul Pandurii – Corvinul 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=ql_M7iu4nZs

 

Foto: Cătălin PasăreViitorul Pandurii Târgu Jiu
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-2-1-cu-corvinul-hunedoara-in-etapa-7-de-liga-2-19285976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-toate-meciurile-programate-sambata-sapte-la-numar-incep-la-ora-1100-19285779

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-primei-etape-a-grupelor-cupei-romaniei-toate-meciurile-vor-fi-transmise-la-tv-sau-pe-frf-tv-19285639

Mircea OGLINDOIU 24 Sep. 2023, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă