Corvinul joacă partida cu Gloria Buzău și cu gândul la finala Cupei României. Florin Maxim: ”Trebuie să consolidăm jocul, să creştem pentru acel meci”

Andrei PASCU 24 Apr. 2024, 15:01 Liga 2
Corvinul joacă partida cu Gloria Buzău și cu gândul la finala Cupei României. Florin Maxim: ”Trebuie să consolidăm jocul, să creştem pentru acel meci”

Prima etapă din returul play-off-ului Ligii 2, a 6-a din calendar, debutează cu un meci puternic pentru Corvinul Hunedoara, cu locul 4, contra Gloria Buzău. Cele două sunt despărțite de patru puncte în acest moment, astfel că gazdele de joi, formația lui Andrei Prepeliță, trebuie să învingă pentru șanse cât mai mari la promovarea directă.

În turul play-off-ului, la Hunedoara, partida dintre Corvinul și Gloria s-a terminat la egalitate, scor 1-1. În sezonul regular, în etapa a 17-a, Gloria s-a impus în partida care a avut loc în Buzău, scor 2-1.

Corvinul merge pe terenul Gloriei Buzău în etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2

Chiar dacă Hunedoara nu are drept de promovare, vrea locul 1 pentru o performanță simbolică, aceasta putând să îi dea încredere mare pentru sezonul următor, când ar urma să obțină dreptul legal de promovare, în urma schimbării formei de organizare a clubului.

Florin Maxim vrea să vadă nivelul jucătorilor săi după o perioadă foarte încărcată, cu meciuri într-un ritm ridicat și contra unor echipe importante, mai ales dacă ne referim la cele întâmplate în Cupa României.

Antrenorul a făcut perioada de pregătire de iarnă știind că urmează și astfel de momente, iar acum Corvinul Hunedoara este în fața câștigării Cupei României. Astfel, partida cu Gloria Buzău va fi, cumva, una în care Maxim va analiza jucătorii și va încerca să îi țină în ”priză” pentru duelul de la jumătatea lunii mai, cu Oțelul Galați.

Florin Maxim, cu gândul la finala Cupei României

Referitor la partida de la Buzău, antrenorul Corvinului a lăudat Gloria pentru modul în care arată în special pe teren propriu, dar a precizat că jucătorii săi pot înregistra o nouă victorie.

E un joc diferit pentru că sunt din ce în ce mai puţine etape. Noi trebuie să ne consolidăm jocul, să fim bine, să creştem pentru acel ultim joc din Cupa României. E bine că în această perioadă întâlnim adversari redutabili, cu un obiectiv clar, aşa cum se întâmplă şi în această rundă.

Am urmărit ultimul lor joc de acasă, o partidă bună pentru ei, în care nu au riscat prea mult, au ţinut toate punctele la Buzău. Ne aşteaptă un meci greu, dar vreau să cred că avem şi noi mândria noastră şi ceva de demonstrat, pentru că nu am reuşit să câştigăm în faţa lor până acum în acest sezon.

Aşa că mă aştept din partea băieţilor să facă un meci bun şi să ne întoarcem cu toate punctele la Hunedoara. Ne gândim la starea fizică a jucătorilor, dar avem tot lotul valid, am avut şi o zi liberă după victoria cu CS Mioveni, care ne-a prins foarte bine.

A fost o încărcătură fizică şi mentală în ultima perioadă, aşa că trebuie să rămânem proaspeţi, din toate punctele de vedere”, a spus Florin Maxim înaintea partidei cu Gloria Buzău.

Corvinul Hunedoara, locul 2 înainte de etapa a 6-a din play-off

Un moment de grație a fost atins de Corvinul Hunedoara în acest final de sezon, cu calificare în finala Cupei României și cu o clasare pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2 acum, cu 45 de puncte, la cinci puncte de liderul Unirea Slobozia, înainte de startul etapei a 6-a.

Corvinul este la egalitate de puncte cu locul 3, CSC Șelimbăr, dar are avans de patru puncte față de locul 4, Gloria Buzău, șase puncte peste locul 5, FK Miercurea Ciuc, și nouă puncte peste locul 6, CS Mioveni.

Reacția lui Florin Maxim înaintea partidei Gloria Buzău – Corvinul Hunedoara:

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-si-fk-miercurea-ciuc-dau-startul-returului-play-off-ului-ligii-2-19313337

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stadionul-1-mai-din-slatina-va-fi-demolat-iar-csm-slatina-trebuie-sa-se-mute-19313324

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/corvinul-se-branduieste-pentru-finala-cupei-romaniei-19313315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-fost-fotbalist-la-ceahlaul-cercetat-pentru-furt-lovire-si-alte-violente-19307296

Andrei PASCU 24 Apr. 2024, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă