Momente de grație pentru Corvinul Hunedoara! Orașul vibrează pentru o performanță istorică, iar portarul Ștefan Lefter e franc: ”E extraordinar!”

Andrei PASCU 22 Apr. 2024, 17:51 Liga 2

Corvinul Hunedoara este o echipă în mare formă, iar după victoria cu 3-1 contra FC Voluntari, care a și dus-o în finala Cupei României, a mai reușit un succes, în play-off-ul Ligii 2, 2-0 contra CS Mioveni. Un parcurs excelent pentru formația lui Florin Maxim, care poate termina sezonul cu un trofeu.

Hunedorenii s-au impus cu 2-0 contra echipei din Mioveni, în urma dublei lui Marius Coman din prima repriză, realizată în decurs de numai trei minute.

Corvinul Hunedoara, momente foarte bune. După victoria cu FC Voluntari, a trecut și de CS Mioveni

În vârstă de numai 19 ani, portarul Ștefan Lefter ține poarta Corvinului Hunedoara în acest sezon. A fost decisiv și în partida cu Mioveni, el apărând o lovitură de la 11 în repriza a doua, când a parat execuția de la punctul cu var a lui Mihai Costea.

La final, tânărul din poarta formației lui Florin Maxim a afirmat că a reușit parada datorită indicațiilor lui Marius Chindriș, care îl știe bine pe Mihai Costea, alături de care a jucat. Fotbalistul Corvinului i-a spus lui Lefter în ce parte să plonjeze, iar astfel a evitat golul și hunedorenii s-au impus la două lungimi, fără să încaseze gol din partea trupei lui Constantin Schumacher.

Arătăm a echipă matură. Se vede și oboseala, dar știm să gestionăm situația. Pentru mine a fost o motivație să ne luăm revanșa față de partida trecută cu Mioveni. A fost un meci greu în Cupa României, a venit acesta, dar sper să o ținem tot așa. Suntem un grup unit și suntem unul pentru altul, iar asta contează foarte mult!

(N.r. – Despre faza penaltiului) La faza aceasta m-a inspirat Chindriș, era în spatele executantului. Îl cunoștea (n.r. – pe Mihai Costea) și am avut încredere în el”, a transmis Ștefan Lefter.

Ștefan Lefter, despre perioada traversată de Corvinul: ”E un moment extraordinar”

Un moment de grație atins de Corvinul Hunedoara în acest final de sezon, cu calificare în finala Cupei României și cu o clasare pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 45 de puncte, le cinci puncte de liderul Unirea Slobozia.

Ștefan Lefter a explicat cum se trăiesc aceste zile în vestiarul hunedorenilor, care pot scrie istorie la jumătatea lunii mai, când vor disputa finala Cupei României contra Oțelului Galați.

E un moment extraordinar, momente frumoase! E mai greu să ne revenim după victorii, dar e bine, grupul e fericit, e frumos! Vom duce acest ritm până plecăm. Avem alimentație bună, avem condiții, ne antrenăm bine, ascultăm de stafful tehnic și cred că asta e cel mai important”, a mai transmis portarul.

La partida cu CS Mioveni, Corvinul Hunedoara a fost susținută și de trei spectatori veniți din Germania. Ei au ajuns în România să vadă echipa, iar conducerea i-a invitat chiar pe teren pentru câteva poze.

Declarațiile lui Florin Maxim și Ștefan Lefter după Corvinul Hunedoara – CS Mioveni 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=abXKWq6XJt4

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara
Video: Corvinul Hunedoara

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-esec-dupa-trei-victorii-pentru-campionii-fc-arges-0-1-contra-csm-resita-19313216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-inregistrata-de-fk-miercurea-ciuc-in-deplasarea-de-la-buzau-19313195

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-retrogradat-la-prima-participare-in-liga-2-19313192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-urcat-pe-loc-direct-promovabil-dupa-victoria-cu-ciucul-19313138

Andrei PASCU 22 Apr. 2024, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă