Corvinul vrea să pună piedică promovatei Unirea Slobozia. Mesajul lui Florin Maxim și discursul fair-play la adresa echipei lui Adrian Mihalcea

Andrei PASCU 02 May. 2024, 16:03 Liga 2
Corvinul vrea să pună piedică promovatei Unirea Slobozia. Mesajul lui Florin Maxim și discursul fair-play la adresa echipei lui Adrian Mihalcea

Antepenultima etapă din play-off-ul Ligii 2, a 8-a din calendar, se încheie cu un meci puternic, între locul 1 și locul 2, între Unirea Slobozia și Corvinul Hunedoara. Cele două sunt despărțite de șapte puncte în acest moment, astfel că oaspeții de sâmbătă, partida având ora de începere 12:00, trebuie să învingă pentru a mai spera la prima poziție.

Chiar dacă Hunedoara nu are drept de promovare, vrea locul 1 pentru o performanță simbolică, aceasta putând să îi dea încredere mare pentru sezonul următor, când ar urma să obțină dreptul legal de promovare, în urma schimbării formei de organizare a clubului.

În sezonul regular, în etapa a 19-a, partida de la Slobozia, dintre Unirea și Corvinul Hunedoara, s-a terminat 3-1. Apoi, în turul play-off-ului, jocul de la Hunedoara s-a terminat cu victoria trupei lui Florin Maxim, scor 1-0.

Corvinul Hunedoara merge pe terenul Unirii Slobozia în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2

Antrenorul Florin Maxim vrea să vadă nivelul jucătorilor săi după o perioadă foarte încărcată, cu meciuri într-un ritm ridicat. A făcut perioada de pregătire știind că urmează și astfel de momente, iar înaintea întâlnirii care va fi transmisă în format live-text de Liga2.ro a precizat că meciul va fi unul de o intensitate bună, mai bună decât ce s-a întâmplat în precedentele două întâlniri, din care vrea cele trei puncte.

”Principalul” Corvinului a lăudat și felicitat Unirea Slobozia, pentru modul în care arată în special pe teren propriu, dar a precizat că jucătorii săi pot administra o înfrângere liderului din play-off-ul Ligii 2.

Florin Maxim a lăudat Unirea Slobozia

Maxim a precizat că Unirea Slobozia a meritat să promoveze, pentru că a fost echipa cea mai constantă.

Cred că ar trebui să începem prin a felicita Slobozia, a fost echipa constantă a campionatului. Nu știu dacă cea mai bună, dar a fost constantă. A dat dovadă de forță, a câștigat meciurile în deplasare și a câștigat și acasă. A fost o echipă compactă.

Cred că și pentru ei, și pentru noi, acest meci va arăta altfel. Până acum au fost meciuri închise, dar acum, atât noi, cât și ei… și-au îndeplinit obiectivul, noi avem obiectiv Cupa României. Cred că va fi un meci diferit de ce a fost până acum. Așa văd, cred că va fi o partidă plăcută.

Ei au jucători buni, cu calitate, la fel și noi, care ne-am antrenat bine, băieții sunt dornici, pozitivi și cred că va fi un meci plăcut. Vom face schimbări în cadrul echipei, în formula de start. Sunt băieți care se pregătesc bine alături de noi, le-am și zis că nu îmi e teamă să încep cu vreunul din ei.

Ei au dovedit, prin joc, că așa este, cum am crezut și cum am sperat! (…) Toți jucătorii care au intrat până acum au adus aportul, au plăcere de a juca. (…)”, a declarat Florin Maxim înaintea partidei cu Unirea Slobozia.

Corvinul Hunedoara, locul 2 în play-off-ul Ligii 2

Corvinul Hunedoara a ajuns la 49 de puncte, fiind pe locul 2, în timp ce CSC Șelimbăr e la cota 46, dar pe locul 3.

Locul 1 e ocupat de Unirea Slobozia (56 de puncte), deja promovată în SuperLiga României, iar sub podium se situează Gloria Buzău (45 de puncte), FK Miercurea Ciuc (40 de puncte) și CS Mioveni (36 de puncte).

În etapa a 8-a a play-off-ului, Corvinul Hunedoara are, așadar, meci pe teren advers, cu Unirea Slobozia, iar apoi va primi vizita formației FK Miercurea Ciuc. Play-off-ul va fi încheiat de hunedoreni contra CS Mioveni, în deplasare.

La început toată lumea spunea că nu ne-am descurcat prea bine cu echipele din play-off. Era cumva normal, eram în formare, am adus jucători noi. Eram sută la sută convins că rezultatele vor apărea de la meci la meci, de la săptămână la săptămână, de la lună la lună.

Așa a fost, mult mai concreți, mult mai constanți, chiar dacă am avut și sincope. Am știut să le gestionăm, am avut oamenii alături de noi.

E îmbucurător că am promovat din Liga 3 și, dacă terminăm acum pe locul 2, aveam drept de promovare, dar și jocul a fost consistent, am arătat că ne propunem ceva. Ne dă încredere pentru viitor, pentru că jucătorii au crescut nivelul”, a mai spus Maxim.

Interviul acordat de Florin Maxim înaintea partidei Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara:

https://www.youtube.com/watch?v=g8tHch0AGFU

Foto și video: Corvinul Hunedoara

Andrei PASCU 02 May. 2024, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă