Atuurile care fac CS Mioveni să viseze la o promovare nesperată în SuperLiga. Constantin Schumacher: ”La celelalte echipe nu e așa”

Andrei PASCU 24 Mar. 2024, 14:11 Liga 2
Atuurile care fac CS Mioveni să viseze la o promovare nesperată în SuperLiga. Constantin Schumacher: ”La celelalte echipe nu e așa”

CS Mioveni este echipa din play-off-ul Ligii 2 cu cele mai mari probleme financiare. Dacă la celelalte formații pare liniște din acest punct de vedere, iar în spațiul public nu au apărut informații că ar fi dificultăți în acest sens, la echipa din Mioveni s-a ajuns în pragul depunctării în urmă cu nu foarte mult timp.

În cele din urmă a scăpat și va lupta pentru revenirea în prima divizie, iar Constantin Schumacher a vorbit despre argumentele care o fac pe Mioveni să spere la promovare, poate accederea directă, poate în urma barajului.

Constantin Schumahcer, despre atuurile Mioveniului la promovare

Antrenorul a reușit să țină echipa unită în ciuda restanțelor salariale, aspect care nu a fost reglat nici până acum, după cum a spus președintele Claudiu Cojocaru pentru Liga2.ro, imediat după partida cu Steaua, care a asigurat matematic locul în play-off pentru CS Mioveni.

Nici prime nu au avut jucătorii, dar Schumacher e convins că aceștia nu se vor mulțumi cu deja asigurarea barajului de promovare. Vor trage tare pentru promovarea directă, iar pe lângă faptul că a format o ”familie” la nivelul vestiarului, antrenorul a vorbit și despre un alt aspect: că are în lot fotbaliști cu experiență, care au luptat atât pentru promovarea în prima ligă, cât și pentru salvarea de la retrogradare din prima divizie.

CS Mioveni se concentrează doar pe meciul cu Unirea Slobozia, primul din play-off

Deocamdată, ”principalul” Mioveniului nu vrea să se gândească la strategia finală, ce va face în cazul în care va fi atins barajul sau va urca direct în SuperLiga României. Se concentrează doar pe primul meci din play-off, cu Unirea Slobozia.

Ca atuuri pentru promovarea noastră, am jucători care au evoluat la promovarea din Liga 2 și la retrogradarea din Liga 1. Am adus jucători, 10, care au trecut prin momentele retrogradării și ale revenirii în Liga 1. Contează foarte mult, la celelalte echipe sunt doar doi-trei jucători care au trecut prin aceste momente și noi avem acest plus.

Alt plus, noi suntem un grup, o echipă, o familie, așa cum spunem tot timpul, iar asta ne-a ajutat să ajungem în acest punct. Jucătorii știau la ce să se aștepte la Mioveni, cu problemele de aici. Noi, stafful, am încercat să aducem un plus cu experiența pe care o avem, iar până acum s-a întâmplat acest lucru. Dacă vom continua așa, sunt sigur că jucătorii vor evolua și mai bine.

Ne gândim de acum la meciul cu Slobozia, nu ne facem strategie, dacă mergem la baraj sau promovăm direct. Vom vedea la finalul sezonului cum va fi, dar e greu să facem un plan de acum”, a spus Constantin Schumacher în emisiunea Sport Plus, la televiziunea Argeș Plus.

Stabilitatea financiară, primul obiectiv al CS Mioveni în cazul promovării

CS Mioveni va lua startul în grupa pentru promovare de pe locul 5, penultimul, cu 33 de puncte, la un punct peste locul 6, FK Miercurea Ciuc. Trupa lui Constantin Schumacher va mai avea adversari CSC Șelimbăr (locul 1, 42 de puncte), Unirea Slobozia (locul 2, 40 de puncte), Corvinul Hunedoara (locul 3, 37 de puncte) și Gloria Buzău (locul 4, 34 de puncte).

CS Mioveni va începe play-off-ul Ligii 2 în deplasare, contra Unirea Slobozia, iar în etapa a 2-a va disputa primul duel acasă, contra Gloria Buzău. În următoarele trei runde, până la finalul turului, le va mai întâlni pe FK Miercurea Ciuc (deplasare), CSC Șelimbăr (acasă) și Corvinul Hunedoara (deplasare).

  • Până atunci, în această pauză competițională, clubul din Mioveni a jucat un meci amical cu Rapid. A cedat la diferență de trei goluri, 1-4, dar a încheiat prima repriză la egalitate.

Ce se va întâmpla în cazul în care CS Mioveni va promova în SuperLiga României? Reacția lui Constantin Schumacher:

Am vorbit cu conducerea clubului să menținem un nucleu important de jucători dacă vom promova și să ne acoperim, dacă se va întâmpla să facem asta, cu jucători care știu ce înseamnă Liga 1.

Ne dorim să nu trecem de un prag financiar foarte mare, pentru că nu vrem ca acest club să mai aibă problemele financiare pe care le-a avut. Trebuie să intrăm în normal, pentru că până la urmă e greu să treci prin aceste momente. Acest club trebuie să facă o strategie prin care să aducă jucători care să nu depășească un anumit plafon salarial”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-torje-la-concordia-chiajna-si-din-vara-19303943

https://liga2.prosport.ro/nationale/esec-pentru-romania-u18-in-amicalul-contra-suedia-u18-0-1-in-spania-19303938

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-la-scor-inregistrata-de-cs-mioveni-in-amicalul-cu-rapid-19303931

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-in-amicalul-din-bulgaria-cu-ludogorets-19303913

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-egala-intr-un-amical-cu-fcsb-19303866

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-in-play-off-ul-ligii-2-fara-drept-de-promovare-19303858

Andrei PASCU 24 Mar. 2024, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă