Conflictul Gică Popescu – Dunărea, reaprins

31 Aug. 2011, 12:57 Liga 2
Conflictul Gică Popescu - Dunărea,** reaprins

Scandalul dintre fostul internațional Gică Popescu și Auraș Brașoveanu, președintele clubului FCM Dunărea Galați, privind transferul jucătorului Bogdan Gavrilă la AS Roma, a ajuns la un nou episod. Gălățenii au acuzat faptul că „Baciul” ar fi vândut fotbalistul la gruparea romană fără să aibă acordul dunărenilor, deși aceștia erau coproprietari cu drepturi egale, iar contractul prevedea o clauză prin care Dunărea primea 300.000 de euro. Comisia de Discplină din cadrul FRF a hotărât la momentul respectiv dezafilierea temporară și excluderea clubului patronat de Gică Popescu din campionatele naționale de juniori A și B, însă la intervenția unor oameni influenți din fotbalul românesc, oficialii Dunării au hotărât să încheie un act de conciliere cu Școala de Fotbal, urmând că suma să fie redusă la o treime, iar plata să se facă eșalonat.

„Înainte de Adunarea Generală din aprilie 2011, între FCM Dunărea și Școala de Fotbal Gică Popescu a intervenit o nouă înțelegere prin care se diminua substanțial obligația de plată la 100.000 de euro. Înțelegând să răspundem atât încercărilor de a ne reașeza la masa negocierilor, cât și la insistențele domnului Mircea Sandu, Victor Becali sau Vasile Șiman, am hotărât să reanalizam situația și să înțelegem că totuși nu ar fi în favoarea fotbalului românesc că o școală unde sunt înregimentați jucători cu potențial să fie exclusă. Împreună cu finanțatorii, am stabilit că această nouă sumă să fie achitată eșalonat, așa că am încheiat un acord de conciliere, însă condițiile au fost impuse de domnul Gică Popescu, practic dânsul a bătut cu pumnul în masă, dar ținând cont de faptul că am promis că vom rezolva acest litigiu, am acceptat”, declară Auraș Brașoveanu.

Obligațiile contractuale, uitate

După ce actul a fost oficializat, dezafilierea a fost suspendată, iar Școala de Fotbal a fost reprogramată în competițiile organizate de FRF pentru juniori A și B, însă plata a întârziat să apară spre nemulțumirea lui Auraș Brașoveanu care spune că acesta a fost de altfel și scopul fostului căpitan al naționalei: „Acesta a fost obiectivul domnului Gică Popescu deoarece, odată rezolvată situația juridică, a uitat să respecte noua înțelegere, a plătit când și cât a vrut dumnealui, noi l-am notificat, i-am explicat că și-a asumat niște obligații și a marșat pe cuvântul său de onoare, dat atât Dunării Galați, cât și domnilor care au intermediat rezolvarea situației.”

Șicane și din partea comisiilor FRF

Auraș Brașoveanu acuză și comisiile din cadrul federației pentru repetatele amânări ale termenelor și pentru contestarea dreptului său de a reprezenta clubul Dunărea Galați, motivând că toate aceste tertipuri maschează intenția de neplată și de prelungire excesivă a acestui caz.

„Am solicitat intervenția Comisiei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF prin care le solicitam să oblige Școala de Fotbal la respectarea obligațiilor pe care și le-au asumat, plus penalități. Cei de la comisie, pe lângă nenumăratele termene pe care le-au acordat, au înțeles să conteste și calitatea mea de reprezentant al clubului în momentul semnării de chemare în judecată. Reiese foarte clar din actele clubului de fotbal al lui Gică Popescu că, de fapt, trag de timp și nu vor să plătească, acesta este omul de care s-au legat la un moment dat speranțele fotbalului românesc.”

„Nu putem persista în prostie”

Următorul termen dat de Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor este programat pentru astăzi, iar oficialul formației de la malul Dunării speră ca acest caz să se finalizeze cât mai curând, iar clubul pe care îl conduce să își primească banii. Totodată, Brașoveanu regretă că a hotărât încheie acest diferend pe cale amiabilă și declară că nu mai poate avea încredere în cuvântul lui Gică Popescu.

„În acest moment regret faptul că am ales varianta concilierii, dar am spus că în ultimul ceas domnul Popescu și-a schimbat atitudinea față de ceilalți membri care activează în fotbalul românesc, dar nu mai putem persista în prostia de a mai crede un cuvânt ce a mai fost dat și nu a fost respectat”, a conchis Auras Brașoveanu, președinte FCM Dunărea Galați.

Articol scris de Dănuț Lungu

31 Aug. 2011, 12:57 Liga 2
Pe aceeași temă