Concordia ține ritmul către Liga 1, chiar dacă-i dă emoții pe final și contra Astrei lui Claudiu Niculescu: ”M-a stors de energie.” Analiza ofensivei și defensivei Chiajnei, problema cu gazonul și așteptările de la derby-ul cu Petrolul

Marius ANGHEL 10 Nov. 2021, 01:33 Liga 2

Concordia Chiajna a câștigat la limită, cu 2-1, meciul cu Astra, pe teren propriu, în încheierea etapei a 13-a a Ligii 2, chiar dacă știa că are nevoie de două goluri diferență pentru a egala la puncte ocupanta locului 2, ”U” Cluj, și a o devansa la golaveraj.

Totuși, echipa ilfoveană a avut un joc plin de ocazii la poarta lui Moroz, însă ratările sau intervențiile goalkeeperului au făcut ca rezultatul să rămână la proporții dătătoare de speranțe pentru Astra. Trupa antrenată de Florin Stîngă a marcat la una dintre puținele sale situații de gol, însă și-a speriat suficient adversarii pentru a se retrage pe final în propria jumătate și a apăra avantajul minim.

Claudiu Niculescu s-a termut că Astra poarte egala Concordia pe final de meci

Faptul că echipa din Chiajna s-a retras în defensivă în ultimele 20 de minute l-a nemulțumit pe Claudiu Niculescu. Altfel, antrenorul crede că dacă era 7-0 în prima repriză nu s-ar fi mirat nimeni, la cum a decurs jocul.

Concordia a deschis scorul rapid, în minutul 3, după o gafă comună a portarului Moroz și a lui Brăilă. A speculat Codrea, care a pasat la Azdren Llullaku, iar atacantul a înscris în poarta goală. Mai înainte însă, în chiar primul minut, Astra a avut o mare ocazie, dar Zaharia nu a ajuns la o minge în careul mic. Ulterior, Concordia a dominat autoritar prima repriză și a ratat situații de gol prin Voicu (10, 22, 32), Llullaku (20, 25) și Lazăr (27, 44). Și oaspeții au avut o ocazie bună, prin Ionuț Zaharia (39), însă acesta a luftat din centrul careului.

”Sunt bucuros, dar m-a stors de energie, cel puțin finalul jocului. A fost un meci pe care l-am controlat în totalitate și nu cred că ar fi mirat pe cineva dacă scorul era 5, 6, 7-0, la numărul ocaziilor pe care le-am avut, cel puțin în prima repriză. Și pe final putea fi chiar 2-2. Ăsta este fotbalul. S-a vorbit și la pauză, să forțăm, să dăm golul 2, am reușit acest lucru, dar cu o greșeală colectivă, pe un contraatac periculos al lor, am luat acel gol, care ne-a debusolat, să zic așa, puțin, pentru că am făcut pasul în spate, este acel spirit de conservare a rezultatului. Nu trebuia să facem pasul în spate, dar, până la urmă, sunt trei puncte foarte importante, care ne țin acolo, în fruntea clasamentului.

Era agitație și pe bancă, pentru că se putea întâmpla orice: o fază fixă, un corner, o deviere, un clinci, o minge rămasă în careu. Nu știu, se poate întâmpa absolut orice la fotbal, dovadă că n-au ajuns în careu până la faza golului. Au ajuns o dată în careu și ne-au dat gol. Pe de o parte, pe băieți îi înțeleg, că e presiune destul de mare, e presiunea rezultatului și punctele erau foarte importante pentru noi, înainte de această întrerupere. Sunt puncte mari, care ne mențin în fruntea clasamentului.

De aia s-a întâmplat ca pe final să facă pasul în spate, pentru că s-au temut puțin de un gol pe care dacă l-ar fi primit pe finalul jocului ne-ar fi turnat plumb în picioare. Nu numai pentru finalul jocului, ci și pentru viitor, pentru că ar fi fot total nemeritat”, a spus Claudiu Niculescu la microfonul DigiSport.

Azdren Llullaku a reușit două goluri cu Astra, o fostă echipă a sa

În partea secundă a jocului, Azdren Llullaku (50) a înscris din nou rapid, tot cu latul, simplu, din 4 metri, după o fază frumoasă. Deac a pătruns în careu în dreapta, a centrat pe bara a doua, Voicu a recentrat din prima la cealaltă bară, de unde Llullaku a marcat.

De această dată, Astra a înscris și ea. Dragoș Gheorghe (65) a finalizat cu un șut plasat din stânga, din careu, și cu bara, după un contraatac. Jucătorii lui Stîngă n-au mai reușit însă apoi să pună cu adevărat în periocol poartea adversă, chiar dacă au fost lăsați să aibă posesia.

Cu aceste două goluri, Azdren Llullaku a ajuns la cota 4 în acest sezon, după ce a mai marcat câte o dată în partidele din deplasare cu FK Csikszereda (3-0) și Dacia Unirea Brăila (2-0).

Atacantul albanez fost golgheter al Ligii 1 din România l-a egalat la goluri pe Adrian Voicu, cei doi fiind acum principalii oameni de gol ai echipei. În cariera sa, Llullaku a evoluat inclusiv la Astra, în Liga 1, în ediția 2018-2019, când în 34 de meciuri a înscris 7 goluri.

Concordia, cel mai slab atac dintre echipele situate pe locurile de play-off

Claudiu Niculescu a vorbit după jocul cu Astra și despre ofensiva Concordiei, care și-a creat destule ocazii, însă a fructificat puține dintre ele. De altfel, echipa ilfoveană nu excelează la goluri marcate în acest sezon, fiind cea mai slabă la acest capitol dintre cele șase situate acum pe pozițiile de play-off. 17 goluri a înscris Concordia, cu unul mai mult decât Steaua, dar cu 16 mai puțin față de Petrolul, de exemplu, sau șase față de ”U” Cluj, echipă cu care e la egalitate de puncte.

Fostul dinamovist, atacant când era jucător, a oferit declarații motivaționale pentru jucătorii săi, transmițându-le că are încredere în ei.

”La fiecare meci avem ocazii multe, din păcate ratăm foarte mult, asta este problema. Ne trebuie mai multă concentrare în fața porții, dar în continuare am încredere în băieți, pentru că știu că muncesc foarte mult, și chiar muncesc foarte mult la antrenamente, lucrăm în acest sens aproape zi de zi. Din păcate, mă repet, iată că presiunea rezultatului de multe ori îi face pe cei care ajuns în fața porții să nu ia cele mai bune decizii în anumite momente. Dar sunt jucători cu calitate, jucători care sunt convins că pe viitor vor marca, și vor marca goluri foarte importante. Sutn convins de acest lucru”, a spus Niculescu.

  • Per total, Concordia Chiajna are al 9-lea atac după 13 etape desfășurate în acest sezon, după FC Buzău (37 goluri), Petrolul (33), FC Hermannstadt (27), ”U” Cluj (23), Poli Iași (20), FK Csikszereda (19), Steaua și Unirea Slobozia (ambele cu câte 18), fiind la egalitate cu Metaloglobus (17).

Dar a doua cea mai bună apărare. Patru din cele cinci goluri primite au fost încasate la Chiajna!

Însă Concordia excelează la defensivă, cu cele 5 goluri încasate în 13 partide fiind pe locul 2 în acest top al Ligii 2, după Petrolul, care are 4 goluri primite. La ceva distanță le urmează Steaua (8), FC Buzău (9), ”U” Cluj (11), FC Hermannstadt și Unirea Slobozia (ambele cu câte 12).

Interesant este că patru dintre cele cinci goluri primite în acest sezon de echipa ilfoveană au fost încasate pe terenul de la Chiajna, de la Metaloglobus (2-1), Unirea Slobozia (1-1), FC Brașov (2-1) și Astra (2-1). Unicul gol primit în deplasare a fost în singurul joc pierdut până acum, la Avrif, 0-1 cu CS Comunal Șelimbăr.

”Dintre cele cinci goluri primite, patru le-am primit aici, acasă. Lucrăm în acest sens, organizarea defensivă este foarte importantă. Sunt nemulțumit că am primit acest gol, un gol pe care nu-l aștepta nimeni, cred că nici publicul telespectator, la cum s-a desfășurat meciul. Pentru că până la acel moment nu au ajuns în careul nostru și pe acel contraatac au marcat cu o execuție foarte frumoasă. Asta e singura nemulțumire de la meciul de astăzi, și faptul că am făcut pasul în spate după ce ne-au marcat acel gol.

Dar, până la urmă, trebuie să îmi felicit băieții, pentru că până acum suntem în grafic, am fi putut avea, zic eu, mai multe puncte, sau cel puțin două-trei puncte în plus, dar la fel de bine puteam avea și două-trei puncte în minus”, a declarat antrenorul Concordiei.

  • Concordia Chiajna în meciul cu Astra: Aldescu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Cherecheș – D. Codrea (L. Ion 89′), Biceanu (Gab. Deac 46′) – Dușmanu (Piper 46′), Val. Lazăr (Val. Balint 68′), Ad. Voicu (Anghelina 79′) – Llullaku. Rezerve neutilizate: Chesneau – Bg. Manole, Puiu, Pintilie.

Gazonul sintetic, o problemă! ”Trebuie să câștigăm puncte, nu contează unde. Putem să jucăm și pe bitum, sau pe zgură”

Dacă atacantul Azdren Llullaku s-a plâns de calitatea gazonului, unul artificial și destul de uzat, și antrenorul Claudiu Niculescu a avut nemulțumiri față de acesta. A spus însă că va fi schimbat cu un gazon natural dacă echipa va promova în Liga 1, însă până atunci trebuie să-l suporte pe acesta și să câștige punctele chiar dacă ar juca pe bitum sau zgură.

”Dacă vom reuși să promovăm se va schimba gazonul. Dar, până la urmă, trebuie să ne adaptăm. De exemplu, la meciul de astăzi, acest gazon a fost foarte bun. Dacă ar fi jucat pe iarbă, în spate (n.r. – pe terenul 2 al bazei sportive Concordia, unde echipa a jucat în sezonul trecut mai multe jocuri în Liga 2) cred că ar fi fost noroi de la începutul jocului, pentru că, m-am uitat și de dimineață, pur și simplu terenul băltea de apă. Da, e greu, e o suprafață total diferită de gazonul natural, mingea alunecă altfel, dar, până la urmă, iată că am reușit să ne adaptăm, în ciuda faptului că sunt momente în care mingea sare ciudat din gazon. Băieții s-au adaptat, sunt obișnuiți cu acest gazon și trebuie să mergem mai departe, să câștigăm puncte, nu contează unde. Putem să jucăm și pe bitum, sau pe zgură. Trebuie să câștigăm punctele, noi doar asta trebuie să avem în minte”, a vorbit Claudiu Niculescu despre problema gazonului.

Urmează derby-ul cu Petrolul, liderul clasamentului. ”Au demonstrat până acum că sunt principala favorită la promovare”

Campionantul Ligii 2 nu va avea etapă la finalul acestei săptămâni, sezonul regular fiind întrerupt pentru a treia oară, ca și cel din Liga 1, pe perioada meciurilor naționalelor. Totuși, jocul dintre Petrolul și Concordia Chiajna, programat în runda care urmează, a 14-a, este stabilit să aibă loc, din informațiile Liga2.ro, joi, 18 noiembrie.

Claudiu Niculescu o vede în acest moment pe Petrolul principala favorită la promovare, însă spune că vrea punct sau puncte din deplasarea de la Ploiești, iar în play-off lupta pentru Liga 1 va fi una de ”care pe care”.

”Suntem în grafic, suntem acolo, în fruntea clasamentului și ne așteaptă un meci cu adevărat un derby al Ligii a 2-a, un meci pe care trebuie să-l pregătim bine, pentru că întâlnim liderul campionatului și trebuie să mergem cu mult entuziasm, cu speranță și cu încredere că ne putem întoarce de acolo cu un punct sau cu puncte.

Sunt multe meciuri de jucat, dar, până acum, la ce a arătat Petrolul, e o echipă care a avut cel mai constant parcurs. Au demonstrat până acum că sunt principala favorită la promovare, dar mai sunt destul de multe meciuri de jucat, și din campionatul regular, după aceea vine play-off-ul, unde va fi care pe care”, a mai spus Claudiu Niculescu la flash-interviul de la finalul partidei cu Astra.

Concordia Chiajna are 30 de puncte după 13 etape, e pe locul 3, dar e la egalitate cu a doua clasată ”U” Cluj, însă nu o devansează fiindcă are un golaveraj inferior, 17-5 față de 23-11.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-pe-ganduri-desi-concordia-chiajna-a-invins-astra-doua-aspecte-scoase-in-evidenta-de-albanez-sper-sa-se-schimbe-daca-ajungem-in-liga-1-19209519

https://liga2.prosport.ro/seria-1/25-de-secunde-de-protest-jucatorii-astrei-au-ramas-nemiscati-pe-teren-in-startul-meciului-cu-concordia-19209515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-astra-se-joaca-de-la-ora-2030-in-incheierea-etapei-a-13-a-a-ligii-2-trupa-lui-claudiu-niculescu-poate-urca-pe-locul-2-19209448

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

Marius ANGHEL 10 Nov. 2021, 01:33 Liga 2
Pe aceeași temă