Concordia Chiajna învinge, dar nu convinge! Nici cu CSM Slatina nu a arătat mare lucru, iar Cristian Tănase a avut emoții: ”Chiar dacă a fost cald afară, am tremurat”

Andrei PASCU 30 Sep. 2023, 17:23 Liga 2

Concordia Chiajna a trăit periculos partida cu CSM Slatina, de pe teren propriu, din etapa a 8-a de Liga 2, în fața căreia a reușit să se impună la limită, scor 1-0. Echipa lui Erik Lincar nu a făcut nici de această dată un meci prea bun, evoluția fiind una ștearsă.

În plus, la pauză ilfovenii nu au reușit să puncteze pe tabelă, ci abia în partea secundă.

Concordia Chiajna, victorie chinuită contra CSM Slatina, 1-0

Concordia Chiajna s-a chinuit să puncteze în duelul cu CSM Slatina. A avut nevoie de o execuție personală de efect a unui jucător, a lui Andreas Burcea, pentru a schimba tabela. Fotbalistul de 18 ani a intrat în posesie la 30 de metri de poarta Slatinei, în minutul 52, poziție centrală, s-a dus în viteză către poarta lui David Dincă, a depășit câțiva adversari în cursă, a intrat în careu și a șutat pe jos, de la 14 metri, marcând pentru 1-0.

Pe final, CSM Slatina putea marca golul egalizator, chiar Cristian Tănase, președintele ilfovenilor, declarând că a avut emoții serioase și se temea că victoria ar putea fi scăpată de Concordia Chiajna.

Cristian Tănase a tremurat pe finalul partidei Concordia Chiajna – CSM Slatina

La pauză, conducătorul a simțit nevoia să meargă să discute cu antrenorul Erik Lincar și cu jucătorii, pe care i-a îmbărbătat și le-a dat un impuls care s-a dovedit unul benefic. Până la urma, obiectivul partidei de sâmbătă a fost atins.

Aveam nevoie de victorie, sperăm să continuăm cu încă o victorie etapa următoare și tot așa, pentru că avem mult de recuperat. Acum, am încetat să ne bucurăm, dar ne gândim la meciul cu Viitorul Pandurii, de săptămâna următoare.

Ăsta e fotbalul, chiar dacă avem jucători cu mare experiență, iată că reușim să câștigăm greu. Dar, dacă ar fi așa până la final, ne-am bucura. Și cei cu maturitate îi ajută pe cei tineri. Andreas Burcea e la început, abia anul trecut a debutat în Liga 2 și îi dorim succes în continuare, să ajungă fotbalist. Drumul e lung și pentru el.

Jucătorii au resimțit presiunea, aveau nevoie de victorie pentru a se descătușa și să își recapete încrederea. Chiar dacă avem mulți jucători cu experiență, iată că și la nivelul lor există apăsare și presiune.

Slatina e și ea o echipă bună, a avut două ocazii pe final. Chiar dacă a fost cald afară, am tremurat la ocaziile lor”, a spus Cristian Tănase la Metropola TV.

Concordia Chiajna, aproape de locurile de play-off

Cu 11 puncte acumulate în opt etape, Concordia Chiajna este pe locul 7, la un punct de locul 6, care la finalul sezonului regular duce în play-off, ocupat acum de CSC Dumbrăvița. În etapa a 9-a, echipa ilfoveană este programată să joace în deplasare, la Viitorul Pandurii, locul 9, 11 puncte.

Cristian Tănase a vorbit și despre parcursul ilfovenilor de până acum, dar și despre planurile până la pauza de iarnă:

Din cauza faptului că noi, în cele șapte etape, am pierdut multe puncte… avem de recuperat. Ușor-ușor lucrurile se așează, echipele se așează, iar dacă se vor desprinde patru-cinci formații în fața noastră, va fi greu. Am mai trecut prin asta, dar sperăm să nu se mai repete.

Ne gândim la următorul meci, iar apoi și în perspectivă. Trebuie să luăm cât mai multe puncte până în iarnă. Noi nu stăm doar în următorul meci, stăm în meciurile de până în iarnă”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-remiza-cu-csc-dumbravita-1-1-in-etapa-8-de-liga-2-19287125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-infrangere-cu-concordia-chiajna-0-1-in-etapa-a-8-de-liga-2-19287122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reprize-diametral-opuse-in-fk-miercurea-ciuc-chindia-targoviste-19287110

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-negru-de-suparare-dupa-victoria-cu-unirea-dej-19287075

Andrei PASCU 30 Sep. 2023, 17:23 Liga 2
Pe aceeași temă