Ilie Poenaru a bătut palma cu Concordia Chiajna pentru sezonul următor. Bugetul pe care îl va avea la dispoziție

Andrei PASCU 01 Jun. 2024, 14:29 Liga 2
Ilie Poenaru a bătut palma cu Concordia Chiajna pentru sezonul următor. Bugetul pe care îl va avea la dispoziție

Concordia Chiajna a confirmat deja intenția de a lupta pentru promovare în sezonul următor al Ligii 2, așa cum s-a întâmplat și în ultimele stagiuni. Ilfovenii vor să contureze un lot cu care de această dată să aibă succes, dar în aceste zile se ocupă de finalizarea negocierilor cu antrenorul Ilie Poenaru, cu care s-au înțeles verbal pentru prelungire.

Poenaru și-a dat acordul să rămână la Chiajna, iar în cursul săptămânii următoare va fi semnat contractul!

Concordia Chiajna prelungește contractul cu Ilie Poenaru

Conform președintelui Cristian Tănase, antrenorul va continua la Concordia și în stagiunea următoare, având ca obiectiv readucerea echipei în SuperLiga României. După ce contractul va fi semnat, atunci Poenaru va începe, alături de Gabriel Tamaș, să caute jucătorii potriviți, care se pliază pe obiectivul trasat de Concordia Chiajna.

Oricum, bugetul total pentru sezonul 2024/ 2025 va fi de până la 1.2 milioane de euro, iar de la venirea lui Gabriel Tamaș în club, pe poziția de director sportiv, au fost semnate mai multe contracte de sponsorizare.

Am discutat prelungirea contractelor pentru Poenaru și stafful lui, iar săptămâna următoare vom semna și mergem mai departe. Așa am decis, nu avem ce probleme să mai întâmpinăm. Dacă nu vom promova, am discutat despre asta, vom încerca în sezonul imediat următor.

Nu am semnat cu nimeni la nivelul jucătorilor, nu am discutat cu nimeni. După ce semnăm cu banca tehnică vom creiona lotul. Am avut discuții cu Poenaru și Tamaș pentru modul în care vom face selecția, pentru că am greșit cam în fiecare an. Am pus, în mare, pe hârtie care va fi strategia.

Gabi Tamaș și Ilie Poenaru lucrează pentru transferuri. Eu le spun doar cât ne întindem cu salariile, cu banii.

Vrem să ducem bugetul până la cel mult la 1.2 milioane de euro pe sezon, tot bugetul, nu doar de salarii, pentru Liga 2. Aici includem totul! Nu avem de unde să ne întindem la salarii de mii de euro. Am vorbit cu câțiva jucători pe care am vrut să îi aducem, de-a lungul timpului, și sunt salarii mari cerute, iar noi nu avem de unde să le achităm.

Gabi Tamaș a adus bani în club în ultimul timp, e cunoscut, cunoaște diverși oameni și a adus contracte de sponsorizare și așa mai departe”, a spus Cristian Tănase la Sport Total FM.

Concordia Chiajna speră ca în sezonul următor să aibă succes și să promoveze

Retrogradată în vara anului 2019 din prima ligă, Concordia Chiajna și-a propus mereu să promoveze, însă în ultimele cinci sezoane și-a ratat de fiecare dată obiectivul, în ciuda faptului că a beneficiat de un buget important, de condiții de pregătire și de jucători valoroși.

Cel mai aproape de promovare a fost în vara anului 2022, când a pierdut barajul de accedere în prima ligă în fața Chindiei Târgoviște, la lovituri de departajare.

Stagiunea trecută, 2023/ 2024, Concordia a terminat abia pe locul 12 și a mers în Grupa B a play-out-ului, unde s-a clasat pe locul 3 din șapte echipe, sub Steaua și Chindia Târgoviște. În ultimele șapte meciuri a fost antrenată de Ilie Poenaru, care va continua, iată, și pentru sezonul următor.

Cristian Tănase, încrezător că sezonul următor va fi unul solid

După cum a declarat chiar Cristian Tănase, continuă să fie supărare în cadrul clubului din cauza obiectivelor ratate, dar conducerea speră ca sezonul următor de Liga 2 să fie cel în care promovarea va fi bifată.

E supărare, de ani de zile încercăm să promovăm și nu reușim. Ne-am învolburat prea tare după ce am retrogradat și nu am gestionat bine situația. Ne-am dorit mereu să promovăm și nu am reușit, nu am gândit bine strategia.

Ne-am făcut gânduri în fiecare sezon, cu jucători cu experiență, dar nu am reușit. Ne-am luptat o singură dată pentru promovare, am jucat un baraj. În rest, play-out de patru ori!

Acum, sunt echipe, chiar și cele care au retrogradat din prima ligă, bune pentru noul sezon. Sunt echipe cu pretenții, de tradiție, iar aici noi avem un handicap, pentru că nu avem o masă de suporteri. Ne vom lupta, va fi greu, dar vedem la finalul campionatului”, a mai spus Tănase.

  • Un jucător pe care Concordia nu se va mai baza în noul sezon, după trei ani, este mijlocul Dorin Codrea. Cel care a și purtat banderola de căpitan a echipei a semnat cu Universitatea Cluj și va evolua în noua ediție a primei ligi.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 01 Jun. 2024, 14:29 Liga 2
Pe aceeași temă