Concordia Chiajna își comandase deja testele împotriva COVID-19 și își stabilise programul de pregătire, înainte de decizia ”înghețării”. Clubul ilfovean încheie sezonul pe loc retrogradabil, dar rămâne în Liga 2

Marius ANGHEL 14 May. 2020, 13:36 Liga 2
Concordia Chiajna își comandase deja testele împotriva COVID-19 și își stabilise programul de pregătire, înainte de decizia ”înghețării”. Clubul ilfovean încheie sezonul pe loc retrogradabil, dar rămâne în Liga 2

Chiar dacă se afla pe loc retrogradabil în acest moment în Liga 2, pe poziția a 16-a, ultima care ducea în Liga 3 dacă sezonul s-ar încheia cu meciuri disputate în primele 24 de etape, Concordia Chiajna avea posibilitatea să demonstreze că este una dintre echipele cu condiții bune, chiar peste nivelul campionatului în care se află. Clubul ilfovean de lângă București putea organiza cantonament în regim închis, așa cum cere protocolul autorităților, chiar la propria bază sportivă, susține președintele executiv Auraș Brașoveanu.

Decizia luată miercuri seară în cadrul videoconferinței dintre FRF și reprezentanții cluburilor din Liga 2 în cazul continuării sezonului a dat peste cap planurile pe care și le făcuse Concordia. Cum doar primele șase clasate vor mai juca în această ediție de campionat pentru a hotărî promovatele, restul cluburilor, ocupantele locurilor 7-18, vor lua vacanță până la următorul sezon de eșalonul secund, unde au garantată participarea, fiindcă s-a hotărât să nu mai retrogradeze nimeni.

Concordia își comandase prima serie de testare împotriva COVID-19

Fosta prim-divizionară își dăduse comandă deja de prima serie de teste împotriva COVID-19 pe care trebuie să le facă jucătorilor înainte de intrarea în cantonament, iar antrenorul Florin Bratu sunase adunarea la Chiajna la data de 17 mai.

”Noi ne aflăm într-o situație fericită, datorită infrastructurii pe care o avem la dispoziție. E clar că sunt costuri mari, costuri care nu sunt bugetate, va trebui să ne reorientăm asupra unora costuri, a unor investiții, ca să le putem acoperi pe toate, dar e clar că trebuie să ne pliem. E vorba despre teste, și trebuie să faci vreo trei, materialele sanitare, pe care ești obligat să le achiziționezi și folosești, covorașe pentru dezinsecție, dezinfectantul în sine, și multe alte lucruri pe care un club e obligat să le aibă la dispoziție. În cazul medicului, noi nu avem probleme, îl avem pe domnul Mamour Kane, cu contract de muncă.

Am chemat jucătorii pe data de 17 mai, să fie toți la Chiajna, urmând ca pe 18, cel târziu 19, că am dat comandă de teste, să îi testăm. Oricum ar fi, testarea trebuie să o facem. După ce avem răspunsul la teste, și poate, între timp, se așează lucrurile și cu protocolul, pentru a putea începe pregătirea”, spunea, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Concordiei Chiajna.

Jucătorii s-ar fi pregătit la baza Concordiei Chiajna, una cu condiții de Liga 1, în afara suprafeței de joc a arenei principale. În prima ligă nu mai sunt permise terenuri de joc cu iarbă artificială.

”Toți jucătorii, care nu sunt din București sau din localitate, au apartamente închiriate de club. Toți au cazare, nu e problemă.

Baza noastră de pregătire dispune de spațiu de cazare, dar o vom folosi doar pentru pregătirea centralizată. Noi putem să organizăm o astfel de pregătire. Nu ne facem griji. Propunerea actuală este să începem antrenamentele în grupuri de patru în prima săptămână, după care se crește numărul. Avem posibilitatea să antrenăm minimum 12 jucători odată. 12 jucători pot merge pe teren, iar în sala de forță putem duce alții patru”, spunea Brașoveanu, care în această perioadă se ocupă de dosarul de certificare al Concordiei Chiajna pentru noul sezon de Liga 2.

Auraș Brașoveanu (cu bluza roșie), Costel Orac și Ion Moldovan au privit împreună, din tribună, meciul dintre Concordia Chiajna și ASU Politehnica Timișoara, disputat pe stadionul Concordia din Chiajna, la 7 martie 2019. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Auraș Brașoveanu nu se temea de retrogradarea Concordiei Chiajna

Conducătorul Concordiei Chiajna și membru al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF spunea, în convorbirea telefonică avută cu reporterul Liga2.ro înainte de decizia de miercuri din videoconferință, că echipa sa este pentru disputarea meciurilor în sistem play-off / play-out. Brașoveanu nu se temea de retrogradare în situația în care urma să se decidă ”înghețarea” sezonului.

”Noi am susținut să jucăm (n.r. – în videoconferința trecută). E clar că nu putem juca toate meciurile rămase din acest sezon, pentru că nu ai, fizic, timpul necesar. Dar vom juca play-off / play-out. Nu avem altă variantă. Noi în play-out, din păcate.

În situația în care se îngheață, nu are cum să ia această decizie cu retrogradare, deoarece în toate celelalte competiții s-a înghețat fără retrogradare. Cu Liga a 2-a nu cred că se va îngheța, ci va fi în situația de a juca. Vor retrograda trei echipe din Liga 2, așa cum se specifică în acel anunțat pentru Liga 3, cu în plan de disputare a eșalonului secund”, spunea Brașoveanu pentru Liga2.ro.

După videoconferința de ieri dintre FRF și cluburile din Liga 2, în care s-a prezentat trei noi scenarii, iar cluburile au ales cu 15 voturi din 18, două fiind abțineri, varianta a treia. Adică actualul sezon de Liga 2 să continue doar cu un play-off cu punctele înjumătățire între primele șase echipe pentru deciderea promovatelor, grupările care au și depus dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1, iar restul clasatelor, ocupantele locurilor 7-18, să intre în vacanță până la următorul sezon și să nu mai retrogradeze nimeni.

Concordia a votat pentru acest scenariul al treilea, adică ea să nu mai joace și să nu retrogradeze.

Concordia Chiajna încheie, astfel, acest sezon de Liga 2 în acest moment, după disputarea a doar 24 de etape dintr-un total de 38, pe locul 16, cu 24 de puncte obținute în 22 de jocuri. Echipa ilfoveană încheie campionatul ”înghețat” pe loc retrogradabil, dar are asigurată prezența în Liga 2 și în sezonul următor.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-s-a-decis-modul-in-care-se-incheie-sezonul-de-liga-2-sase-echipe-vor-lupta-pentru-promovare-cu-punctele-injumatatite-iar-restul-intra-in-vacanta-si-nu-retrogradeaza-19132400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-discursul-lui-razvan-burleanu-in-fata-reprezentantilor-ligii-2-dupa-ce-s-a-votat-modul-in-care-se-incheie-acest-sezon-este-cea-mai-buna-decizie-va-da-liniste-e-un-compromis-pe-c-19132413

Marius ANGHEL 14 May. 2020, 13:36 Liga 2
Pe aceeași temă