Concordia a învins Gloria Buzău, speranța s-a reaprins, dar Eugen Trică spune că nu se mai gândește la play-off: ”S-a dus. Important e să acumulăm cât mai multe puncte pentru a depăși acea zonă periculoasă”

Marius ANGHEL 26 Nov. 2022, 01:13 Liga 2
Concordia a învins Gloria Buzău, speranța s-a reaprins, dar Eugen Trică spune că nu se mai gândește la play-off: ”S-a dus. Important e să acumulăm cât mai multe puncte pentru a depăși acea zonă periculoasă”

Concordia Chiajna s-a impus, vineri, în deplasarea de la Buzău, acolo unde în ultima etapă a sezonului regular trecut câștiga tot cu 1-0 și obținea in extremis calificarea în play-off.

În urma acestui succes obținut în fața unei echipe aflate în Top 6 al Ligii 2, trupa ilfoveană păstrează în continuare speranțe să urce măcar pe locul 6, însă șansele să se și realizeze acest lucru sunt mici. Din acest motiv, dar poate și pentru a nu mai pune presiune pe jucătorii săi sau a-și păcălii ultimii adversari, Eugen Trică spune că nu se mai gândește la play-off.

Eugen Trică, după succesul de la Buzău: ”Ca să câștigi trebuie să și suferi”

Fundașul Alexandru Stănică a marcat în minutul 24 unicul gol al meciului desfășurat vineri pe stadionul din Crâng, în debutul etapei a 15-a a Ligii 2, penultima programată în 2022.

În discursul său de după joc, Eugen Trică a arătat că încă nu a trecut peste eșecul din runda trecută cu Steaua, 0-1 pe teren propriu, rezultat care a compromis în mare parte accederea Concordiei în play-off.

”O victorie bine-venită, meritată. Îmi felicit jucătorii, chiar vin după o partidă foarte bună făcută la meciul cu Steaua și practic ei au continuat jocul bun. Păcat că n-am reușit măcar un punct la acel meci, dar acum am făcut o primă repriză foarte bună, am avut posesia, am avut câteva ocazii, am marcat. În a doua repriză, normal, și forțat de accidentarea lui Călințaru, practic nu mai aveam niciun fundaș dreapta, a trebuit să-l trec pe Adrian Cierpka. M-am dereglat puțin acolo, vreo 5-10 minute, nici nu auzeau, era gălăgie, până s-a echilibrat situația.

Sper ca jucătorii să o țină tot așa, sunt importante punctele, pentru că am văzut că eram în zona roșie a clasamentului. Am urcat și sper să urcăm în continuare. Ca să câștigi trebuie să și suferi, cum am suferit noi în ultimele 20 de minute”, a spus Trică la microfonul DigiSport.

”Nu ne mai gândim la play-off”

Momentan sunt cinci echipe cu câte 25 de puncte poziționate pe locurile 3-7. Printre ele este și Gloria Buzău, tocmai adversarul învins de Concordia, echipă care a acumulat 20 de puncte și a urcat pe locul 11. După încheierea acestei runde vor mai fi patru etape de disputat, una în acest an și celelalte trei în 2023.

Sunt destule puncte în joc pentru ca inclusiv Concordia să spere la clasarea măcar pe locul 6 la finalul sezonului regular, însă Trică spune că nu se mai gândește la play-off.

”Nu ne mai gândim la play-off. S-a dus. Important e să acumulăm cât mai multe puncte pentru a depăși acea zonă, care este, din punctul nostru de vedere, foarte periculoasă. Nu am abandonat, la fiecare meci încercăm să jucăm și să câștigăm, dar nu ne mai gândim la play-off, fiindcă este foarte greu. Chiar dacă vom câștiga toate meciurile până la final depindem și de rezultatele celorlalte echipe și e greu”, a declarat antrenorul echipei din Chiajna.

Ultimul meci din 2022, cu Unirea Slobozia

În ultima etapă din 2022, Concordia Chiajna joacă pe teren propriu cu o altă echipă aflată pe loc de play-off. Vineri, de la ora 13:00, primește vizita Unirii Slobozia, momentan a doua clasată, cu 28 de puncte. Până atunci, ialomițenii vor evolua acasă cu Unirea Dej (astăzi, de la ora 13:45).

”Urmează Slobozia, iarăși un meci foarte important, cu o echipă dificilă, bună, clasată pe un loc de play-off, dar încercăm să jucăm și să câștigăm. Apoi, vine vacanța. Vrem să ne odihnim cu toții și apoi vedem ce se va fi după ce revenim. Eu mă bazez pe toți jucătorii și vom vedea ce va fi din iarnă încolo, după reluarea pregătirilor”, a mai spus Trică.

Concordia Chiajna în meciul cu Gloria Buzău: Chudy – Călințaru (Vl. Mihalcea 66′), Stănică, Maric, Bușu – Codrea (cpt.)(E. Oancea 90′), Pațurcă, Cierpka – Mih. Constantinescu (Mustacă 57′), Burcea, Rusescu (Ndiaye 57′). Rezerve neutilizate: Y. Stanciu – Leo. Alexandrescu, Ghimfuș, Ad. Voicu, Alb. Voinea.

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-concordia-chiajna-se-joaca-de-la-ora-2000-meciul-deschide-etapa-a-15-a-a-ligii-2-19254613

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trica-reconstructie-concordia-chiajna-19254518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-incheie-prima-parte-a-sezonului-fara-meci-pe-stadionul-principal-din-chiajna-motivul-pentru-care-s-a-preferat-terenul-2-si-cand-s-ar-putea-reveni-pe-noul-gazon-19254343

Marius ANGHEL 26 Nov. 2022, 01:13 Liga 2
Pe aceeași temă