Fotbaliștii Corvinului au recunoscut, la unison, că jocul retur cu Paksi nu a decurs așa cum planificaseră. Concluziile lui Viorel Lică, Alexandru Neacșa și Sergiu Buș

Marius ANGHEL 19 Jul. 2024, 15:23 Liga 2

Corvinul merge mai departe în Europa League după ce a reușit contra Paksi FC, vicecampioana Ungariei, ceea ce puțini sperau înainte de dubla manșă din Turul 1 a celei de-a doua competiții intercluburi de pe continent.

După 4-0 la Paks, trupa din Liga 2 nu a mai avut o evoluție spectaculoasă și pe teren propriu, la Sibiu, însă a rezistat cu brio mare parte din meci, a primit goluri valide abia pe final și a cedat cu scorul de 0-2, unul care i-a permis calificarea în Turul 2 dn Europa League.

În urma returului cu maghiarii, deci a fost bifată calificarea mai departe, cei din tabăra Corvinului au fost destul de abătuți în urma înfrângerii suferite în retur. Au vorbit despre meci, în afară de antrenorul Florin Maxim, și jucătorii Viorel Lică, Alexandru Neacșa și Sergiu Buș.

Viorel Lică, după eșecul din returul cu Paksi: ”Diferenţa a făcut-o determinarea lor și cred că, un pic, la noi a fost o oarecare teamă”

Viorel Lică (29 de ani), aflat la primele sale meciuri într-o competiție europeană, a arătat puncte slabe în returul cu Paksi. De exemplu, la faza golului anulat din minutul 28, pentru un offside milimetric, atacantul Norbert Konyves, în vârstă de 35 de ani, l-a depășit extrem de ușor, inclusiv pe Manolache, dar acesta era puțin mai departe.

Lică, un fundaș de peste 1,90 m, a fost depășit ușor și la al doilea gol valid al ungurilor. Daniel Bode a sărit mai sus decât el și a marcat cu capul, chiar dacă un arbitru mai aspru putea acorda și fault la mâna pusă de jucătorul de la Paksi pe umărul fundașului Corvinului.

După meci, Lică a vorbit despre o ”oarecare teamă” la Corvinul pentru acest meci retur și consideră calificarea în Turul 2 drept una meritată.

”Ştiam că astăzi o să fie un meci dificil și mult mai greu decât a fost la ei, în Ungaria. Diferenţa a făcut-o determinarea lor și cred că, un pic, la noi a fost o oarecare teamă, să zic așa. Dar, una peste alta, ne bucurăm foarte mult că ne-am calificat mai departe.

Referitor la primul gol, am văzut că a fost offside (n.r. – cel anulat în prima repriză, pentru un offside milimetric, ceea ce Lică nu avea cum să vadă), am jucat faza până la capăt. Referitor la ritmul lor și ce au încercat să facă pe final de meci, să întoarcă rezultatul, nu știu dacă am avut emoții foarte mari. Totuși, să revii de la 4-0 este destul de greu. Zic eu că e o calificare meritată.

Am fi vrut să facem un meci mult mai bun. Să facem și un pic de spectacol pentru suporteri, pentru că au venit în număr mare. Nu ne-a ieșit. Am strâns rândurile, ne-am strâns între noi, am lăsat spații mici. Supărați nu suntem, poate puțin obosiți, dar capul sus, suntem fericiți, ne-am calificat mai departe”, a spus Lică, la microfonul PrimaSport, după meciul de la Sibiu.

Alexandru Neacșa, bun pentru Corvinul oriunde e pus să joace: ”Echipa mai pragmatică și probabil și mai bună s-a calificat”

Dacă la Paks, Alexandru Neașca (32 de ani) a jucat în linia de mijloc, la centru, la returul de la Sibiu a fost trimis pe teren de Florin Maxim ca fundaș stânga. Și din acest aspect, căpitanul Corvinului a făcut o comparație între modul în care echipa a evoluat în cele două jocuri cu maghiarii și a concluzionat că ”echipa mai pragmatică și probabil și mai bună s-a calificat”.

Mijlocașul consideră că acest eșec cu Paksi a venit într-un moment bun, înaintea turului cu Rijeka, următorul adversar din Europa League.

”A fost o dublă manșă disputată. Cred că echipa mai pragmatică și probabil și mai bună s-a calificat. Ne doream să câștigăm acasă, pentru că am reușit lucrul acesta în deplasare, dar se pare că și adversarul ne-a analizat, a împins cu două vârfuri și un pic ne-a surprins. Eu încerc să îmi fac treaba pe orice poziție are nevoie Mister de mine, indiferent că joc fundaș stânga sau inter, mijlocaș central, în bandă. Vreau să ajut această echipă, pentru că cred eu că pot să o fac. Dar, într-adevăr, cred că în meciul tur am stat un pic mai bine la centrul terenului, am ținut mai mult de minge, am temporizat, am fost un pic, poate, mai pragmatici, dar, în cele din urmă, am obținut calificarea, un lucru deloc simplu pentru noi, o echipă de Liga a 2-a. Urmează să ne bucurăm.

Cumva, cariera mea a intrat într-un con de umbră în urmă cu câțiva ani. Dar am dat de niște oameni care m-au ajutat din toate punctele de vedere. Probabil și eu m-am schimbat un pic mental, pentru că dacă nu faci lucrul ăsta e dificil.

Trebuie să ne ridicăm nivelul cu Rijeka, pentru că, în seara asta, e bine, într-un fel, că am primit acest duș rece. Trebuie să fim realiști, vom da de un adversar de un alt calibru, vrem să facem o partidă bună, cum am făcut și la Paks. Am avut un rezultat bun și vrem să-l avem și joia viitoare, acasă. Și, de ce nu, să ne calificăm, pentru că asta încercăm. De aia ne pregătim în fiecare zi. Vrem să mergem cât mai departe”, a spus Neacșa la flash-interviu, la microfonul DigiSport.

Sergu Buș: ”Nu cred că ne-am ridicat la așteptările fanilor, dar sunt sigur că și ei înțeleg această performanță”

Dacă în meciul tur a deschis scorul printr-o execuție frumoasă, din întoarcere, în retur, Sergiu Buș nu și-a creat nicio ocazie de gol, însă s-a luptat cu adversarii de la Paksi și a încercat să țină jocul cât mai sus.

Atacantul în vârstă de 31 de ani, una dintre achizițiile perfectate de Corvinul în această vară, special pentru meciurile din cupele europene, și unul dintre cei doi titulari noi aleși de Maxim a vorbit sincer după returul cu ungurii. A spus că echipa nu a reușit să joace conform așteptărilor fanilor, dar speră să se spele ”puțin rușinea” la următorul meci din Europa League.

Buș e conștient că el și Roger sau Ubbink trebuie să joace și mai bine, pentru a-și ajuta cu adevărat noii colegi.

”Ne bucurăm că la finalul acestui meci ne-am calificat mai departe. Nu cred că ne-am ridicat la așteptările fanilor, dar sunt sigur că și ei înțeleg această performanță și este o zi de sărbătoare astăzi. Mâine o să avem o zi liberă, apoi o luăm de la capăt, duminică, după care ne pregătim pentru Rijeka. Ne bucurăm în continuare. Ne dorim să facem un meci frumos joia viitoare, aici, să ne spălăm puțin rușinea, între ghilimele, chiar dacă ne-am calificat astăzi. Să avem un joc mai bun, totuși.

Întotdeauna mi-au plăcut provocările. Dacă vă uitați la cariera mea, întotdeauna am renunțat la salarii, am mers la salarii mai mici, să joc, să… mi-au plăcut provocările și cred că astea mă țin în viață, cred că acest disconfort îmi oferă plăcerea de a juca. Aici e o promovare frumoasă, un proiect minunat aici, oameni sunt minunați și uitați că am și reușit să trecem de primul tur. Grupul face diferența, băieții au luat Cupa României datorită acestui lucru. Cred că doar două schimbări au fost în echipă, eu și cu Roger am venit în echipă. Consider că ne-am pliat pentru stilul de joc al Max și, bineînțeles, este o responsabilitate pentru mine, pentru Roger, pentru Ubbink, pentru cei care am venit aici, deoarece trebuie să ridicăm nivelul și trebuie să-i ajutăm pe colegii de la echipă”, a spus Sergiu Buș după meciul retur cu Paksi.

  • Corvinul a devenit prima echipă din liga secundă din România care trece de un tur dintr-o competiție europeană și în Turul 2 al Europa League va întâlni HNK Rijeka, vicecampioana Croației și finalista Cupei. Joia viitoare are loc manșa tur, tot la Sibiu.

Foto: Marius Tudor

Marius ANGHEL 19 Jul. 2024, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă