Robert Ilyeș consideră că Dinamo a ieșit învingătoare din barajul pentru prima ligă cu Ciucul datorită suporterilor: ”Pot să afirm și acum că mai mult de 90 la sută a fost câștigat datorită lor”

Marius ANGHEL 27 May. 2024, 23:57 Liga 2

FK Miercurea Ciuc rămâne în Liga 2 și pentru sezonul 2024-2025, după ce a pierdut în dublă manșă barajul de promovare/menținere în SuperLigă cu Dinamo.

Jocul tur, câștigat cu 2-0 pe Arena Națională de Dinamo, a cântărit decisiv în această dublă întâlnire cu Ciucul, ținând cont că în retur rezultat a fost unul de egalitate, scor 0-0.

Robert Ilyeș a transmis după meci că elevii săi au dat tot ce au putut în acest retur și că atât s-a realizat!

FK Miercurea Ciuc s-a jucat cu ocaziile în returul barajului cu Dinamo. Golul doar a plutit în aer!

Babati (45+4, 47), Anderson Ceara (52), Gal-Andrezly (55), Csuros (59), Nagy (59), Makrai (70) și Jelena (80) au semnat ocazii mari sau foarte mari de gol la poarta lui Golubovic, minute bune din partea a doua a jocului senzația fiind că golul plutește în aer în jumătatea de teren a dinamoviștilor, parcă groggy în unele momente.

Problema avută în campionat, dar și în turul barajului, remarcată de Robert Ilyeș și în avancronica returului, faptul că jucătorii echipei harghitene nu înscriu, irosind ușor situațiile create, s-a văzut și în acest meci în care echipa din Liga 2 a și avut ghinion. În prima repriză, Ilyeș a rămas atât fără Soufiane Jebari, cât și fără Szilard Vereș, doi dintre elevii săi de la mijlocul terenului și cu experiență, ambii accidentați.

Dinamo a avut o prestație jalnică, drept dovadă și doar cele două șuturi pe poartă, ale lui Pavicic (45+1) și Abdallah (73), avute în acest meci în care Gyenge mai mult a șomat.

Ciucanii au înscris în prima repriză prin Jebari, în minutul 13, dar golul său a fost anulat pentru un offside în care s-a aflat Makrai, pasatorul, iar Dinamo a trimis mingea în transversală în minutul 24, prin Politic, dar s-a dictat poziție de offside la Abdallah.

”Despre meciul de la București pot să afirm și acum că mai mult de 90 la sută a fost câștigat datorită publicului”

După meci, Robert Ilyeș a spus că acest baraj a fost câștigat în proporție de 90 la sută de suporterii dinamoviști, prin atmosfera creată în manșa tur, cea câștigată cu 2-0 de bucureșteni și care s-a dovedit decisivă în această dublă întâlnire.

”Din păcate, rămânem cu felicitările. Chiar pot să spun că am făcut un meci nu impecabil, dar foarte bun, împotriva unei echipe care este, totuși, cu un nivel peste noi. Ceea ce mă supără este că, după jocul prestat astăzi, rămân cu amintirea meciului de la București, despre care pot să afirm și acum că mai mult de 90 la sută a fost câștigat datorită publicului, pentru că valoarea dintre Dinamo și echipa noastră, mai ales în retur, nu a fost atât de mare diferența. Și ca ocazii, posesie, tactic, fizic, am fost peste ei. Rezultatul din București a decis soarta acestui baraj.

Sunt mândru de băieții mei, fiecare a dat maximum. În momentul de față, atât putem. Trebuie să o luăm de la început în noul sezon”, a spus Robert Ilyeș la microfonul DigiSport.

FK Miercurea Ciuc, în returul cu Dinamo: Gyenge – J. Nagy (Jelena 78′), Kelemen (cpt.), Csuros, Apro – Vereș (B. Pinter 43′), Szondi (Gheralia 78′) – Babati, Jebari (Anderson Ceara 29′), Gal-Andrezly – Makrai. Rezerve neutilizate: Karacsony – Gergely, Vita, Bloj, Ronai.

”Dacă mă ajută și clubul, chiar putem face lucruri mult mai mari”

Pe de altă parte, Ilyeș este de părere că politica clubului este una care nu aduce mai mult progres la prima echipă în acest moment.

”Clubul este bazat numai pe academie și are o concepție de joc pe care eu trebuie să mă adaptez. Și eu aș vrea mai multe, dar, v-am spus, nu pot să vă spun mai multe… Eu sunt fericit, pot să profesez, sunt la început de drum. Sunt fericit că pot să lucrez cu asemenea băieți.

Depinde și dacă rămâne lotul. Când am venit eu, au plecat vreo zece jucători, a trebuit să reconstruiesc și a fost mai greu. Îmi doresc mult mai mult, nu vreau să mă opresc aici. Dacă mă ajută și clubul, chiar putem face lucruri mult mai mari”, a mai spus Robert Ilyeș.

FK Miercurea Ciuc rămâne, astfel, cu experiența unui baraj de promovare în prima ligă jucat și pierdut. A irosit o primă mare șansă de a accede în premieră în cel mai de sus eșalon din fotbalul românesc.

Foto: Mihai Pop (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 27 May. 2024, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă