Primul obiectiv ratat pentru Steaua. Afară din Cupa României încă de la primul ei meci, iar Daniel Oprița a reacționat categoric după jocul de la Chiajna: ”Ei n-au avut ocazie, noi am dat din 6 metri peste poartă”

Andrei PASCU 15 Aug. 2024, 16:34 Cupa României

Poate cel mai interesant duel din turul 3 al Cupei României a fost cel dintre Concordia Chiajna și Steaua, între două formații care vor în play-off-ul Ligii 2. Ilfovenii, care au fost gazdele întâlnirii de miercuri, 14 august, s-au impus la loviturile de departajare.

La finalul celor 90 și 120 de minute scorul dintre Concordia Chiajna și Steaua a fost egal, 0-0, astfel că s-a trecut la executarea penalty-urilor.

Steaua, eliminată de Concordia Chiajna din Cupa României

S-a impus trupa lui Ilie Poenaru cu 4-1 de la punctul cu var, Adrian Bălan, Iulian Roșu, Rareș Lazăr și Giovani Ghimfuș marcând pentru învingători, iar pentru învinși înscriind doar Florin Răsdan.

De partea cealaltă, cei care au ratat pentru formația ”militară” au fost David Matei și Adrian Popa, astfel că a părăsit prematur întrecerea încă din turul 3.

Daniel Oprița, așa cum a și obișnuit, nu s-a ferit de critici publice la adresa jucătorilor săi, mai ales îndreptate către atacanți. Voia mai multă seriozitate la finalizare, dar aceasta este o problemă pe care a remarcat-o chiar și în sezonul trecut antrenorul echipei din Ghencea.

Daniel Oprița, supărat după eșecul Stelei de la Chiajna

Este un prim obiectiv ratat pentru Steaua, deși sezonul abia a început, iar Daniel Oprița a spus că își ia și responsabilitatea achizițiilor făcute în această vară, dar și a modului în care a conturat, în sine, întreg lotul de jucători.

Ei n-au avut nicio ocazie! Dacă din șase metri dai peste poartă, ce să mai… am controlat jocul, am avut cornere, am avut foarte multe cornere. Am dominat jocul, am avut multe situații de a marca, ocazii bune, dar ocaziile se răzbună. Am avut ocazii bune de a marca, ocazii bune. Când ajungi la penalty-uri, e loterie.

Am jucat, totuși, cu Chiajna, o echipă care are pretenții la promovare, am dominat, am avut ocazii, nu ne-a pus probleme. M-am uitat și eu la celelalte echipe care își doresc, investesc și am văzut ce joacă. Nu joacă nimic! Noi, totuși, am jucat! Sunt supărat pe atacanți, am vorbit cu ei, chiar și cu Chipirliu, cu toți. Ei tratează cu seninătate ocaziile și eu sunt de vină acum.

Îmi asum (n.r. – achizițiile făcute), ce să fac? A fost norocul de partea Chiajnei azi, Adi Popa a ratat, dar și Messi ratează penalty-uri, nu?! Doar eu i-am adus pe jucători. La Buzău am mai odihnit din ei ca să putem să-i avem proaspeți pentru meciul ăsta, dar când ratezi în halul acesta… asta e, ce să facem? Am fost peste Buzău, puteam marca mai mult atunci.

Nu e un sezon ratat, trebuie să mergem mai departe și să încercăm să prindem play-off-ul și acolo să țintim cât mai sus, primele două locuri, nu știu. Vom vedea! Astăzi am pierdut nemeritat. Am avut ocazii, nu am înscris și asta a fost.

Nu e scuză că a fost cald, toate echipele au jucat la această oră, nu putem să ne plângem de asta”, a spus Daniel Oprița după meciul de la Chiajna, conform Sport.ro.

  • Primul 11 al Stelei în partida cu Concordia Chiajna: Frănculescu – Drăghici, Vîrtej, Beța, Nedelea, Sierra, Iglesias, Păcuraru, Pop, Chipirliu, Ignacio
    Rezerve: Munteanu, Ilie, Kereki, Popa, Raicu, Enceanu, Răsdan, Matei, Dane

Steaua rămâne cu Liga 2

Până acum, trei meciuri oficiale a bifat Steaua în acest sezon. A evoluat de două ori în Liga 2 înaintea partidei cu Concordia Chiajna din Cupa României, cu Campionii FC Argeș și contra Metalul Buzău. A bifat o remiză, 0-0, după care a învins pe terenul buzoienilor, scor 1-0.

Următorul duel va aduce pentru Steaua o confruntare pe teren propriu, în etapa a 3-a de Liga 2, contra ACSM Reșița.

Foto: Steaua

Andrei PASCU 15 Aug. 2024, 16:34 Cupa României
Pe aceeași temă