Daniel Oprița, supărat pe aproape toată lumea după ce Steaua a pierdut cu liderul Șelimbăr primul meci în acest sezon. Arbitrii n-au fost nici ei iertați: ”Să vedem cine le dă lor cartonașul galben sau roșu pentru greșeli”

Ovidiu BOICA 05 Sep. 2023, 23:48 Liga 2

Antrenorul Stelei, Daniel Oprița, era supărat pe jucătorii săi, la finalul meciului cu CSC Șelimbăr, disputat marți, la Cisnădie, și pierdut cu scorul de 2-3, după ce au marcat primii.

A declarat că Dean Beța și compania au intrat nepregătiți pe teren și au făcut câteva greșeli mari, care i-au costat, la final.

”Eu zic c-am început destul de bine, pe un teren destul de greu. Nu ne-am acomodat cu suprafața. Jucătorii n-au fost pregătiți corespunzător, cu crampoane, cu tot ce trebuie. De asta sunt supărat pe ei. Le-am spus înainte de joc, dar n-au fost pregătiți, ce să mai, pentru această suprafață. Am deschis scorul, am marcat primii, ne-au egalat, nici n-am pus mingea la centru… Pe niște greșeli personale, pe care mi-e greu să le văd la fotbal… Dar, ce să zic? Am încredere în ei, în continuare, pentru că sunt jucători cu calitate, jucători valoroși”, a afirmat Oprița.

  • Raul Rotund (20′), Ionuț Năstăsie (48′) și George Monea (64′) au înscris pentru CSC Șelimbăr, în timp ce Bogdan Chipirliu (18′ – penalty) și Daniel Vîrtej (74′) au punctat pentru Steaua.

Daniel Oprița, după eșecul Stelei cu CSC Șelimbăr: ”E o înfrângere, trebuie să ridicăm capul și să trecem de aceste momente grele”

Daniel Oprița a mai spus la finalul jocului care a pus punct etapei a 5-a a Ligii 2 că nu doar ”roș-albaștrii” se confruntă cu astfel de probleme pe început de sezon, dar este convins că lucrurile vor fi reglate pe parcurs. A spus asta și după meciul trecut, de exemplu, însă erorile continuă să fie repetate.

”E un moment greu pentru toate echipele care au schimbat mulți jucători. Au probleme în acest moment. Sunt și echipele care sunt favorite la promovare, care au aceleași probleme. E o înfrângere, trebuie să ridicăm capul și să trecem de aceste momente grele. Eu sunt sigur că vom regla lucrurile astea și vom prinde play-off-ul și ne vom bate din nou la promovare”, a spus antrenorul Stelei.

Daniel Oprița speră ca ratările din finalul jocului, când șuturile lui Rober Sierra și Drăghici au fost scoase de portarul Roșca, să se răzbune altădată: ”Alea sunt ocazii pe care… Probabil că se vor întoarce vreodată și lucrurile astea, pentru că au fost meciuri în care n-am meritat să facem egal, nici cu Alexandria, cu Metaloglobus…”

Steaua în eșecul cu CSC Șelimbăr: I. Pop – Dav. Maftei, Vîrtej, Beța (cpt.)(Walace 23′), Dobrescu (Ad. Ilie 67′) – Raicu (Dav. Matei 74′), Rober Sierra, Topuzov (Chunchukov 46′), St. Drăghici – Boiciuc (Mancuso 46′), Chipirliu. Rezerve neutilizate: Frânculescu – Buziuc, Enceanu, C. Avram.

Oprița taxează arbitrajul lui Ovidiu Mazilu: ”Să vedem cartonașul galben sau roșu cine li-l dă lor pentru greșeli”

Antrenorul ”roș-albaștrilor” s-a arătat supărat și pe arbitri, taxându-l pe ”centralul” Mazilu pentru că i-a refuzat echipei sale un penalty. S-a întâmplat înainte ca Steaua să deschisă scorul, tot din penalty, în minutul 7, când Natea a blocat cu mâna mingea șutată de Chipirliu. La penalty-ul acordat, în minutul 17, Chipirliu a fost faultat din spate de Mitrea.

”Niște greșeli de arbitraj… Cu Metaloglobus, dă penalty în loc să dea «roșu», fault în atac… Putea să dea «roșu», da a dat penalty. Am trei cartonașe galbene luate până acum, dar te-aduc în starea asta. Pentru c-am avut și un penalty clar la 0-0, în fața lui (n.r. – arbitrului de centru Ovidiu Mazilu), un henț. Nu știu dacă la golul doi (n.r. – al echipei din Șelimbăr) n-a fost și un henț, din ce-am auzit… Dar, scot cartonașul foarte ușor. Să vedem cartonașul galben sau roșu cine li-l dă lor pentru greșeli”, a comentat Oprița.

În schimb, tehnicianul Stelei s-a arătat impresionat de atmosfera de la Cisnădie și a spus că-l leagă o prietenie de oficialii clubului din Șelimbăr și de antrenorul Claudiu Niculescu: ”Foarte, foarte, foarte, foarte frumos. Văd că Steaua aduce spectatori la stadion. Am jucat contra unei echipe al cărei staff, cei din staff sunt prietenii noștri, am fost și în cantonament împreună, așa că, într-un fel, îmi pare rău c-am pierdut, dar în același timp îi și felicit, pentru că Claudiu (n.r. – Niculescu) e prietenul meu. La fel și conducerea și le urez baftă în continuare. Sper să ne reîntâlnim în play-off.”

De altfel, cu Claudiu Niculescu, Oprița a avut o dispută imediat după ultimul fluier al ”centralului” Mazilu: ”Noi mai grumim, de fiecare dată când ne întâlnim mai facem… Am zis că a făcut ceva de a avut mare noroc pe finalul ăsta. Practic, i-am zis că a avut două găuri și ne-a dat trei goluri. La noi n-a intrat din situații… Asta e, trebuie să intre altă dată, așa-i la fotbal. Dar, trebuie să tragem un semnal de alarmă și jucătorii să… Gata, e prea mult, trebuie să facem puncte, ne așteaptă meciuri grele.”

”Mă doare spatele de la atâția kilometri”

Oprița a pus rezultatele mai puțin satisfăcătoare din debutul sezonului și pe seama fapului că echipa sa a jucat un singur meci acasă.

”Practic, noi avem un singur meci acasă de când am început, cu Cupă cu tot. Avem un singur meci. În rest, dacă n-am făcut la kilometri… Și numai cu autocarul. Sincer, pe mine mă doare spatele la cât am mers. Și pe jucători la fel! Nu caut acum o scuză, dar s-a văzut și puțină oboseală la unii dintre ei, care au jucat 90 de minute”, e de părere Oprița.

În acest sezon, în campionat și Cupa României, Steaua a jucat la Târgoviște (1-1 cu Chindia), Mioveni (meci considerat acasă, 1-1 cu Metaloglobus), Călărași (1-0 cu Dunărea, în Cupa României), Dej (6-2 cu Unirea), București (1-1 cu CSM Alexandria), din nou la Dej (1-0 cu Unirea, în Cupa României) și la Cisnădie (2-3 cu CSC Șelimbăr).

”Pentru ce să am presiune dacă n-am dreptul să promovez?”

Altfel, Daniel Oprița s-a arătat intrigat când a fost întrebat dacă simte o oarecare presiune în urma rezultatelor mai puțin satisfăcătoare din primele etape. Este convins că nu poate fi vorba de presiune atâta timp cât, pe teren, echipa sa și-a câștigat dreptul de promovare, anul trecut, dar nu a promovat, din cauza statutului clubului.

”Ce treabă am eu cu Talpan, ce presiune să fie pe mine? Eu am pus presiune pe cineva că am promovat? Ce presiune? Eu, de doi ani, sunt tot acolo, sus, și presiunea e tot pe mine? Eu tot o s-o scot, vreau să merg și-n Cupă cât mai departe… Ce presiune? Pentru ce să am presiune dacă n-am drept de promovare? Da? Eu mi-am rezolvat problema în teren și anul trecut, probabil că, anul ăsta, am și eu un răgaz de un an, nu? Să fac o pauză, dar eu nu vreau să fac o pauză. Dacă am probleme, asta e! Probabil că va fi ultimul an al meu pentru că mi se termină contractul și va fi ultimul an, clar. Vreau să-l duc la capăt așa cum trebuie, să nu-i dezamăgesc pe suporteri acum, pe final. Vreau să reușesc performanțe și în Cupă și să plec cu capul sus”, a declarat Oprița.

Despre actualul sezon al Ligii 2: ”Nu mai înțeleg fotbalul”

Daniel Oprița e de părere că, în noul sezon al Ligii 2, fiecare echipă poate câștiga cu oricine și că diferența poate fi făcută de atitudine și de multă muncă.

”Nu știu, nu mai înțeleg fotbalul. La ce se întâmplă la Liga 2, oricine poate să bată pe oricine. Progresul Spartac, care a venit acum, a fost invitată în Liga 2 și a început mai târziu, n-au fost pregătiți… Oricine… Poți fi surprins dacă nu tratezi meciul, iar aici, în Liga 2, e pe atitudine, de muncă. Le-am spus (n.r. jucătorilor), ne-am trezit prea târziu să muncim. Cei de la Șelimbăr au fost o echipă disciplinată, de muncitori, care-au băgat piciorul, au fost primii la minge și asta a făcut diferența. Noi, în ultimele 25-30 de minute, am făcut lucrul acesta dar se pare c-a fost prea târziu”, a adăugat Oprița.

Steaua ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 6 puncte acumulate în primele cinci etape, fiind la egalitate cu Chindia, CS Mioveni și Unirea Dej, toate cu un golaveraj inferior. În etapa a 6-a, formația bucureșteană joacă în deplasare la Concordia Chiajna (locul 7, 7 puncte).

Foto: Cătălin Crăciun și Valentin Macrea (Sport Pictures)

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-reactie-dupa-csc-selimbar-steaua-3-2-19283932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-prima-victorie-contra-stelei-in-liga-2-19283927

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-steaua-derby-de-clasament-in-liga-2-19283813

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-5-liga-2-19283414

Ovidiu BOICA 05 Sep. 2023, 23:48 Liga 2
Pe aceeași temă