Victoria cu Corvinul, extrem de importantă, în opinia lui Claudiu Niculescu: ”Punctele acestea vor cântări foarte greu în economia clasamentului.” Cum a considerat eliminarea lui Câmpan

Marius ANGHEL 26 Aug. 2024, 13:02 Liga 2

FC Voluntari a profitat de situația în care se află Corvinul după eliminarea din cupele europene, cu cinci jucători plecați, cu lovitura primită de la FRF, cu două jocuri desfășurate în deplasare în decurs de trei zile, și a câștigat întâlnirea din runda a 4-a a sezonului, cea în care hunedorenii au debutat în competiție, după ce în primele trei runde și-au amânat meciurile.

2-0 s-a încheiat jocul desfășurat duminică după-amiază pe stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, însă trebuie spus și faptul că elevii lui Claudiu Niculescu au reușit să deschidă scorul în repriza secundă, după ce ”corbii” au evoluat în inferioritate numerică din minutul 30.

Claudiu Niculescu a vorbit despre succesul cu Corvinul ca fiind unul extrem de important pentru echipa sa.

FC Voluntari s-a impus în meciul cu Corvinul, cu goluri marcate în repriza secundă. ”O victorie foarte importantă în primul rând pentru moralul nostru”

FC Voluntari a irosit două mari ocazii de gol în prima repriză, colosale, mai ales prin Radu Crișan (8). Și situația de gol a lui Alexandru Gîț (43) a fost foarte mare, execuția sa fiind hilară. Reușitele au venit în partea secundă a întâlnirii, când Corvinul juca deja în inferioritate numerică, după ce tânărul Lucas Câmpan a fost eliminat mult prea ușor în minutul 30 de arbitrul Răzvan Negară.

Adam Nemec (53′), cu o lovitură de cap din careul mic, și Doru Andrei (85′), cu un șut din 6 metri, au semnat golurile ilfovenilor. Corvinul a contat puțin în atac, dar a reușit să aibă câteva situații în inferioritate numerică, prin Gîrbiță (39), Bradu (45+2).

”O victorie foarte importantă pentru noi, în primul rând pentru moralul nostru și, bineînțeles, trei puncte care vor cântări foarte greu în economia clasamentului. A fost foarte greu, pentru că am întâlnit un adversar pe care îl cunosc foarte bine, l-am întâlnit de trei ori în sezonul trecut și este o echipă care are în componență jucători foarte valoroși. Nu degeaba au fost și sunt oferte pentru jucătorii pe care îi au în lot.

A fost greu, în special, și cred că și pentru ei a fost la fel, a căldurii foarte mari de la începerea jocului. Cred că erau 37, 38 de grade la nivelul gazonului, poate mai mult. Și am suferit din acest punct de vedere. Trebuie să recunosc că ne-a ajutat foarte mult acea eliminare, care a fost absolut justă, dar și până în acel moment am avut ocaziile mai mari. Cred că victoria este absolut meritată, nu poate fi pusă la îndoială, cel puțin din ce am văzut eu de la nivelul gazonului. E o victorie importantă, care ne dă speranțe pentru ceea ce avem de făcut în viitor, și aici mă refer la viitorul apropiat sau foarte apropiat, miercuri seară, când vom întâlni Dinamo în Cupa României”, a vorbit Claudiu Niculescu în cadrul conferinței de presă de după joc.

Adam Nemec și Doru Andrei, la primele goluri pentru FC Voluntari în Liga 2. Claudiu Niculescu: ”Mă bucur pentru toți, inclusiv pentru cei care au fost pe bancă sau în tribună!”

Atacantul slovac Adam Nemec, care peste câteva zile, la 2 septembrie, va împlini vârsta de 39 de ani, a reușit primul gol pentru FC Voluntari în acest sezon de Liga 2, în patru meciuri în care a fost utilizat, în toate ca titular.

Mijlocașul Doru Andrei (21 ani) a fost și el tot la primul gol pentru FC Voluntari în eșalonul secund, în al doilea meci în care a fost utilizat, de fiecare dată pe final, de Claudiu Niculescu.

”A spart gheața. (n.r. – despre Nemec) Muncește enorm, îl văd la antrenamente, cum, de altfel, toți muncesc, dar el are o vârstă, are experiență foarte-foarte mare și e normal ca jucătorii ca el la un moment dat să sufere din punct de vedere vizic, mai ales că aceste meciuri se desfășoară pe o căldură infernală, nu ne mai lasă deloc această caniculă. Mă bucur pentru el, cum mă bucur și pentru ceilalți care au fost pe teren, și nu numai, ci și pentru cei care au fost pe bancă sau cei care au rămas în tribună. A spart gheața după ce a ratat câteva ocazii importante în primele trei etape și îl vedeam că este puțin supărat din cauza asta, dar este un jucător cu experiență mare, a fost acolo unde trebuie să fie un atacant și a reușit să marcheze un gol extrem de important, care ne-a descătușat”, a spus Claudiu Niculescu, în special despre Adam Nemec.

Claudiu Niculescu: ”O victorie extrem de importantă, dar nu s-a realizat nimic”

În precedentele trei jocuri din Liga 2, pentru FC Voluntari marcasetă Igor Armaș (1-1 la CSM Slatina și 1-0 la CS Mioveni) și Nicolae Carnat (1-1 cu Concordia).

”Vreau să le transmit băieților, pe această cale, că am obținut o victorie extrem de importantă, dar nu s-a realizat, deocamdată, nimic. Ne așteaptă o perioadă foarte greu. Urmează două meciuri foarte importante. În decurs de doar șase zile sunt meciuri extrem de importante, peste care sper să trecem cu bine, iar după aceea vine acea întrerupere în care va trebui să punem la punct ceea ce nu a mers în prima perioadă a campionatului”, a mai declarat antrenorul echipei din Voluntari.

FC Voluntari, în victoria cu Corvinul: Al. Maxim – Gîț (Ct. Alexe 73′), Armaș (cpt.), Andreș, Al. Șuteu – R. Crișan – Panos, D. Toma, Carnat (Cocian 88′) – Schieb (D. Andrei 61′), Nemec (Fantis 73′). Rezerve neutilizate: Ius. Chirilă – D. Bujor, Voican, Fl. Mitrea, Alb. Călin.

Jucătorii Voluntariului, la recuperare imediat după fluierul final al meciului cu Corvinul, pentru a fi pregătiți pentru întâlnirea cu Dinamo

FC Voluntari a reușit a doua victorie în patru etape în acest sezon de Liga 2 și cu 8 puncte și golaveraj 5-2 a urcat pe locul 4 în clasament, între ACSM Reșița și Steaua, care au același număr de puncte, dar golaveraj mai bun (6-3), respectiv mai slab (4-2).

Următorul joc al ilfovenilor are loc tot acasă, în Play-off-ul Cupei României, cu Dinamo, miercuri, de la ora 19:00.

”În primul rând că vom întâlni un adversar care traversează o perioadă foarte bună, cu jucători care sunt într-o formă foarte bună, principalul meu obiectiv până la ora jocului este să reușim să recuperăm jucătorii din punct de vedere fizic, fiindcă a fost un consum foarte mare de energie. Lucrăm deja la acest aspect, fiindcă jucătorii sunt în acest moment la refacere. Un meci extrem de important și miercuri seară, cum va fi și cel de sâmbătă de la Metaloglobus. Iar în Cupa României trebuie să credem că putem să ne calificăm mai departe. E o competiție a surprizelor și ne dorim să facem asta, eu îmi doresc asta, și jucătorii își doresc, dar vom vedea la ora jocului, miercuri seară, ce se va întâmpla pe teren”, a spus Niculescu.

În campionat, în etapa 5, FC Voluntari are meci la Clinceni cu Metaloglobus București (locul 9, cu 6 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 26 Aug. 2024, 13:02 Liga 2
Pe aceeași temă