Lui Andrei Prepeliță i s-a cerut demisia după ce Gloria Buzău a remizat și la primul meci de acasă din play-off: ”Sunt obișnuit. Eu îi respect pe oameni, i-am aplaudat.” Ar fi dorit puțină șansă cu Șelimbăr

Marius ANGHEL 12 Apr. 2024, 01:09 Liga 2
Lui Andrei Prepeliță i s-a cerut demisia după ce Gloria Buzău a remizat și la primul meci de acasă din play-off: ”Sunt obișnuit. Eu îi respect pe oameni, i-am aplaudat.” Ar fi dorit puțină șansă cu Șelimbăr

Gloria Buzău are un început identic de play-off cu cel din sezonul trecut, când în primele trei etape a înregistrat numai rezultate de egalitate, după două deplasări consecutive și un joc disputat acasă. Atunci, cu Adrian Mihalcea antrenor, Gloria aduna un 1-1 la București cu Dinamo, un 1-1 la Iași cu Poli Iași și un 0-0 acasă cu Unirea Dej, pentru ca acum, cu Andrei Prepeliță antrenor, echipa să înceapă cu un 1-1 la Hunedoara, cu Corvinul, un 1-1 la CS Mioveni și un 0-0 acasă cu CSC Șelimbăr.

Andrei Prepeliță și-ar fi dorit un succes la primul joc de pe teren propriu din play-off, însă spune că meciul nu a decurs așa cum și-a imaginat și îl pregătise.

Gloria Buzău a remizat și la primul meci de acasă din play-off-ul Ligii 2. Prepeliță: ”Nu pot să spun că adversarul ne-a pus vreo problemă”

După o primă repriză extrem de modestă, fără măcar un amărât de șut pe spațiul porții, partea a doua a oferit câteva faze, dar abia după minutul 70 și doar la poarta Șelimbărului. Cea mai ritmată fază, care a și impulsionat și a dat speranțe spectatorilor, a venit în minutul 72. Nou-intratul Valentin Dumitrache a avut o cursă rapidă în flancul stâng, a centrat slab în careu, Palmeș a respins în față, în centru, iar Rădulescu a șutat cu stângul din 18 metri, cu pământul, iar Roșca a plonjat și a evitat cu ceva emoții golul.

Au mai fost două șuturi pe direcția portarului sau în blocaj, ale lui Dumitru (74) și Prejmerean (80), iar în prelungiri, la un luft al lui Dumitrache din fața careului, balonul a ricoșat bine la Dumitru (90+4), care a tras din cădere, mingea a fost deviată și de un adversar și a trecut de puțin pe lângă bara din dreapta.

La fel cum a remarcat teamă în jocul elevilor săi în deplasarea de la Buzău, când după golul marcat s-au retras inexplicabil și au primit gol, și acum crede că jucătorii Gloriei ar fi putut mai mult, dar au fost ”un pic blocați”.

”Jucăm acasă, publicul își dorește să avem ocazii de gol, să marcăm gol. Și eu îmi doresc același lucru, adică să nu se creadă că ne dorim altceva. Doar că echipa mi s-a părut un pic blocată în prima repriză și cei de la Șelimbăr au stat compacți, un bloc defensiv compact, nu au pus presiune. Mă așteptam să facă un presing mai agresiv și atunci să creeze un pic de spațiu între linii și în spatele lor. Noi am avut o posesie, dar fără progresie, am fost previzibili. După aceea, în a doua repriză, când am schimbat un pic mai ofensiv, au intrat jucători cu calitate mai bună tehnică, ne-am creat câteva ocazii, s-a trezit și publicul și e păcat că nu am reușit mai mult. Nu știu dacă meritam, dar, la fotbal, câteodată, trebuie să ai și puțină șansă”, a spus Prepeliță în fața jurnaliștilor locali.

”Din minutul 60 am început să jucăm ceea ce ne-am propus și să avem faze de poartă. Nu pot să-mi explic de ce, poate și presiunea meciului. Le-am spus că trebuie să joace fotbal cu plăcere, pentru că atunci ne ies lucrurile. Nu pot să spun că adversarul ne-a pus vreo problemă. Nici ei nu au avut vreo ocazie. A fost un joc, așa, în care și ei s-au închis foarte bine, au fost foarte compacți, cu distanțe scurte atât între linii, cât și jucători și ne-a fost greu să găsim culoarele. După aia, în a doua repriză, am băgat și niște jucători mult mai ofensivi și lucrurile au fost mai bune”, a comentat Prepeliță și la microfonul DigiSport.

Prepeliță nu este deranjat de cererea suporterilor de a-și da demisia. ”Dacă m-ar afecta ar fi o problemă”

Pe acest ton al meciului, în partea secundă a întâlnirii, unii dintre spectatorii de la Buzău au început să strige și să ceară demisia lui Prepeliță. Acesta spune că este obișnuit și că nu-l afectează, mai ales că echipa este pe loc direct promovabil.

”Sunt obișnuit. Noi suntem pe loc direct promovabil în momentul ăsta. Oamenii sunt liberi să strige ce vor. Eu îi respect, nu am făcut niciun gest, chiar i-am aplaudat, inclusiv acum. Sunt liberi să strige ce vor. Eu îmi fac treaba și am un obiectiv. Acela de a promova. Nu mă afectează deloc scandările, pentru că dacă m-ar afecta ar fi o problemă. În meseria asta trebuie să fi tare. Și am mai trecut prin momente dificile și la Pitești și sunt obișnuit. (…) Nu am venit să vorbesc ca să-mi găsesc alibiuri. A fost o situație delicată în momentul în care am preluat echipa și am încercăm să clădim o echipă bună, o echipă din care să creăm un nucleu chiar și pentru Liga 1, dacă vom promova”, a explicat antrenorul Gloriei Buzău, care conduce echipa din vară și a avut două campanii stufoase de achiziții până acum.

Luptă în play-off ”pe muchie de cuțit” pentru promovarea directă

Gloria are trei remize în tot atâtea meciuri jucate în play-off-ul Ligii 2, iar în total, în primele trei etape, s-au înregistrat cinci remize și patru victorii pentru gazde.

Trupa din Buzău ocupă în acest moment al doilea loc direct promovabil în SuperLigă, ținând cont că deasupra sa sunt două formații fără drept de promovare, însă crede că lupta mai departe va fi una pe muchie de cuțit.

”E o luptă grea. Sunt multe rezultate de egalitate. Chiar și echipele care n-au drept de promovare joacă și pentru asta trebuie felicitate. Sunt meciuri pe muchie de cuțit, strânse. Sperăm să vină și victoria, după trei egaluri”, a mai declarat Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău, în remiza cu CSC Șelimbăr: Greab – Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, Sălceanu – Akhmatov (Șteau 51′), Prejmerean, Perianu (D. Benzar 70′) – Mih. Rădulescu (Mat. Tănasă 86′), Chică-Roșă (cpt.)(Val. Dumitrache 70′), D. Dumitrașcu (Cr. Dumitru 46′). Rezerve neutilizate: Haymamba – Sg. Pîrvulescu, R. Crișan, Nadolu.

Gloria Buzău se menține pe al doilea loc direct promovabil în prima ligă și va juca pe terenul liderului

Gloria Buzău are 37 de puncte și se menține la două, respectiv un punct peste CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc. Ocupă locul 4, al doilea direct promovabil, în condițiile în care CSC Șelimbăr și Corvinul sunt deasupra ta și nu au drept de promovare.

În etapa a 4-a, trupa din Crâng joacă duminică, de la ora 11:00, în deplasare la Unirea Slobozia (locul 1, 46 puncte).

Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care a pierdut foarte greu acasă, noi am reușit în sezonul regular să-i batem. Mergem să ne luptăm. Nu mi-e frică de nicio echipă și vom aborda meciurile la victorie. Sper să avem o altă față și să ne apropiem victoria. Avem nevoie de puncte”, a spus Prepeliță despre meciul cu actuala echipă antrenată de Adrian Mihalcea, fostul ”principal” al Gloriei.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-gloria-buzau-csc-selimbar-0-0-19307333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-intalneste-csc-selimbar-in-etapa-3-din-play-off-ul-ligii-2-2-19307278

 

Marius ANGHEL 12 Apr. 2024, 01:09 Liga 2
Pe aceeași temă