Andrei Prepeliță a recunoscut că nu a dorit să riște prea mult la Hunedoara și a apreciat reacția Gloriei Buzău după golul Corvinului: ”Am învățat din greșeli. Trebuie să ne mulțumim cu acest punct”

Călin MNERIE 29 Mar. 2024, 00:38 Liga 2
Andrei Prepeliță a recunoscut că nu a dorit să riște prea mult la Hunedoara și a apreciat reacția Gloriei Buzău după golul Corvinului: ”Am învățat din greșeli. Trebuie să ne mulțumim cu acest punct”

Gloria Buzău și-a atins scopul în prima etapă a play-off-ului Ligii 2, prin punctul cucerit la Hunedoara, pe terenul unei echipe puternice pe teren propriu, care la va face viață grea adversarelor directe ale trupei din Parcul Crâng, CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc, în lupta pentru un loc de promovare directă în SuperLigă.

A fost 1-1 pe arena ”Michael Klein”, în nocturnă, cu gol egalizator de toată frumusețea din partea rusului Rassambeck Akhmatov (foto principal, momentul șutului), în minutul 72, după ce Timotei Mitran deschisese tabela pentru gazde la 5 minute după reluarea reprizei secunde.

Andrei Prepeliță, după egalul de la Hunedoara: ”Am învățat din greșeli și am început mai prudent”

Andrei Prepeliță a abordat partida fără doi dintre internaționalii săi de juniori, Mihnea Rădulescu și Sergiu Pîrvulescu, în timp ce Robert Sălceanu și-a reluat locul într-o echipă ce a jucat într-un sistem cu trei fundași centrali și doi laterali, aticipat de Florin Maxim, după cum avea să declare antrenorul Corvinului. Rădulescu a fost trimis pe teren începând cu repriza secundă și s-a făcut simțit în atac.

”Știam că Hunedoara e o echipă foarte bună pe teren propriu, iar noi am avut deplasare lungă și grea. În plus, am avut și trei jucători la echipa națională care au ajuns marți, respectiv miercuri, nu e ușor, dar trebuie să ne mulțumim cu acest punct. A fost un meci echilibrat și noi am avut ocaziile noastre. A fost o inexactitate pe acea minge lungă judecată greșit, lipsă de comunicare și am primit gol, dar după aceea echipa a reacționat bine. Sincer, am încercat un sistem cu cinci fundași pentru a nu risca foarte mult în prima parte a meciului, din cauza oboselii. Am făcut acest lucru la Reșița, ne-am întins pe tot terenul, am primit două goluri și apoi ne-a fost greu să revenim. Am învățat din greșeli și am început mai prudent”, și-a explicat modificările de ordin tactic antrenorul buzoienilor.

Gloria Buzău, în remiza cu Corvinul: Greab – Ferraresso, Dandea, R. Crișan (Akhmatov 68′), Dobrosavlevici, Sălceanu – Mat. Tănasă (Rădulescu 46′), Prejmerean, Perianu (D. Dumitrașcu 68′), Șteau (Cr. Dumitru 46′) – Chică-Roșă (cpt.). Rezerve neutilizate: Lăpădat – Val. Dumitrache, D. Benzar, Nadolu, Sg. Pîrvulescu.

”Nu am nicio problemă cu echipele care nu au drept de promovare, apreciem munca oamenilor de aici”

Acesta și-a manifestat aprecierea pentru stafful tehnic hunedorean sau jucătorii celor de la Corvinul, care nu pot promova la finalul actualului sezon.

”Nu am nicio problemă cu echipele care nu au drept de promovare, își apără corect șansa. Dacă așa e regulamentul, nu am nicio problemă. Apreciem munca lor, oamenii de aici nu sunt cu nimic de vină, jucătorii, antrenorul și așa mai departe”, a adăugat Prepeliță.

În aceeași situație cu a Corvinului se află în această ediție de play-off și CSC Șelimbăr, echipă care evoluează în turneu tot fără drept de promovare.

Obiectiv clar la Buzău: ”Ne dorim să prindem unul dintre cele două locuri”

Buzăul va juca tot în deplasare în etapa a doua a play-off-ului Ligii 2, dar ceva mai aproape de casă, la Mioveni. Meciul e programat exact peste o săptămână, în data de 4 aprilie, de la ora 17:00, iar obiectivul echipei e clar: promovarea directă în SuperLigă.

”În seara asta rămânem la Deva, mâine vom merge la Buzău, vom avea un antrenament de regenerare și ne vom face programul mai departe. Ne dorim să prindem unul dintre cele două locuri, e o luptă în patru și sperăm să ajungem în liga întâi”, a încheiat ”principalul” Gloriei.

Celelalte două jocuri din prima etapă a play-off-ului au loc sâmbătă (ora 11:00, Unirea Slobozia – CS Mioveni) și luni (ora 17:30, FK Miercurea Ciuc – CSC Șelimbăr).

Gloria Buzău are 35 de puncte și, momentan, se menține pe locul 4, al doilea direct promovabil, în condițiile în care două formații din fața sa, CSC Șelimbăr și Corvinul, nu au drept de promovare. Gloria poate fi devansată sau egalată de CS Mioveni (33 puncte), respectiv FK Miercurea Ciuc (32 puncte), în funcție de rezultatele obținute de acestea în prima etapă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-corvinul-gloria-buzau-1-1-19304233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-play-off-ului-ligii-2-19304178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-inainte-de-unirea-slobozia-cs-mioveni-19304166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-incepe-cursa-pentru-promovare-primul-meci-cu-unirea-slobozia-19304168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-fost-amendata-din-nou-de-frf-19304156

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-de-perspectiva-din-liga-2-reclamati-de-u-cluj-la-cnsl-19304151

Călin MNERIE 29 Mar. 2024, 00:38 Liga 2
Pe aceeași temă