”Nu mai e loc de pași greșiți!” FK Miercurea Ciuc, mesaj mobilizator înaintea ”finalei” cu Ceahlăul

Andrei PASCU 06 Mar. 2024, 15:30 Liga 2
”Nu mai e loc de pași greșiți!” FK Miercurea Ciuc, mesaj mobilizator înaintea ”finalei” cu Ceahlăul

FK Miercurea Ciuc speră la calificarea în play-off-ul din Liga 2! Ultimele rezultate din campionat, luând în calcul și finalul de 2023, au făcut ca echipa lui Robert Ilyeș să fie acum pe locul 7, la egalitate cu locul 6, ACSM Ceahlăul.

Ciucanii au patru rezultate pozitive la rând, patru victorii, două la finalul lui 2023 (3-0 cu CSM Slatina și 2-0 cu Gloria Buzău) și două în primele două runde din 2024 (2-1 contra CFC Argeș și 1-0 contra Unirea Slobozia- foto articol).

Comunicat al FK Miercurea Ciuc, înainte de jocul cu ACSM Ceahlăul

În a treia etapă din acest an, a 18-a a sezonului regular, urmează un duel pe teren propriu pentru FK Miercurea Ciuc, chiar contra ACSM Ceahlăul. Întâlnirea va fi în format live-text pe Liga2.ro, duminică, de la ora 12:00, și trebuie precizat că formația din Piatra Neamț a solicitat arbitru cu ecuson FIFA.

Echipa din Harghita este concentrată doar pe calificarea în play-off-ul Ligii 2, transmițând și un comunicat de presă înainte de a doua partidă de pe teren propriu din acest an, despre faptul că duelul va fi unul dificil, dar, în același timp, care poate aduce, un cazul unei victorii, șanse mari la îndeplinirea obiectivului.

FK Miercurea Ciuc: ”Nu mai e loc de pași greșiți”

Până să se reia campionatul Ligii 2, gruparea din Miercurea Ciuc ocupa locul 10 în clasament, cu 22 puncte, iar acum e pe 7, cu 28 de puncte, la egalitate cu poziția a 6-a. Un succes în runda care urmează ar plasa FK Miercurea Ciuc pe loc de play-off, iar clubul a transmis că victoria este capitală pentru a ajunge în grupa pentru promovare, principalul obiectiv de la finalul sezonului regular.

Avantaj pentru formația lui Robert Ilyeș în cazul unei remize, dar cu o condiție

FK Miercurea Ciuc ar fi avantajată și de un rezultat de egalitate în partida cu ACSM Ceahlăul, dar cu o condiție: CS Mioveni (locul 5, 29 de puncte) să obțină cel mult trei puncte în ultimele două etape (cu Steaua și CSM Slatina).

Scenariul se aplică în cazul în care cele trei vor fi la egalitate de puncte după ultima rundă a întrecerii regulare. În ”clasamentul special”, ACSM Ceahlăul stă cel mai rău, iar FK Miercurea Ciuc și CS Mioveni a fi avantajate de un astfel de context.

A sosit finalul sezonului regular al Ligii 2. Nu mai e loc de pași greșiți, iar elevii lui Robert Ilyeș trebuie să câștige ultimele două meciuri pentru a continua campionatul în playoff. Duminică, pe stadionul din Miercurea Ciuc va ajunge Ceahlăul.

Lupta pentru a intra în play-off-ul Ligii 2 este acerbă. Înainte de ultimele două runde, strict bazat pe matematică, chiar și Metaloglobus, aflat în prezent pe locul 13, poate ajunge în play-off. Privind însă lucrurile în mod realist, una dintre cele patru echipe cu șansse la primele șase locuri sunt Ceahlăul, FK Miercurea Ciuc, Steaua și Târgoviște. (…)

Duminică, în cea de-a 18-a etapă, pe stadionul din Miercurea Ciuc va ajunge Ceahlăul, care se află în fața noastră și este clasată în prezent pe poziție de play-off. Nici măcar cei mai buni scenariști nu și-ar putea imagina un meci final mai bun, mai palpitant în sezonul regular, inutil să spunem că avem un adevărat meci unu-la-unu cu moldovenii. Formula este simplă: dacă câștigăm, urcăm în play-off cu o rundă înainte de sfârșitul sezonului regular. Cu siguranță, pe lângă obținerea unui avantaj la puncte, nici efectul psihologic al acestui lucru nu ar fi de neglijat. Am putea aborda ultima rundă cu un avantaj. În plus, în ultima etapă a sezonului regular, ne așteaptă o deplasare la Dumbrăvița, care se află în jumătatea inferioară a clasamentului”, a transmis FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din maghiară.

Egalitate de puncte între FK Miercurea Ciuc și ACSM Ceahlăul

Clubul din Miercurea Ciuc ocupă locul 7 în clasamentul de Liga 2, cu 28 puncte, în urma a opt victorii, patru remize și cinci eșecuri, cu 16 goluri marcate și 13 primite. Are un ecart de trei puncte față de locul 8, Steaua, și, după cum spuneam, începe runda a 18-a la egalitate cu locul 6, ACSM Ceahlăul.

După partida cu ACSM Ceahlăul (acasă), urmează jocul contra CSC Dumbrăvița (deplasare) în ultim rundă din sezonul regular.

Foto: FK Miercurea Ciuc și Petronel Tudor (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/corvinul-detalii-despre-stadiul-construirii-noului-stadion-din-hunedoara-19301791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/impresiile-lui-calin-cojocaru-dupa-steaua-viitorul-pandurii-5-0-19301794https://liga2.prosport.ro/seria-1/impresiile-lui-calin-cojocaru-dupa-steaua-viitorul-pandurii-5-0-19301794

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-vrea-arbitri-fifa-la-meciul-cu-fk-miercurea-ciuc-19301784

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-oprita-dupa-steaua-viitorul-pandurii-5-0-19301781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-viitorul-pandurii-joaca-in-incheierea-etapei-17-din-liga-2-19301700

Andrei PASCU 06 Mar. 2024, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă