Victorie chinuită cu ultima clasată Progresul Spartac, însă CSC Șelimbăr rămâne lider și este aproape calificată în play-off. Claudiu Niculescu: ”Sunt puțin supărat, dar, până la urmă, rămânem cu lucrul cel mai important”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2023, 12:41 Liga 2

CSC Șelimbăr a fost aproape de o surpriză negativă în etapa a 13-a a Ligii 2. Liderul campionatului a avut mari probleme în a obține o victorie pe teren propriu în fața Progresului Spartac, cea mai modestă echipă din acest sezon, cu doar un punct acumulat până acum.

Sibienii au fost conduși, sâmbătă, la Cisnădie, însă au reușit în scurt timp să egaleze și să intre la pauză cu scor egal. Golul victoriei cu 2-1 l-au reușit abia în minutul 86, cu mult noroc.

După joc, antrenorul Claudiu Niculescu a repetat în mai multe rânduri că este supărat pe jucătorii săi pentru modul în care au tratat acest meci.

Meci cu mari emoții pentru liderul Ligii 2 în fața ultimei clasate. CSC Șelimbăr a învins Progresul Spartac după ce a fost condusă și a jucat în superioritate numerică

Panos l-a faultat în careu pe Matei Andrei în urma unei neglijențe la o încercare de degajare, iar arbitrul a acordat penalty. Andreas Chirițoiu a înscris pentru Progresul Spartac în minutul 33, de la punctul cu var, însă CSC Șelimbăr a avut reacție și a restabilit egalitatea în șase minute. În urma unei lovituri libere, mingea respinsă a ajuns la Casian Soare (39), care a tras din circa 17 metri ușor lateral dreapta și l-a susprins pe Păun la colțul scurt.

Egalul s-a menținut până spre final, chiar dacă ambele formații au fost aproape să mai înscrie. De exemplu, în minutul 78, Babovic, Moussinga și Palmeș n-au putut să bate mingea în plasă din 3-4 metri, în aceeași fază, fiindcă de fiecare dată au șutat în blocaj. Pe contră, Chirițoiu (79) a prins un șut spectaculos din dreapta și mingea a lovit prima bară, iar după respingere Leonard Alexandrescu a ținut din spate (80), a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

Acesta a fost momentul mult așteptat de sibieni, fiindcă au prins moral și s-au aruncat în atac. Palmeș (86) a centrat din dreapta în fața porții, Moussinga a șutat din 7 metri în blocaj, iar Raul Rotund a urmărit mingea, a tras în adversar, balonul i-a revenit și din a doua încercare a marcat pentru 2-1, rezultat care a fost consemnat și după ultimul fluier al arbitrului Mircea Salomir.

Claudiu Niculescu, după victoria cu Progresul Spartac: ”Mi-a fost teamă de concentrarea jucătorilor mei. Sunt puțin supărat pe ei”

După meci, Claudiu Niculescu s-a declarat în mai multe rânduri supărat pe evoluția echipei sale, însă a punctat și lucruri pozitive, faptul că s-au obținut cele trei puncte și că s-a ajuns la pragul de 30 de puncte, ceea ce înseamnă că echipa este ca și calificată în play-off.

”Sunt puțin supărat, dar, până la urmă, rămânem cu lucrul cel mai important, am câștigat trei puncte importante, am atins pragul celor 30 de puncte. E un lucru îmbucurător ăsta, nu am cum să neg acest lucru. Dar trebuie să mergem mai departe. Mai avem trei săptămâni din acest moment, în care trebuie să ne pregătim așa cum am făcut-o până acum, poate și mai bine, pentru că ne așteaptă două jocuri foarte grele, la Corvinul și meciul de acasă cu CSM Reșița.

Sincer să vă spun, mi-a fost puțin teamă de acest joc. Mi-a fost teamă de concentrarea jucătorilor mei. Sunt puțin supărat pe ei, trebuie să repet asta, dar trebuie să trecem peste și să mergem mai departe, să ne bucurăm de cele trei puncte. Urmează o perioadă scurtă în care vor avea câteva zile libere și trebuie să se odihnească, să se relaxeze alături de familii și să se reîntoarcă la muncă, pentru că mai avem de muncit, chiar dacă suntem pe final de sezon.

M-am temut puțin, pentru că cunosc foarte bine acest gen de meciuri. Mi s-a întâmplat și ca jucători, și ca antrenor, nu mai departe de acum un an. La fel, veneam după un meci câștigat în deplasare, la Miercurea Ciuc, tot cu 2-1, și se știe foarte bine deznodământul acelui meci, cu Dumbrăvița acasă și am pierdut cu 3-0. M-am temut, pentru că așa am simțit pe parcursul acestei săptămâni, că sunt puțin cu capul în nori, deși le-am atras atenția în fiecare zi, am avut multe discuții și individuale și colective. Le-am spus că întâlnim o echipă cu mulți tineri, care nu au nimic de pierdut și care, în ultima perioadă, au pus probleme tuturor adversarilor împotriva cărora au jucat. Au pierdut foarte greu în ultimele etape, în minutul 90, 90+3, au condus jocul în ultimele două etape, dacă nu mă înșel, și a pierdut pe final. Le-am transmis lucrul ăsta. Sunt puțin supărat, trebuie să recunosc. Dar, pe de altă parte, vreau să le mulțumesc pentru că împreună cu ei, – ei au dus greu pe teren până astăzi – , și-au demonstrat valoarea, calitatea. Mai sunt și meciuri de acest gen, în care concentrarea nu este la cote maxime. Rămâne să mai lucrăm la acest aspect. Dar, până la urmă, sunt în continuare băieții mei, cu care am reușit să strângem 30 de puncte și am încredere că și în cele două meciuri care au rămas de disputat în această toamnă vom scoate maximum din ele. Acum rămâne să vedem. Să sperăm că nu avem accidentări și că cei care au probleme să-și revină în această pauză”, a spus Claudiu Niculescu după victoria cu Progresul Spartac.

Un jucător care încă nu a împlinit 17 ani, Casian Soare, și altul care are 18 ani, Raul Rotund, au înscris pentru Șelimbăr

Victoria Șelimbărului în acest meci a fost adusă de golurile marcate de doi tineri jucători din lot. Casian Soare (foto, cu mască) va împlini luna aceasta, la 24 noiembrie, 17 de ani, în timp ce Raul Rotund (foto, cu numărul 17) are 18 ani.

Casian Soare a fost la al 8-lea meci pentru trupa din Șelimbăr în acest sezon de Liga 2, totalizând 270 de minute pe teren, iar Rotund a bifat al 12-lea joc, al nouălea ca titular, are 709 minute jucate și a reușit al 4-lea său gol pentru trupa sibiană.

”Mă bucură. Sunt niște copii de viitor, de mare viitor. Sunt niște copii care vor să demonstreze că nu degeaba au făcut pasul la Liga a 2-a, deși vin de la juniori. Sunt niște copii pe care mă bazez foarte mult. Dar nu numai pe ei, fiindcă mai avem în lot alți copii valoroși, care vor apărea pe teren pe parcurs. Mă bucur pentru Casian, mă bucur pentru Raul Rotund. Sunt copii și treaba mea e să-i țin cu picioarele pe pământ, sunt tineri, sunt abia la începutul carierei și vor avea mult de învățat, vor mai face greșeli. Au o carieră lungă în față și sperăm să fie o carieră frumoasă pentru ei”, a declarat Claudiu Niculescu despre cei doi.

CSC Șelimbăr, în victoria cu Progresul Spartac: Al. Roșca – Palmeș (cpt.), Babovic, Natea, Fl. Mitrea, Panos, Moussinga, Monea (Ct. Alexe 69′), C. Soare (Rotund 69′), Schieb (Al. Luca 46′), Rodri Hernando. Rezerve neutilizate: Mitrovic – Răducioiu, Drăghescu, Rob. Gliga, Vînău.

CSC Șelimbăr, ca și calificată în play-off. În 2023 mai are meciuri cu Corvinul și CSM Reșița

Cu 30 de puncte acumulate în 13 meciuri, CSC Șelimbăr se menține pe locul 1 în Liga 2, pentru a noua oară în acest sezon (etapele 2-8 și 12-13), și este la trei puncte peste Corvinul și Unirea Slobozia (ambele cu 27 de puncte).

Trupa sibiană încă nu este calificată matematic în play-off, fiindcă până la finalul sezonului regular mai sunt de disputat șase etape, deci sunt în joc 18 puncte de fiecare echipă, iar diferența pe care o are față de primele locuri aflate sub pozițiile de accedere în grupa de promovare, 7 și 8, ocupate de Ceahluăl și CSC Dumbrăvița, ambele cu câte 19 puncte strânse, este de 11 puncte.

Însă această diferență este una importantă, iar CSC Șelimbăr este ca și calificată matematic în play-off, acolo unde va face act de prezență, fiindcă va juca fără să aibă drept de promovare în SuperLigă. Cum o va face, de exemplu, și Corvinul, aflată într-o situație asemănătoare din cauza formei sale de organizare: club de drept public.

Campionatul Ligii 2 nu va avea etapă programată la finalul acestei săptămâni, fiindcă se ia a treia pauză în competiție din cauza meciurilor echipelor naționale. Vor mai fi apoi două etape stabilite în 2023, cât și patru în primăvara anului viitor. CSC Șelimbăr va mai juca în acest an cu Corvinul Hunedoara (locul 2, 27 puncte, deplasare) și CSM Reșița (locul 14, 16 puncte, acasă).

Declarațiile lui Claudiu Niculescu date la finalul meciului CSC Șelimbăr – Progresul Spartac 2-1:

 

Foto și video: CSC Șelimbăr
Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cojocaru-impresiile-partidei-metaloglobus-viitorul-pandurii-scor-2-1-in-etapa-13-din-liga-2-19292750

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-incurcat-concordia-chiajna-in-etapa-13-de-liga-2-scor-1-1-19292746

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-reactie-dupa-csm-alexandria-corvinul-hunedoara-19292742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/infrangere-la-scor-de-neprezentare-cu-csm-slatina-pentru-csc-dumbravita-ceea-ce-s-a-lucrat-la-antrenament-nu-s-a-respectat-la-meci-19292660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

Marius ANGHEL 13 Nov. 2023, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă