Claudiu Niculescu, resemnat după ce CS Mioveni s-a ales doar cu locul 3 în play-off: ”Atât am meritat, ce să spun?! Am fost ca tenismenul căruia îi e frică de game-ul decisiv”. E pesimist în privința barajului de promovare

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 02 Aug. 2020, 22:05 Actualizat: 02 Aug. 2020, 23:26 Liga 2

Claudiu Niculescu (44 de ani) a venit extrem de mâhnit la interviul de la finalul meciului cu Petrolul, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2. Antrenorul a fost supărat pe faptul că CS Mioveni nu a reușit să termine pe unul din primele două locuri competiția și să promoveze direct în Liga 1, ci este nevoită să treacă prin emoțiile barajului cu o echipă din prima divizie. Niculescu nu a căutat scuze și a declarat că această clasare pe locul 3 este total meritată.

  • CS Mioveni a deschis scorul în minutul 5 cu Petrolul, prin Isfan. Oaspeții au revenit și au restabilit egalitatea până la pauză, prin reușita lui Arnăutu din minutul 39. Ploieștenii au dat lovitura în minutul 58, prin Răduță.

Claudiu Niculescu: ”E dezamăgitor, atât s-a putut în seara asta. Nu am meritat să promovăm”

”Principalul” a mai spus că jucătorii nu au respectat sarcinile tactice pe care el le-a trasat, și după ce a deschis scorul cu Petrolul, aceștia au făcut pasul în spate. Referitor la ”dubla” de promovare – retrogradare pentru Liga 1, Claudiu Niculescu crede că va fi foarte greu ca Mioveniul să se impună, pentru că diferența dintre ligi este foarte mare, indiferent de adversarul pe care îl va avea.

Atât am meritat, ce să spun?! Sunt dezamăgit că… nu mă așteptam să nu facem măcar un meci egal ca să… asta e, e dezamăgitor, atât s-a putut în seara asta. Nu am meritat să promovăm. Am intrat în jocul lor, am făcut pasul în spate deși nu am cerut acest lucru. Probabil am fost ca tenismenul acela căruia îi e frică de game-ul decisiv și am clacat. De ce? Nu pot să înțeleg pentru că avem jucători cu experiență, dar dacă suntem aici, înseamnă că aici trebuie să fim. Acum depinde cu ce echipă vom juca la baraj, când vom juca. Va fi oricum foarte greu, dacă se vor juca în continuare două manșe. Va fi foarte greu, indiferent de echipa cu care vom juca.

Nu decidem noi dacă se dispută o manșă sau două. Dacă ar fi după noi, normal ar fi să se joace într-o singură manșă, pentru a avea o șansă în plus noi, echipa din Dizivia B. Dar acum cei de la FRF vor decide, dar ideea e că va fi foarte greu. E o diferență de nivel destul de mare între Liga 2 și Liga 1, dar trebuie să ne jucăm șansa”, a declarat Claudiu Niculescu la DigiSport.

Meciul de fotbal dintre CS Mioveni si Petrolul Ploiesti, contand pentru Liga a II-a, disputat pe stadionul Orasenesc din Mioveni, duminica, 2 august 2020. Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

Claudiu Niculescu: ”Aceste trei săptămâni de pauză ne vor afecta, o să ieșim din ritm”

În ceea ce privește echipele promovate, UTA și Campionii FC Argeș, Niculescu e de părere că au meritat primele două locuri, întrucât au arătat foarte bine în cele cinci etape din play-off. Acum se va axa pe baraj și este pregătit să înceapă programul pentru abordarea meciurilor. Trebuie să își mențină jucătorii în ”priză” pentru că play-out-ul din Liga 1 se termină mai târziu. Vrea să ia și câteva meciuri amicale, dar crede că va fi greu să găsească adversari în contextul actual.

Dacă au promovat (n.r. – UTA și Campionii FC Argeș) înseamnă că au fost cele mai bune, că au meritat să promoveze. Mai avem trei săptămâni de așteptat (n.r. – pentru că play-out-ul din Liga 1 se termină mai târziu), trebuie să ne pregătim. Așteptăm să vedem împotriva cărui adversar vom juca. Aceste trei săptămâni de pauză ne vor afecta, o să ieșim din ritm. O să discutăm despre meciuri amicale, o să vedem. Rămâne să ne punem mâine la masă să vedem ce program facem, pentru că va fi destul de dificil. Nu cred că vom avea vreun adversar amical, va fi greu”, a încheiat antrenorul celor de la CS Mioveni.

Meciul de fotbal dintre CS Mioveni si Petrolul Ploiesti, contand pentru Liga a II-a, disputat pe stadionul Orasenesc din Mioveni, duminica, 2 august 2020. Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

CS Mioveni a terminat play-off-ul Ligii 2 pe locul 3, cu 27 de puncte. Sub ea s-au clasat Turris Oltul Turnu Măgurele, 26 de puncte, Rapid, 25 de puncte, și Petrolul, 25 de puncte. A înregistrat două victorii, un egal și două înfrângeri.

Foto: CS Mioveni

 

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 02 Aug. 2020, 22:05 Actualizat: 02 Aug. 2020, 23:26 Liga 2
Pe aceeași temă