Claudiu Niculescu își menține discursul și după remiza cu Turris Oltul: ”Trebuie să mă repet. Este extrem de greu.” Ce probleme reclamă la CS Mioveni, comparația cu Dinamo și singura variantă pe care o are la jocul cu Concordia

Marius ANGHEL 06 Oct. 2020, 22:26 Liga 2
Claudiu Niculescu își menține discursul și după remiza cu Turris Oltul: ”Trebuie să mă repet. Este extrem de greu.” Ce probleme reclamă la CS Mioveni, comparația cu Dinamo și singura variantă pe care o are la jocul cu Concordia

CS Mioveni a înregistrat cu Turris Oltul al patrulea rezultat de 0-0 în șase meciuri desfășurate în acest început de nou sezon de Liga 2 și a ajuns la trei jocuri consecutive pe teren propriu în care nu a marcat gol. Echipa care în ediția trecută a pierdut promovarea la barajul cu Chindia suferă acum după ce și-a schimbat mare parte din lot, dar visează în continuare să se lupte pentru accederea în Liga 1.

Claudiu Niculescu, aceeași placă după un nou 0-0 obținut de CS Mioveni: ”Suntem destul de în urmă cu pregătirea”

La finalul unul joc echilibrat, închis, în care cele două echipe au avut câte o singură mare ocazie de gol, Mioveniul chiar evoluând în ultimele zece minute în superioritate numerică, dar fiind nepericuloasă, Claudiu Niculescu a tras concluzii pe care le-a spus și la încheierea precedentelor meciuri.

Antrenorul Mioveniului vorbește despre faptul că echipa sa încă nu este pregătită fizic după ce în vară a avut doar șapte zile de antrenamente și a făcut și multe transferuri între timp, spre deosebire de majoritatea adversarilor care au și două luni de pregătire.

”Nu mă mulțumește acest punct, pentru că am jucat acasă. Până la urmă, după cum a arătat jocul, cred eu că rezultatul este echitabil. Noi am avut o ocazie mare, ei, la fel, o ocazie mare. Mă nemulțumește rezultatul, dar trebuie să înțelegem că e foarte greu să formezi o echipă într-un timp așa de scurt. Noi, spre deosebire de toate celelalte echipe din Liga a 2-a, suntem destul de în urmă. Dacă celelalte echipe au avut o perioadă de pregătire precompetițională de aproape două luni de zile, noi am avut doar șapte zile. Și cu jucători care au venit pe parcurs. E greu până îi integrăm. Bogdan Rusu a venit abia acum trei zile.

Rezultatul mă nemulțumește, dar tot am încredere că vor veni și victoriile și vom reuși să trecem peste această perioadă, care este destul de dificilă”, a spus Claudiu Niculescu la microfonul DigiSport.

”Trebuie să fim mai incisivi în fața porții, să atacam poarta, să stăm mai mult în gura porții”

În șase meciuri, CS Mioveni a înscris doar două goluri, ambele reușite în precedentul joc, cu ultima clasată Pandurii, singura echipă pe care a și învins-o în acest sezon. În rest, argeșenii au patru remize de 0-0 și o înfrângere cu 0-1. Claudiu Niculescu vrea mai multă răutate din partea jucătorilor săi în fața porții adverse.

”Trebuie să fim mai incisivi în fața porții. Centrările au venit, în special în prima repriză. Au venit, dar trebuie să fim mai incisivi în fața porții, să atacam poarta, să stăm mai mult în gura porții, pentru că suferim, din păcate, la acest capitol. Dar, trebuie să repet acest lucru. Este extrem de greu. Relațiile de joc nu sunt cele care ar trebui să fie în acest moment. Era normal să fie așa, dar… Traversăm o perioadă dificilă, dar am mare încredere că va veni și o victorie importantă și asta să se întâmple sâmbătă, la meciul de la Chiajna. Cred eu că se vor descătușa, dar e nevoie de timp. Din păcate, nu avem acest timp și va trebui să ne adaptăm din mers”, a mai spus antrenorul Mioveniului.

Niculescu aseamănă situație de la CS Mioveni cu cea de la Dinamo și vorbește despre o singură variantă în meciul cu Concordia Chiajna

Niculescu admite că există un blocaj în atac, aseamănă situația Mioveniului cu cea a lui Dinamo și spune că la meciul cu Concordia Chiajna are doar varianta victoriei.

”Există un ușor blocaj, în special la jucătorii din atac, dar sunt convins că îl vor depăși. Ne așteaptă o perioadă extrem de grea, cu meciuri din patru în patru zile, vine Cupa României. Ne așteaptă un meci extrem dificil sâmbătă la Chiajna, un meci pe care trebuie să îl câștigăm, pentru că noi nu mai avem alte variante acum. Avem doar varianta victoriei. Același lucru se întâmplă și la Dinamo, cum se întâmplă la noi. Sunt jucători care nu au venit toți odată, au venit târziu, pregătire nu au făcut. Până când nu va încropi un prim 11, care să aibă și relații de joc… Presupun că nici numele nu și-l cunosc jucătorii între ei. E foarte greu să formezi o echipă într-un timp atât de scurt. Dar muncim pentru asta, foarte mult, noi, stafful tehnic, și sperăm. Muncim cu încredere și cu speranță că vor veni și rezultatele, și vor veni, nu are cum să nu vină”, a mai transmis Claudiu Niculescu la finalul partidei cu Turris Oltul.

Cu 7 puncte, echipa argeșeană urcă pe locul 13 în Liga 2, la egalitate cu alte cinci formații. În runda viitoare, CS Mioveni joacă sâmbătă, de la ora 16:45, la Concordia Chiajna, în etapa a 7-a. Ilfovenii au până atunci meci în turul 3 al Cupei României, miercuri, de la ora 14:30, în deplasare la CS Afumați.

Foto principal: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 06 Oct. 2020, 22:26 Liga 2
Pe aceeași temă