Claudiu Niculescu, după victoria Șelimbărului cu Slatina: ”Știam că este un meci de șase puncte. Băieții au făcut un meci perfect.” Antrenorul, despre revirimentul lui Jordan Gele

Ovidiu BOICA 08 Apr. 2023, 21:10 Liga 2
Claudiu Niculescu, după victoria Șelimbărului cu Slatina: ”Știam că este un meci de șase puncte. Băieții au făcut un meci perfect.” Antrenorul, despre revirimentul lui Jordan Gele

Antrenorul Claudiu Niculescu a fost extrem de bucuros la finalul meciului cu CSM Slatina, câștigat, sâmbătă, cu scorul de 2-0 de CS Comunal Șelimbăr, spunând că rezultatul îi dă încredere că echipa sa e pe drumul cel bun pentru îndeplinirea obiectivului pe care și l-a propus.

Echipa sibiană a fost din nou gazdă la Râmnicu Vâlcea, unde s-a impus prin gol marcat de Jordan Gele, în minutul 19, și autogolul portarului Ionuț Pop, în minutul 24. Din minutul 57, Șelimbărul a evoluat în inferioritate numerică, după ce Gele a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben.

Claudiu Niculescu, după succesul cu Slatina: ”A fost un meci de șase puncte”

Cu succesul în fața Slatinei, CS Comunal Șelimbăr a ajuns la opt puncte peste locul 5, de baraj de menținere în Liga 2, iar salvarea matematică de la retrogradare este aproape, poate chiar din runda viitoare.

”Știam că este un meci de șase puncte, un meci împotriva unui adversar foarte periculos și foarte bun. Băieții, astăzi (n.r. sâmbătă) au făcut un meci perfect, au început bine jocul. Am marcat două goluri în prima repriză. Acest rezultat ne dă în continuare foarte mare încredere pentru ceea ce avem de făcut de acum încolo.

Am avut o pauză destul de lungă, dar băieții au înțeles ceea ce le-am cerut, au pus în aplicare în mare parte ceea ce am făcut la antrenamente în această săptămână.

Sunt mândru de ei, e o victorie mare, o victorie importantă, mâine (n.r. duminică) ne odihnim, dar trebuie să luptăm, asta pentru că ne așteaptă un meci la fel de important la Timișoara”, a afirmat Claudiu Niculescu, cel care în această săptămână și-a prelungit cu doi ani contractul cu echipa din Șelimbăr, scadent acum în 2025.

Niculescu se gândește la primul loc în play-out

Claudiu Niculescu n-a ascuns faptul că și-ar dori o clasare pe primul loc în grupa de play-out, lucru deloc imposibil, având în vedere că cele două formații din fața sa, FK Miercurea Ciuc și Unirea Slobozia, au doar două puncte mai mult, dar și un joc mai mult disputat.

”Îmi doresc asta, sper să reușim. Ne luptăm pentru acest lucru.Dar, în primul rând, vom lua fiecare meci în parte.

Meciul de la Timișoara este un meci la fel de important ca și acesta care tocmai s-a încheiat. Vom avea și acolo un meci foarte greu, dar până atunci trebuie să ne bucurăm de această victorie”, a adăugat, citat de site-ul clubului din Șelimbăr, antrenorul, vorbim inclusiv despre următorul joc din campionat, cu Poli Timișoara, ultima clasată care în ultimele două runde a obținut două victorii, câte înregistrase până acum în restul sezonului.

Rol important în ”activarea” lui Gele

Atacantul francez Jordan Gele nu a reușit să înscrie nici măcar o dată în primele 16 etape ale sezonului, în meciurile din 2022, în pofida postului pe care-l ocupă. Odată cu venirea la echipă a lui Claudiu Niculescu, vârful de atac a început să-și treacă numele pe lista celor care marchează, iar în cele cinci partide din 2023 în care a evoluat a dat patru goluri.

Claudiu Niculescu are un rol însemnat în evoluțiile lui Gele din ultima vreme, atacantul afirmând, cu această ocazie, că a discutat foarte mult cu francezul, dar că meritele pentru reușitele din ultimele meciuri nu sunt doar ale jucătorului, ci ale întregului colectiv.

”Eu, fiind atacant, am avut multe discuții cu el. La antrenamente am făcut exercițiile în așa fel încât el să ajungă să se elibereze în fața porții, pentru că are calitatea de marcator. Iată că o face meci de meci și mă bucur mult pentru el!

Am avut încredere încă din prima zi de când am venit aici. I-am văzut calitățile la antrenamente, iar acum își depune valoarea și ne ajută să câștigăm meciuri și puncte, dar meritul nu este doar al lui este al întregii echipe. Toți băieții au muncit, și cei care au jucat, și cei de pe bancă.

Formăm un cuplu bun, fiecare având calitățile sale, iar acum au început să și le pună în valoare, a spus Claudiu Niculescu despre Gele, atacant care va fi suspendat în meciul de la Timișoara.

Cu două meciuri jucate în trei etape în play-out, CS Comunal Șelimbăr ocupă locul 3 în Grupa A, cu 30 de puncte. În runda a 4-a va evoluat în deplasare la Timișoara, vineri, de la ora 11:00, cu Poli (locul 7, 19 puncte).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-din-play-out-cele-sase-meciuri-in-care-se-vor-clarifica-si-mai-mult-echipele-care-vor-retrograda-sau-merge-la-baraj-incep-de-la-ora-1100-19265897

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-inca-are-emotii-cu-mentinerea-in-liga-2-lui-claudiu-niculescu-i-a-fost-prelungit-contractul-am-intalnit-aici-oameni-cu-aceeasi-viziune-19265635

Ovidiu BOICA 08 Apr. 2023, 21:10 Liga 2
Pe aceeași temă