Claudiu Niculescu pleacă de la CSC Șelimbăr, dar nu înainte de a atrage atenția asupra unuia dintre elevii săi: ”În special, urmăriți cu atenție un copil născut în 2006, pe care eu l-am debutat la Liga 2”

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 12:51 Liga 2
Claudiu Niculescu pleacă de la CSC Șelimbăr, dar nu înainte de a atrage atenția asupra unuia dintre elevii săi: ”În special, urmăriți cu atenție un copil născut în 2006, pe care eu l-am debutat la Liga 2”

Claudiu Niculescu se desparte de CSC Șelimbăr, însă nu înainte de a sta pe banca echipei și la ultimul său meci din acest sezon, sâmbătă, în deplasarea de la Unirea Slobozia, unde cu o victorie se poate spera la încheierea play-off-ului Ligii 2 pe locul 2.

Antrenorul a explicat motivele care l-au determinat să nu mai continue cu trupa sibiană, deși mai avea un an de contract și în mai multe rânduri a spus că vrea să meargă mai departe cu aceasta fiindcă ia parte la un proiect serios, și, provocat să spună dacă are în lot jucători care pot face pasul în prima ligă, a dat un nume care consideră că merită ”urmărit cu atenție”.

Claudiu Niculescu i-a făcut ”reclamă” lui Casian Soare înainte de despărțirea de CSC Șelimbăr: ”Este un copil extrem de talentat”

Cel mai cunoscut jucător din lotul actual al lui Claudiu Niculescu, la nivel de fotbal românesc, este Gabriel Deac, mijlocaș de 29 de ani fost în prima ligă la FC Voluntari și CFC Argeș. Altul ar fi Alexandru Darius Pop, atacant în vârstă de 30 de ani fost la Gloria Bistrița, UTA, Rapid și Dinamo.

Întrebat la DigiSport Special, de către analistul Ionuț Badea, fost fotbalist și antrenor, dacă din lotul actual poate propune câteva nume pentru prima ligă a fotbalului românesc, Claudiu Niculescu a răspuns că are câțiva care ar putea juca liniștit în play-out-ul SuperLigii, a preferat să nu le dea numele, dar, totuși, a spus că tânărul Casian Soare merită să fie urmărit.

”Eu zic că sunt câțiva jucători la Șelimbăr care pot juca liniștit în SuperLigă, poate nu la echipe de play-off, în acest moment, pentru că sunt încă tineri. În special, urmăriți un copil născut în 2006, care îmi este foarte drag și pe care eu l-am debutat la Liga a 2-a. Mă refer la ”underul” nostru, care va fi în această situația încă doi sau trei ani la Liga a 2-a, Casian Soare. Este un copil extrem de talentat, joacă mijlocaș ofensiv, joacă mai multe sisteme. Este un copil foarte bun, talentat și ar trebui să fie urmărit cu atenție, pentru că, deși încă este foarte tânăr, poate face pasul.

Mai sunt și alții, dar nu aș vrea să mai dau nume, pentru a nu omite pe cineva”, a spus Claudiu Niculescu.

Casian Soare, Alexandru Roșca și Raul Rotund, ”underii” Șelimbărului în acest sezon de Liga 2

Casian Soare este născut la 24 noiembrie 2006, la Sibiu, debutul în Liga 2 l-a avut în sezonul trecut, 10 minute jucate în Unirea Constanța – CSC Șelimbăr 0-3 din 13 martie 2023, iar în actualul sezon a fost utilizat în 23 din 28 de meciuri disputate de echipă în campionat, de 13 ori a început ca titular, de 12 ori a fost înlocuit și a marcat 2 goluri, în 3-0 cu Viitorul Pandurii și 2-1 cu Progresul Spartac, ambele din sezonul regular.

Alți tineri utilizați în mod constant de Claudiu Niculescu în acest sezon au fost Alexandru Roșca (portar, 20 ani, 27 meciuri), împrumutat de la UTA, și Raul Rotund (atacant, 18 ani, 26 meciuri), împrumutat de la ”U” Cluj. Acesta din urmă este și golgheterul echipei, cu 5 goluri înscrise.

În pauza de iarnă, CSC Șelimbăr și-a adus alți câțiva jucători ”under”, pe portarul Marius Aldescu (20 ani, 1 meci), fundașul Raul Gherman (21 ani, 3 meciuri, 1 gol) și mijlocașul Emmanuel Ayine (20 ani, 9 meciuri).

Foto: Valentin Macrea (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-si-a-explicat-decizia-despartirii-de-csc-selimbar-19315218

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-cs-mioveni-si-corvinul-fk-miercurea-ciuc-in-etapa-9-din-play-off-ul-ligii-2-19315123

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soc-la-csc-selimbar-clubul-s-a-despartit-de-claudiu-niculescu-antrenorul-cu-care-a-reusit-cea-mai-importanta-realizare-din-istoria-sa-19315126

Marius ANGHEL 09 May. 2024, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă