Promisiuni mărețe pentru CSM Reșița: conturarea unui buget de promovare și construirea unui nou stadion în Valea Domanului

Andrei PASCU 16 May. 2024, 14:51 Liga 2
Promisiuni mărețe pentru CSM Reșița: conturarea unui buget de promovare și construirea unui nou stadion în Valea Domanului

CSM Reșița face deja demersurile necesare pentru ca, din stagiunea care va începe în vară, să aibă drept de promovare din Liga 2 în SuperLiga României! Deocamdată cel puțin, clubul se numără printre echipele care nu pot evolua mai sus de divizia secundă, dar performanța din sezonul 2023/ 2024 i-a dat mare încredere.

Mai nou, a reacționat și fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, acum candidată să revină în această funcție, Silviu Hurduzeu, care a afirmat că formația din Valea Domanului va fi ajutată financiar să ajungă în prima divizie, poate chiar din stagiunea următoare a Ligii 2.

CJ Caraș-Severin, sprijin financiar pentru CSM Reșița și nu doar atât! Stadion nou în Valea Domanului?!

CSM Reșița a demarat deja procedurile pentru formarea unei noi structuri, cu ajutorul căreia echipa va obține dreptul legal de a promova în SuperLiga României. Sunt implicate Consiliul Județean Caraș-Severin, Consiliul Local Reșița, SC Piețe Reșița SRL, dar și asociația ”Toți pentru Metalul Reșița”! Informația era cunoscută de ceva timp, de mai bine de o lună, dar Silviu Hurduzeu a venit acum cu precizări.

S-au făcut promisiuni importante, poate și pe fondul faptului că este an electoral, dar timpul va dovedi dacă toate planurile vor fi respectate. Astfel, fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin a promis că se va axa și pe ideea unui nou stadion, pentru ca fotbalul din Reșița să fie mai important pe harta fotbalului românesc.

Promisiuni există, rămâne de văzut în ce măsură vor fi și respectate și se vor concretiza.

Mi-aș dori foarte mult să ajut în continuare echipa și sigur că mi-aș dori o promovare în prima ligă. Mă gândesc chiar la mai mult de atât. Dacă există conlucrare, dacă există înțelegere, putem vorbi și despre altceva.

Ați văzut că, la Timișoara, a avut loc recent o ședință de guvern, în care s-a rezolvat problema noului stadion de la Timișoara. Cred că putem să facem o astfel de investiție și în Reșița, un stadion modern pentru municipiul Reșița, pentru echipa de fotbal CSM Reșița.

Stadioanele se construiesc prin Compania Națională de Investiții. Sigur că nu se pot construi toate în același an, dar cred că, în acest moment, și județul Caraș-Severin, și municipiul Reșița, merită un stadion modern.

Le urez mult succes rosso-nerilor și, în mod sigur, când voi fi președintele Consiliului Județean, voi sprijini și echipa, și acest demers de care vă spuneam, construirea unui stadion, modernizarea stadionului actual!”, a spus, printre altele, Silviu Hurduzeu, conform Express de Banat, care nu a uitat să ”arunce în joc” și o trimitere față de alegerile din acest an.

CSM Reșița a terminat pe locul 1 în play-out-ul Ligii 2

În ceea ce privește situația din Liga 2, CSM Reșița a terminat întrecerea cu 40 de puncte, pe locul 1 în Grupa A a play-out-ului, din care au mai făcut parte ACSM Ceahlăul (locul 2, 36 de puncte), Metaloglobus (locul 3, 34 de puncte), Campionii FC Argeş (locul 4, 34 de puncte),  CSC Dumbrăviţa (locul 5, 27 de puncte), Unirea Dej (locul 6, 27 de puncte) și CSM Alexandria (locul 7, 13 puncte).

Reșițenii au terminat grupa pentru evitarea retrogradării cu patru victorii, un egal și un eșec, cu un golaveraj de 11 goluri marcate și numai șapte primite.

Andrei PASCU 16 May. 2024, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă