Ciprian Rus s-a descătușat după reușita cu CS Mioveni: ”Este unul dintre cele mai importante goluri din cariera mea.” Ce a simțit când a văzut bannerul cu mesajul de adio către Ionuț Popa și revanșa cu Rapid

Autor: Liga2.ro Publicat: 21 Jul. 2020, 10:26 Liga 2
Ciprian Rus s-a descătușat după reușita cu CS Mioveni: ”Este unul dintre cele mai importante goluri din cariera mea.” Ce a simțit când a văzut bannerul cu mesajul de adio către Ionuț Popa și revanșa cu Rapid

Decisiv în multe dintre partidele toamnei ale echipei UTA cu cele 12 reușite ale sale și prestații în general solide, Ciprian Rus (29 de ani) a avut un 2020 presărat cu destul ghinion. S-a îmbolnăvit de varicelă imediat după Revelion, a ratat o parte a pregătirii de iarnă și cele două partide oficiale disputate în luna februarie le-a început pe bancă. A prins din nou echipa în debutul play-off-ului, însă prestațiile sale nu fost tocmai reușite și Ioniță a preluat ștafeta cu Mioveniul.

Căpitanul „roș-albilor” a luat banderola de la Melinte în minutul 61, a avut un prim șut pe spațiul porții lui Croitoru după numai câteva secunde, după care s-a bătut mult cu fundașii celor de la Mioveni. Când „centralul” Coza a dat penalty la hențul comis de Beța la „torpila” lui Simo Roumpoulakou, i-a cerut din priviri voie lui Romario Moise să se prezinte el la punctul cu var.

Iar execuția a fost perfectă pentru golul ce a securizat punctele ce o duc pe UTA cu un picior și jumătate în Liga 1.

„Este unul dintre cele mai importante goluri din cariera mea, venit după o perioadă atât de lungă și de grea pentru mine, dar și pentru întreaga echipă. În mod normal, Romario trebuia să execute acel penalty, însă, văzând cât de mult mi-am dorit să execut a avut și el încredere în mine. Am făcut și eu același gest pentru un coleg la meciul cu Miercurea Ciuc, când i-am cedat balonul lui Ursu, care în acel moment avea nevoie mai mult decât mine de un gol pentru a se descătușa. Inclusiv aceste lucruri arată unitatea de grup, faptul că suntem o familie în adevăratul sens al cuvântului și, până la urmă, chiar dacă trecem oarecum peste ceea ce vorbim înainte cred că Mister ne înțelege și apreciază și el astfel de momente”, a clarificat episodul penalty-ului Rus, pentru Sport Arad.

Ciprian Rus, gol dedicat lui Ionuț Popa

Atacantul arădean este printre puținii fotbaliști seniori care au făcut parte din lotul UTA-ei și în sezonul precedent, când pe bancă s-a aflat regretatul Ionuț Popa. După ce l-a învins de la punctul cu var pe Croitoru, Ciprian Rus a indicat un banner negru de pe gardul arenei din Mioveni cu mesajul ”Rămas bun, Ionuț Popa!”

„Am văzut înainte de meci acel banner și m-am emoționat. Se știe foarte bine ceea ce a însemnat nea’ Popică pentru mine și cariera mea. Dar, el rămâne parte importantă pentru istoria acestui club, iar utiștii și-au apreciat mereu istoria de-a lungul timpului”, a punctat fotbalistul „Bătrânei Doamne”.

Bucurie a jucătorilor echipei UTA după unul dintre golurile marcate în meciul de la Mioveni. Foto: Silviu Constantin / Sport Pictures

”Am avut niște discuții interne și am ajuns la concluzia că trebuie să ne bucurăm mai mult de fotbal”

Rus a dat puțin și din… vestiar după Mioveni – UTA 0-2. „Nu e deloc o întâmplare această victorie. După meciurile nereușite de acasă am avut niște discuții interne și am ajuns la concluzia că trebuie să ne bucurăm mai mult de fotbal. În plus, era clar că dacă noi am fost cei care ne-am complicat situația cu un singur punct din șase posibile, tot noi trebuia să o scoatem. Una peste alta, echipa a demonstrat încă odată că are suflet și e unită și a făcut-o în cel mai greu moment din acest sezon”, a completat, pentru Sport Arad, căpitanul arădenilor.

Revanșă de luat cu Rapid

Peste 6 zile, „Bătrâna Doamnă” are șansa să arunce Aradul în sărbătoare cu un rezultat pozitiv în compania celor de la Rapid. „Pe lângă valoarea celor trei puncte, se știe că victoriile aduc victorii. Suntem foarte încrezători în noi după acest rezultat în perspectiva partidei cu Rapid. Ei ne-au prins într-o situație grea în tur și nu ne-au iertat, avem de luat o revanșă. Tot vestiarul așteaptă cu nerăbdare meciul cu Rapidul, care, se știe, cât de important este și pentru suporterii noștri. Sperăm să ne bucurăm cu toții la final”, a încheiat Ciprian Rus.

1606 minute a evoluat în 25 de meciuri Ciprian Rus pentru UTA în acest sezon de Liga 2, echipă pentru care a marcat și 13 goluri

Autor: Liga2.ro Publicat: 21 Jul. 2020, 10:26 Liga 2
Pe aceeași temă