Ciprian Marica, revoltat pe ”centralul” Cătălin Buși, după meciul Rapid – Farul: ”Dacă iar arbitrajul este cum este, ce pretenții să mai ai asupra jocului”

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 15 Nov. 2020, 17:01 Liga 2

Farul a pierdut meciul cu Rapid, la Clinceni, cu 2-1, în etapa a 12-a a Ligii 2, după o primă repriză modestă din partea ambelor echipe și o a doua în care au oferit mai mult fotbal. Însă, tot în partea secundă, pe lângă goluri, au fost și greșeli din partea arbitrului central Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea).

Finanțatorul echipei Farul, Ciprian Marica, a contestat în special decizia lui Buși la eliminarea lui Robert Băjan, care a rupt echilibrul meciului.

Două eliminări și trei goluri în Rapid – Farul

Rapid a deschis scorul în minutul 57, prin Cătălin Hlistei, din penalty, după ce fostul rapidist Robert Băjan l-a ținut în careu pe același Hlistei. Arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă, însă și cartonaș roșu pentru farist, deși regulamentul spune că o echipă nu trebuie penalizată de două ori la o astfel de fază, cu penalty și eliminare.

Ulterior, în ciuda faptului că Farul a evoluat în inferioritate, Simon Măzărache a egalat în minutul 76 cu o reluare cu capul din 6 metri, după un corner din stânga bătut de Bîrnoi. Totuși, Rapid a avut și noroc, fiindcă la un șut al lui Antonio Sefer din 20 de metri, balonul l-a lovit în spate pe Cărăruș, iar din acesta s-a dus în plasă, păcălindu-l pe Dur-Bozoancă.

În al doilea minut al prelungirilor, rapidistul Rareș Lazăr (90+2) a fost și el eliminat cu cartonaș roșu direct pentru o intrare cu talpa la nivelul feței lui Greu. Minutele finale n-au mai adus însă nicio ocazie, iar Rapid s-a impus cu 2-1 și a întrerupt o serie de patru eșecuri consecutive.

Ciprian Marica e revoltat de arbitrajul lui Buși: ”Penalty, ca penalty, am înțeles că a fost, dar să-i dai și roșu direct”

La finalul partidei desfășurate la Clinceni, finanțatorul Farului, Ciprian Marica, a taxat decizia arbitrului Cătălin Buși de a-l elimina pe Băjan la faza în care a dictat și penalty. Fostul internațional a spus că nu mai are că să ceară de la jucătorii săi dacă astfel de greșeli se tot repetă. De joc s-a declarat însă mulțumit, apreciind că băieții lui Ianiz Zicu au evoluat de la egala la egal cu Rapid.

”Ne așteptam la o reacție din partea Rapidului, păcat că jocul nostru nu a fost la cel mai înalt nivel. Ne-au lipsit și câțiva jucători. Mă rog, una peste alta, nu am înțeles nici decizia arbitrului. Penalty, ca penalty, am înțeles că a fost, dar să-i dai și roșu direct. Nu știu, sunt curios ce părere au și alți oameni, dar, dacă iar arbitrajul este cum este, ce pretenții să mai ai asupra jocului.

Sunt de acord că a fost penalty, dar să dai dublă sancțiune! Să-mi dai și jucătorul afară, să ne lași în zece după ce le dai penalty, nu cred că se impunea, părerea mea. Dar, asta este. Pierdem trei puncte importante. A fost un meci echilibrat, am jucat de la egal la egal cu Rapid.

Păcat, sper să recuperăm dintre jucătorii accidentați și să câștigăm următorul meci, acasă cu Reșița”, a spus Ciprian Marica.

Cu această victorie, Rapid urcă pe locul 11, cu 16 puncte acumulate în zece meciuri. Farul e pe locul 9, cu 17 puncte strânse în 11 partide. Constănțenii joacă următoarea partidă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CSM Reșița.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și George Flușter (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-farul-se-joaca-de-la-ora-1430-la-clinceni-19157693

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slatina-si-recea-doua-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-19157338

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 15 Nov. 2020, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă