”Chirurgul”, fără teamă în Ghencea: ”Mergem să obținem maximum.” Dan Alexa e tranșant în ”războiul” dintre CSA și FCSB: ”Pentru mine, adevărata Steaua este FCSB! Un alt motiv să fiu primit cu ostilitate”

Adi MARICA 25 Nov. 2022, 17:28 Liga 2
”Chirurgul”, fără teamă în Ghencea: ”Mergem să obținem maximum.” Dan Alexa e tranșant în ”războiul” dintre CSA și FCSB: ”Pentru mine, adevărata Steaua este FCSB! Un alt motiv să fiu primit cu ostilitate”

Dan Alexa are planuri mari pentru meciul din Ghencea cu Steaua, programat duminică, de la ora 19:00, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 2.

”Chirurgul” este conștient că doar o victorie ar menține echipa sa cu șanse reale în lupta pentru play-off.

”Jucăm împotriva Stelei, un lider detașat, o echipă pragmatică, o echipă care pierde foarte greu, are omogenitate, jucători de valoare, mai ales în compartimentul ofensiv. Au jucători care fac diferența, Chunchukov este în mare formă, Chipirliu este unul dintre golgheterii Ligii a 2-a în ultimele sezoane, plus Adi Popa, care joacă dezinvolt. Este clar că Steaua își merită locul din clasament, au avut o constanță în rezultate, astfel că vom avea un meci dificil. Chiar dacă ei nu pot promova, Daniel Oprița îi ține pe jucători în priză, joacă dezinvolt și asta poate conta în multe momente ale jocului. Principala lor calitate este că, deși au fost dominați în unele jocuri, au reușit să câștige. Asta spune mult despre calitatea echipei”, a spus Dan Alexa în conferința de presă premergătoare meciului.

Dan Alexa: ”În astfel de meciuri îți dai seama exact la ce nivel ești și acest joc poate fi o evaluare pentru viitor”

Mai mult, antrenorul FC Brașov spune că va folosi acest meci cu Steaua și ca o evaluare a jucătorilor.

”Mergem în Ghencea să obținem maximum pentru a mai spera la play-off. Nu știu dacă un punct ne ajută foarte mult. Am așteptări de la jucătorii mei, vreau să joace dezinvolt și să păstrăm forma bună din ultimele partide. Atunci când suntem motivați și determinați putem pune probleme oricărui adversar. Vreau să văd personalitate la jucători, pentru că în astfel de meciuri îți dai seama exact la ce nivel ești și acest joc poate fi o evaluare pentru viitor”, a spus Alexa.

”Pe majoritatea stadioanelor sunt primit cu ostilitate. Îmi place, înseamnă că nu am trecut prin fotbal degeaba”

Fost jucător la Dinamo și Rapid, Alexa știe că va avea parte de o primire ostilă din partea fanilor steliști.

Chiar dacă este suspendat pentru acest meci, Alexa mizează pe jucătorii experimentați, dar și pe ”secunzii” săi.

”Voi fi pentru prima oară pe noul stadion Steaua. Am înțeles că este o arenă excepțională, iar unde apar astfel de stadioane apare și performanța. Important este să construiască și la Brașov și la Timișoara, orașe cu tradiție în fotbal. Un stadion nou creează emulație și nu poate fi decât benefic. Pe majoritatea stadioanelor, nu doar în Ghencea, sunt primit cu ostilitate. Prin stilul meu ca jucător și prin declarații am spus mereu ceea ce gândesc chiar dacă am deranjat. Sunt puține stadioane în România pe care sunt primit bine, dar mie acest lucru îmi place, înseamnă că nu am trecut prin fotbal degeaba. Chiar dacă sunt suspendat, am în cadrul echipei mulți jucători cu experiență, plus cei din staff care stau pe bancă (n.r. – Ștefan Grigorie și Rareș Forika) și vreau ca ei să se implice. Vreau să arătăm bine, astfel că în Ghencea vreau să văd o echipă care știe ce vrea, o echipă care se bate la victorie”, a spus antrenorul lui FC Brașov.

”FCSB este Steaua. Un alt motiv să fiu primit cu ostilitate în Ghencea”

Dan Alexa s-a poziționat clar în conflictul dintre CSA Steaua și FCSB, fiind de partea formației din prima ligă.

”Pentru mine, adevărata Steaua este FCSB. Vreau să fiu bine înțeles, nu cunosc exact situația juridică, dar ce știu e că atunci când jucam eram adversarul echipei patronate de Gigi Becali, iar MM Stoica era acolo. Îmi este greu acum să văd altfel situația. Pentru mine Steaua este FCSB și îmi asum acest lucru! Un alt motiv să fiu primit cu ostilitate în Ghencea. Este posibil ca în acte CSA să fie Steaua, nu contest acest lucru, Oprița și Ogăraru sunt prietenii mei, doar că eu am jucat contra echipei patronate de Gigi Becali”, a mai spus antrenorul brașovenilor.

FC Brașov, la 12 puncte în spatele Stelei

FC Brașov ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 2 după 14 etape, cu 20 de puncte, la fel ca CSM Slatina, care are un golaveraj superior.

Steaua este pe locul 1 în Liga 2 înainte de startul etapei a 15-a. Are 32 de puncte acumulate în urma a zece victorii, două egaluri și două înfrângeri, fiind la patru puncte de locul 2, Unirea Slobozia.

Meciul dintre Steaua și FC Brașov este programat duminică, de la ora 19:00, pe stadionul din Ghencea.

Conferința de presă în care Dan Alexa a vorbit despre meciul Steaua – FC Brașov:

Foto și video: FC Brașov

Adi MARICA 25 Nov. 2022, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă