Chindia Târgoviște, aproape de colaps! ”Luăm în calcul intrarea în insolvență, asta dacă nu ne blocăm de tot”

Ionuț MARIN 25 Sep. 2024, 12:03 Liga 2
Chindia Târgoviște, aproape de colaps! ”Luăm în calcul intrarea în insolvență, asta dacă nu ne blocăm de tot”

Situație tristă la Chindia Târgoviște, echipă care a evoluat patru ani la rând în Liga 1, fiind tot timpul pe drumuri, iar de la întoarcerea acasă, pe propriul stadion, cu un singur meci pe prima scenă, a intrat într-o adevărată agonie, cu datorii tot mai mari, rezultate slabe, scandaluri la ordinea zilei și gafe manageriale nenumărate.

Aflată la al doilea sezon consecutiv în Liga 2, după ce în cel precedent a ratat play-off-ul și promovarea, trupa dâmbovițeană aflată acum în subsolul clasamentului ar mai putea primi o lovitură: intrarea în insolvență, care ar putea fi decisă în curând de către asociați.

Informația, vehiculată și anterior de Liga2.ro, a fost confirmată de președintele clubului, Marcel Ghergu, care a oferit și informații șocante din interior. Chindia e obligată să restituie bani autorităților locale, pentru că vechii conducători au cheltuit fondurile fără a depune documente justificative. Și e doar un exemplu dintr-o lungă listă a practicilor greșite de la Târgoviște.

Marcel Ghergu: ”Facem chetă să mergem la Severin.” Apoi se va merge în deplasare în ziua meciurilor!

Chindia are conturile blocate din luna iunie a acestui an, pentru o datorie istorică la ANAF, care depășește, în momentul de față, 460.000 de euro. ”Nu putem face plăți, decât pentru salarii, nu putem încasa sponsorizări, nu putem practic să mișcăm ceva. Este o situație foarte grea. La meciul cu Ceahlăul am strâns bani cash ca să plătim arbitrajul. De la prieteni, plus ce am mai pus și noi, cei din club. Nu va merge la infinit așa”, s-a plâns Marcel Ghergu, readus în funcția executivă de la Chindia chiar de cei care l-au dat afară vara trecută, la scurt timp după retrogradarea din prima ligă.

Președintele clubului dâmbovițean spune că deplasarea de la Severin, pentru meciul cu Viitorul Pandurii, din etapa a 8-a a sezonului regular, ar putea fi ultima în care echipa face deplasarea cu o zi înainte de meci: ”Să vedem ce reușim să facem pentru meciul ăsta. Apoi, după Severin, vom pleca în ziua meciului, dacă locația nu este foarte departe.”

Insolvență la Chindia?

Criza de la Chindia se adâncește cu fiecare zi care trece. În ultima vreme, însă, autoritățile au pompat bani ”cu sacul”, într-o echipă care sezonul trecut a jucat play-out-ul Ligii 2, iar acum e aproape de locurile retrogradabile în Liga 3, după ce în vară a fost aproape să rateze termenul limită pentru înscrierea în campionat!

Nici Andrei Cordoș, nici Lorin Petrescu sau Gabriel Boriga, președinții Chindiei după retrogradarea din luna mai a anului trecut, din primul eșalon, nu au răspuns în vreun fel pentru cheltuielile angajate. De altfel, asociații – Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița – au instalat la club oameni certați cu legea, Petrescu fiind reținut în trecut pentru evaziune fiscală, iar Boriga – condamnat la închisoare pentru acte de corupție, din postura de primar al orașului.

”Da, se discută despre insolvență. E o variantă luată în calcul de asociați. Dacă așa se va decide, va ieși o hotărâre AGA și vom vedea mai departe…”, a confirmat actualul președinte, Marcel Ghergu, intențiile celor care alocă bani publici la Chindia.

În cel mai rău caz, dacă se va ajunge la insolvență și nu va fi respectat planul de reorganizare, Chindia va intra în faliment. Iar de aici, lucrurile sunt simple: fotbalul din Târgoviște va avea nevoie de un nou proiect, care să plece de la ”județ”.

Ruptură totală Ghergu – CJ Dâmbovița

Invitat în emisiunea SportShow a postului local Columna TV, de luni seară, Marcel Ghergu a trimis constant săgeți în direcția CJD, entitate pe care o acuză că nu și-a respectat angajamentele de plată, spre deosebire de perioada în care erau Cordoș, Petrescu sau Boriga.

”Au aprobat două milioane de lei, nu au virat niciun ban. Oricum, aproape jumătate din sumă va trebui să o plătim la ei, pentru acel program prin care toamna trecută s-au oferit fonduri, dar cheltuielile nu au fost justificate cu documente. S-au dat 700.000 lei, acum cu dobânzi și penalități trebuie să înapoiem 940.000 lei”, a explcat Ghergu.

Cu alte cuvinte, Chindia așteaptă bani publici pentru a-i da înapoi către autoritățile publice față de care este datoare!

Vara trecută, președintele readus la club fusese demis la comanda președintelui CJD, Corneliu Ștefan. Ulterior, Ștefan avea să îl aducă, pe filieră politică, pe Andrei Cordoș.

  • 2.300.000 lei sunt datoriile Chindiei către ANAF
  • 500.000 lei, cu titlu executoriu, reprezintă datorii către furnizori care au demarat deja executarea silită

Foto: Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Marius Tudor

Ionuț MARIN 25 Sep. 2024, 12:03 Liga 2
Pe aceeași temă