Certitudini abia după reunire

13 Jan. 2012, 11:47 Liga 2
Certitudini abia după reunire

Sosirea imediată la Iași, la discuțiile cu primarul Gheorghe Nichita, și mai apoi validarea fostului internațional Florin Prunea de către Comitetul Director ca președinte executiv reprezintă în mod cert o lovitură serioasă de imagine. Problema este însă aceea că până luni, când este programată reluarea oficială a activității la CSMS, lucrurile se mișcă încă greu la echipa lui Ionuț Popa.

În timp ce tehnicianul susține că nu poate concretiza tratativele cu jucătorii doriți să întărească lotul din retur și să ducă formația la vară în Liga I, noul președinte propune mai multe nume ale unor fotbaliști aflați sub contract cu Dinamo. Cu precădere de la formația secundă, care în toamnă a învins în Copou, în chiar runda inaugurală, cu scorul de 3-1, dând cu totul peste cap gruparea ieșeană, sau care au fost sau poate care mai sunt deja împrumutați altor cluburi. Sigur, unii dintre cei propuși vor veni în primă fază doar să dea probe, în vreme ce alții așteaptă cu nerăbdare reunirea lotului pentru a semna noi contracte.

Și Ionuț Popa, dar și Florin Prunea sunt însă momentan rezervați în privința achizițiilor, fiind convinși că doar după ce vor fi reluate antrenamentele s-ar putea discuta despre toate aceste aspecte și la modul concret. Pentru că fostul component al Generației de Aur este așteptat să se întoarcă în Iași duminică seară, parafarea contractului cu Iașul fiind preconizat să aibă loc luni sau marți. Dincolo însă de banii necesari efectuării de transferuri, care deocamdată nu sunt și nimeni nu poate spune clar dacă, când și câți vor fi, cei doi oficiali se gândesc serios să urgenteze la propunerea antrenorului modificarea prevederilor legate de acordarea stimulentelor jucătorilor în cazul atingerii obiectivului de promovare. Adică să aducă schimbări importante Regulamentului de Ordine Interioară, care le-a creat mari probleme în tur celor de la CSMS.

Nu în ultimul rând, se dorește finalizarea discuțiilor cu cei patru jucători care nu mai fac parte din planurile lui Popa în sezonul de primăvară: Florea, Nalați, Ghindaru și D.Orac. Dacă ultimul se află în recuperare după accidentarea suferită în partida din tur, de la Bacău, și nu-și va putea relua de luni antrenamentele alături de coechipieri, ci abia prin luna martie, ceilalți trei riscă să primească un program separat de pregătire din partea conducerii tehnice dacă vor rămâne fermi pe poziție în privința rezilierii angajamentelor.

Și tehnicianul Ionuț Popa, dar și noul președinte, Florin Prunea, poartă în aceste zile tratative intense cu jucători pentru a întări posturile deficitare în tur, dar momentan sunt legați de mâini și de picioare, persistând încă incertitudinea în privința existenței banilor necesari pentru transferuri.

„Dacă nu vor accepta nici măcar în ultimul ceas să semneze rezilierea pe cale amiabilă a contractelor cu noi, jucătorii puși pe lista de transferuri tot nu se vor antrena cu echipa, urmând să aibă parte de un program special”
Mircea Ursu, vicepreședinte CSMS Iași

Sursa: Evenimentul

13 Jan. 2012, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă