Ceahlăul vrea să prelungească seria bună cu o victorie în fața unui adversar, Metaloglobus, fără punct în deplasare. Marco Veronese: ”Întâlnim o echipă bine grupată, periculoasă pe contraatac”

Narcis POHOAȚĂ 13 Sep. 2024, 15:11 Liga 2
Ceahlăul vrea să prelungească seria bună cu o victorie în fața unui adversar, Metaloglobus, fără punct în deplasare. Marco Veronese: ”Întâlnim o echipă bine grupată, periculoasă pe contraatac”

După o pauză de aproape două săptămâni, Liga 2 revine în actualitate cu meciurile etapei a 6-a. Runda a fost deschisă încă de joi seară, cu partida dintre FCU Craiova și Unirea Ungheni (scor 2-0), iar sâmbătă, 14 septembrie, este programat grosul etapei.

Ceahlăul primește replica unei echipe fără punct în deplasare, Metaloglobus

Ceahlăul Piatra Neamț va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe propriul teren, cu Metaloglobus București, o formație fără punct în deplasare până acum.

Metaloglobus ocupă locul 6 în clasament, cu 9 puncte, în timp ce nemțenii sunt pe 12, cu 7 puncte și pot trece peste adversarii de sâmbătă doar în cazul unui succes. De remarcat că trupa bucureșteană a obținut toate cele 9 puncte în propriul fief, astfel că au șansa de a sparge gheața pe teren străin sub Pietricica.

Elevii lui Ianis Zicu au bătut tot acasă, dar în deplasare au cedat la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr (1-3), și la nou-promovata CS Afumați (1-2). Metaloglobus a reușit să înscrie în toate cele cinci meciuri disputate până acum și are al treilea cel mai bun atac din campionat, un semnal de alarmă pentru defensive fragilă a Ceahlăului, dar a și primit gol în patru din cele cinci meciuri.

În ceea ce-i privește pe nemțeni, aceștia sunt în revenire de formă după startul catastrofal de sezon, având cinci meciuri consecutive fără înfrângere în campionat și Cupa României. Dacă la început de sezon era privită ca o pretendentă certă la retrogradare, echipa lui Marco Veronese și-a revenit pe parcurs și poate bate acum chiar la porțile play-off-ului, în cazul unei victorii cu Metaloglobus.

Moldovenii vin după o calificare în premieră în grupele Cupei României, în campionat au scos o remiză pe terenul Corvinului și au un moral bun înaintea unei serii dificile cu Metaloglobus, Chindia și Șelimbăr.

Marco Veronese și-a studiat adversarul: ”O echipă organizată, cu contraatacuri periculoase”

Antrenorul Ceahlăului, Marco Veronese, a tras concluziile după analiza adversarului de sâmbătă și a subliniat că Metaloglobus formează o echipă bine grupată în defensivă și periculoasă pe contre.

”Am văzut câteva meciuri ale adversarului de sâmbătă și pot spune că au câțiva jucători cu calitate, ce formează o echipă bună. Sunt o formație bine organizată care stă bine în faza defensivă și care poate avea contraatacuri periculoase. Avem ceva probleme de lot. Gbizie este accidentat, iar Chibsah probabil nu va putea fi utilizat din motive legate de documente”, a declarat Marco Veronese, care s-a referit și la amicalul disputat sâmbătă, la Iași: ”Am încercat să dăm șansa unor jucători să joace mai multe minute decât în ultima perioadă. A fost un test bun în care puteam să facem lucruri mai bune, iar în săptămâna actuală echipa s-a antrenament bine. Această pauză a venit bine pentru noi, fiindcă unii jucători aveau nevoie să își revină după accidentări, iar alții să își îmbunătățească situația fizică și să se integreze mai bine în lot. Pentru asta am și folosit meciul de la Iași.”

Mark Țuțu: ”Echipa este tot mai bine”

La rândul său, fundașul dreapta Mark Țuțu este convins că echipa sa este pe drumul cel bun.

”Echipa este tot mai bine după părerea mea, muncim mult și suntem bine și pe teren și în afara terenului. Eu am avantajul că vorbesc mai multe limbi și mă înțeleg bine și cu românii și cu vorbitorii de limbă franceză și de limbă portugheză. Consider că acomodarea la fotbalul românesc a decurs bine până acum. Și mulțumesc tuturor celor din jurul meu că m-au ajutat să mă adaptez și mă refer la antrenori, colegi și toți oamenii din club”, a declarat Mark Țuțu.
Acesta a vorbit și despre diferența dintre fotbalul românesc și cel portughez sau canadian: ”Este oricum diferit față de ce știam eu, comparând cu fotbalul portughez și cel canadian. În fotbalul portughez am lucrat mai mult tactic, iar cel canadian mai apropiat de cel din România. Consider că aici se joacă la un nivel bun și învăț în fiecare zi.”

  • Reamintim că, în această pauză, Ceahlăul s-a despărțit de Mihael Onișa, transferat la FC Voluntari, și Andrew Marie-Sainte și l-a achiziționat pe Raman Yussif Chibsah, un mijlocaș ghanez cu 94 de meciuri în Serie A și care ultima dată a activat la Folgore Caratese, în liga a patra din Italia.

Partida Ceahlăul – Metaloglobus se va disputa sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 11:00, pe stadionul Ceahlăul din Piatra Neamț.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 13 Sep. 2024, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă