ACSM Ceahlăul a pierdut amicalul din Copou cu Poli Iași. Înfrângere la zero pentru echipa din Liga 2

Narcis POHOAȚĂ 07 Sep. 2024, 23:31 Liga 2

Profitând de întreruperea primelor două ligi, ACeahlăul Piatra Neamț a susținut, sâmbătă dimineață, un meci amical în fieful prim-divizionarei Politehnica Iași.

Partida s-a disputat pe Terenul 2 din Complexul ”Emil Alexandrescu” din Copou și s-a încheiat cu victoria Iașiului, scor 2-0 (1-0). Goncalo Teixeira a deschis scorul, în minutul 34, iar Andrei Gheorghiță a majorat diferența în favoarea Politehnicii, în minutul 60.

Goncalo Teixeira, patru goluri în patru meciuri pentru Poli Iași

Prima repriză a fost ceva mai echilibrată, cu ocazii la ambele porți, însă partea a doua a fost controlată autoritar de Poli Iași, care pe lângă golul marcat și-a creat multe alte situații clare, între care și două bare.

Meciul, la care au asistat și aproximativ 200 de spectatori, a debutat cu o ocazie a portughezului Goncalo Teixeira (2), zece minute mai târziu Ceahlăul având la rândul ei o șansă bună prin Robert Ciobanu. ACSM Ceahlăul a ratat deschiderea scorului prin Patrick Petre, în minutul 20, șutul său fiind respins de portarul Ionuț Ailenei.

Pe fondul unui joc echilibrat, Iașiul a deschis scorul prin portughezul Goncalo Teixeira, în minutul 34, acesta punctând cu un șut plasat, de la marginea careului. De remarcat că Teixeira a marcat în patru meciuri consecutive pentru Poli Iași, primele trei reușite fiind semnate cu Rapid și Hermannstadt în campionat și la Chiajna, în play-off-ul Cupa României.

Bilel Omrani a debutat la Poli Iași și a trimis mingea în transversală

Repriza a doua a fost dominată clar de Poli Iași, care și-a dublat avantajul prin Andrei Gheorghiță (60, reluare din șase metri, după un șut al lui Vali Gheorghe respins de portar în lateral) și a irosit alte câteva ocazii clare prin Matei Tănasă (77, șut în bară), Alin Roman (87, șut în cros respins de portar) și Bilel Omrani (90, lovitură de cap, din patru metri, în bara transversală).

Repriza secundă a consemnat și debutul la Poli Iași al atacantului Bilel Omrani, primit cu simpatie de către suporterii Iașiului. Vârful francez a părut destul de greoi, s-a complicat în multe faze în care ar fi putut șuta la poartă din poziții bune și a ratat o ocazie uriașă în finalul partidei, când a trimis cu o lovitură de cap din patru metri, în bara transversală.

De remarcat că pe banca tehnică a Iașiului a stat Rui Machado, unul dintre secunzii lui Tony da Silva, tehnician care a demisionat miercuri din funcție. Colaboratorii lui Tony au rămas în Copou pentru a se ocupa de pregătirea echipei până la numirea unui nou antrenor principal.

Formații:

  • ACSM Ceahlăul: Barna – Telcean, Bracelli (Curbăt 65), Asibey (Viktorski 46), Șandru (Țuțu 88) – Chibsah (Copoț-Barb 75) – Lima (Ushiyama 60), Mihăilă, Romario Moise, Patrick Petre (Geani Crețu 46) – Robert Ciobanu (Davordzie 75). Antrenor: Marco Veronese.
  • Poli Iași, repriza 1: Ailenei – Itu, Florin Ilie, Claudio Silva, Ispas – Luca Mihai, Bordeianu – Teixeira, Miskovic, Tailson – Harrison
  • Poli Iași, repriza 2: Toma Niga – Matei Tănasă, Soares, Umar, Atanaskoski – Gouet, Denis Ciobanu (Vlad Ilie 80), Alin Roman, Vali Gheorghe – Gheorghiță (Dobrean 85), Omrani. Antrenor interimar: Rui Machado.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 07 Sep. 2024, 23:31 Liga 2
Pe aceeași temă