Nemțenii cred în minuni! Ceahlăul încheie sezonul regular acasă, contra ultimei clasate, dar joacă cu gândul la meciul de la Buzău. ”Mai avem un licăr de speranță și ne agățăm de ea”

Narcis POHOAȚĂ 14 Mar. 2024, 19:54 Liga 2
Nemțenii cred în minuni! Ceahlăul încheie sezonul regular acasă, contra ultimei clasate, dar joacă cu gândul la meciul de la Buzău. ”Mai avem un licăr de speranță și ne agățăm de ea”

Ceahlăul Piatra Neamț păstrează doar șanse pur teoretice de a ajunge în play-off-ul Ligii 2 după eșecul din etapa anterioară, 0-2 la FK Miercurea Ciuc, însă nemțenii încă mai cred în ele.

Și cât încă sunt matematic în cursă, elevii lui Cristian Pustai sunt datori să spere și să joace până la ultimul fluier al sezonului regular. Pentru ultimul loc calificabil sunt în luptă de la distanță cu Gloria Buzău și Chindia Târgoviște.

Sâmbătă, Ceahlăul întâlnește pe teren propriu cea mai slabă echipă din campionat, Progresul Spartac, singura formație fără victorie în acest sezon, și are nevoie de o victorie la scor, dar și de o minune la Buzău, pentru a mai prinde in extremis locul 6.

Ceahlăul are nevoie de victorie la scor cu Progresul Spartac, dar și de ajutorul celor de la Viitorul Pandurii

Dar până la a aștepta un ajutor de la Viitorul Pandurii, care ar trebui să câștige la Buzău, nemțenii ar trebui să se ajute singuri. Elevii lui Cristian Pustai au nevoie de o victorie la scor în fața Progresului Spartac, astfel încât la o eventuală egalitate de puncte cu Gloria Buzău și Chindia să aibă cel mai bun golaveraj.

În momentul de față, Gloria are 31 de puncte, iar Ceahlăul și Chindia au fiecare câte 28. Dacă buzoienii pierd și ultimele două formații câștigă, toate încheie cu 31 de puncte și se va face un clasament special în trei pentru departajarea lor. Cum toate cele trei meciuri directe s-au încheiat cu rezultate similare (1-1), se va lua în calcul golaverajul general din cele 19 etape. Chindia este avantajată în acest moment, având +14 (26-12), Ceahlăul este a doua, cu +9 (26-17), iar Gloria Buzău are +5 (26-21).

Astfel, nemțenii au nevoie de o victorie la cel puțin șase goluri diferență, altfel ar trebui ca Chindia să nu câștige în deplasarea de la Șelimbăr, un meci deloc ușor pentru târgovișteni, contra liderului.

Nemțenii joacă acasă cu gândul la meciul de la Buzău

La conferința de presă organizată joi, nemțenii tocmai pe acest subiect au marșat. Fotbaliștii Pedro Albino și Bogdan Forizs, împreună cu președintele Cătălin Anton speră ca echipa să-și revină cu o victorie și așteaptă un ajutor și din partea celorlalte rezultate.

”Noi trebuie să câștigăm acest joc și mai sperăm la șansa aceea, cât de mică e ea. La Miercurea Ciuc, echipa gazdă cred că a avut mai multă dorință, a avut publicul. La noi cred că a contat și lipsa de experiență. Să nu uităm totuși că Ceahlăul a făcut o figură destul de frumoasă în sezonul acesta, anul trecut eram în Liga 3. Noi continuăm să sperăm în cea mai mică șansă”, a declarat Bogdan Forizs, acesta fiind completat de Pedro Albino: ”În meciul de la Miercurea Ciuc eu cred că mentalitatea a fost cheia. Acolo s-a făcut diferența. Am avut timp suficient să schimbăm jocul, dar nu am reușit. De regulă trebuie să câștigi când joci cu un om în plus, dar în fotbal se întâmplă. Le mulțumim suporterilor pentru că au fost alături de noi și sper să fie în continuare. Ăsta e fotbalul, sunt momente și momente. Nu e ușor să primești după două minute un 11 metri. Trebuie să strângem rândurile și să facem mai multe în următorul meci decât am făcut la Miercurea Ciuc.”

Cătălin Anton: ”Avem un licăr de speranță și ne agățăm de ea”

La rândul său, președintele Cătălin Anton a declarat că echipa sa este încă afectată după eșecul de la Miercurea Ciuc, dar a atras atenția că jucătorii trebuie să-și revină și să câștige la scor partida cu Progresul Spartac.

”Este obligatorie victoria cu Progresul Spartac, trebuie să ne onorăm cartea de vizită pentru a spune că ceea ce s-a întâmplat la Ciuc a fost doar un pas greșit. În plus, trebuie să înscriem de cât mai multe ori. Referitor la calcule, este un licăr de speranță și ne agățăm de ea. La câte ghinioane am avut până acum poate avem și un pic de noroc. Trebuie să ne revenim cu toții. Am pus cu toții capul în pământ, ne-au dominat la toate capitolele, în special fizic. A fost un duș rece, încă simțim fiori pe șira spinării și acum”, a spus Cătălin Anton, care a ținut să le mulțumească suporterilor pentru susținere: ”Să nu uităm totuși că Ceahlăul a făcut meciuri foarte bune în acest sezon. Poate două-trei partide foarte slabe, cu Steaua, Miercurea Ciuc și Alexandria, în rest am avut prestații extrem de promițătoare. Nu a fost să fie. Sunt și momente grele în viață, iar suporterii adevărați vor fi alături de noi în continuare. Nu se termină viața aici și vreau să le mulțumesc pentru faptul că au fost alături de noi la Miercurea Ciuc.”

Toate cele zece meciuri din etapa a 19-a a Ligii 2 au loc sâmbătă, de la ora 14:00. La finalul ei, vom cunoaște ultima calificată în play-off și componența celor două grupe de play-out.

Foto și video: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterul-care-a-plans-pentru-ceahlaul-rasplatit-de-llullaku-19302759

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-ceahlaului-analiza-dupa-esecul-de-la-miercurea-ciuc-19302671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-chindia-sau-ceahlaul-doar-una-merge-in-play-off-ul-ligii-2-19302647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciurile-din-etapa-19-a-ligii-2-sezon-2023-24-se-joaca-sambata-19302643

Narcis POHOAȚĂ 14 Mar. 2024, 19:54 Liga 2
Pe aceeași temă