Ceahlăul, fără patru jucători importanți la meciul cu Steaua. Unul are fractură la braț. Așteptările lui Cristian Pustai pentru meciul din ”templul fotbalului românesc”

Narcis POHOAȚĂ 25 Oct. 2023, 14:34 Liga 2
Ceahlăul, fără patru jucători importanți la meciul cu Steaua. Unul are fractură la braț. Așteptările lui Cristian Pustai pentru meciul din ”templul fotbalului românesc”

Nou-promovata Ceahlăul Piatra Neamț va juca, joi, pentru a treia oară în ultimele patru etape în deschiderea unei runde, cea de-a 11-a sezonului regular de Liga 2. Nemțenii vor evolua în Ghencea, împotriva Stelei, de la ora 17:00, ambele formații având nevoie de victorie pentru a rămâne cu șanse reale în cursa pentru play-off, în special bucureștenii.

Ceahlăul, fără patru jucători importanți în Ghencea

Dacă Steaua a cedat la Slobozia în etapa trecută (scor 0-1), Ceahlăul vine după o remiză albă pe teren propriu cu fostul lider CSC Șelimbăr (scor 0-0). Elevii lui Cristian Pustai au făcut, însă, în runda anterioară, poate cel mai bun meci al sezonului, dar au ratat din toate pozițiile, inclusiv de la punctul cu var. Astfel, au irosit două puncte mari în economia luptei pentru play-off, în fața echipei de pe locul secund.

Partida de sub Pietricica nu a lăsat urme doar la nivel mental în vestiarul Ceahlăului, ci și fizic, patru dintre titulari devenind indisponibili.

Astfel, antrenorul Cristian Pustai nu va conta în Ghencea pe Stefan Krell, Matei Moraru, Azdren Llullaku și Patrick Petre. Dacă Llullaku și Patrick Petre sunt așteptați să revină în etapa viitoare, cu CSM Slatina, Krell și Moraru vor sta mai multe etape din cauza accidentărilor suferite.

Potrivit lui Pustai, sunt șanse mici ca Moraru să mai joace în acest an! El a ieșit accidentat în minutul 12 al jocului cu Șelimbăr, în același timp cu Llullaku, și el acuzând dureri.

  • Matei Moraru a suferit o fractură la brațul drept în meciul cu CSC Șelimbăr și trebuie să stea trei săptămâni cu mâna în ghips, în locul său fiind cooptat în lot un junior din cadrul clubului, Ionuț Canea.
  • Azdren Llullaku a ieșit accidentat la genunchi din meciul cu Șelimbăr.
  • Portarul Stefan Krell are ruptură musculară și nu poate reveni mai devreme de trei săptămâni, potrivit informațiilor furnizate de club, iar titularul va fi ales între Boison Wynney și Alexandru Barna.
  • Patrick Petre (foto) nu a făcut antrenament în ultimele zile din cauza unei răceli puternice și nu a făcut deplasarea la București.

Cristian Pustai, înaintea meciului cu Steaua: ”Vom juca într-un templu al fotbalului românesc”

În ciuda problemelor medicale cu care se confruntă, Cristian Pustai speră ca elevii săi să facă un meci bun și să obțină puncte în ”templul fotbalului românesc”.

”Steaua este una dintre cele mai bune echipă din această ligă, ne așteaptă un meci dificil pe un templu al fotbalului românesc. Sperăm să ne descurcăm, pentru că ne recomandă și pe noi jocurile bune pe care le-am făcut în acest sezon. Este un campionat strâns, sunt multe echipe pe un număr mic de puncte, așa că orice punct, orice victorie contează. Nu avem timp prea mult să fim dezamăgiți după remiza cu Șelimbăr, noi ar trebui să fim primii care să le dăm jucătorilor acea stare de luptă, de meci. Da, dacă ne uităm în clasament și ne gândim la cele trei jocuri egale pe care le-am fi putut câștiga, puteam vorbi altfel acum. Cu șase puncte în plus eram mai zâmbitori, mai liniștiți. Dar suntem în continuare în stare de luptă, fiecare bătălie contează. Steaua e o echipă care pe teren propriu joacă spectaculos, are suporteri. Își respectă blazonul, au înscris multe goluri, dar au și primit”, a declarat antrenorul Ceahlăului.

Tehnicianul nemțenilor a vorbit și despre problemele medicale din echipa sa: ”Avem probleme de lot. Din păcate, Matei Moraru va lipsi până la sfârșitul acestui an. Pe Llullaku sperăm să-l recuperăm cu Slatina. La ei se mai adaugă Patrick Petre, care a stat în pat toată săptămâna, fiind răcit. Sperăm să facem față aceastei situații.”

Toți au fost titulari în jocul din runda trecută, iar primii doi au ieșit accidentați în minutul 12.

Ceahlăul vine după două remize consecutive

Prezentă în play-off în ultimele două sezoane, Steaua a avut un start ratat de campionat, cu doar două victorii în primele zece etape și ocupă acum locul 11, cu 12 puncte. Faptul că echipa lui Daniel Oprița nu traversează cea mai bună perioadă se observă și din parcursul său, fiindcă a obținut doar un succes în ultimele șapte etape din Liga 2!

De cealaltă parte, nemțenii au și ei o singură victorie în ultimele cinci etape și vin după două remize consecutive, cu CSM Alexandria, în deplasare, și CSC Șelimbăr, acasă.

Dacă Steaua ocupă locul 11, cu 12 puncte, Ceahlăul se află pe poziția a 8-a, cu 15 puncte. Ultimul loc calificabil în play-off, 6, este ocupat de CS Mioveni, cu 16 puncte.

În cazul unui succes, joi, gruparea din Ghencea va trece de echipa nemțeană în clasament, la golaveraj, în timp ce elevii lui Cristian Pustai au șanse bune să avanseze pe loc de play-off dacă vor câștiga pe terenul Stelei.

Partida Steaua – Ceahlăul, prima din runda a 11-a a Ligii 2, se va disputa joi, 26 octombrie 2023, de la ora 17:00, pe stadionul Steaua.

Foto: ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/presedintele-executiv-al-ceahlaului-marin-mitran-demis-19289859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-remiza-contra-campionii-fc-arges-1-1-reactia-lui-daniel-oprescu-in-urma-rundei-10-de-liga-2-19289987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-remiza-cu-slatina-la-debutul-cu-eugen-neagoe-antrenor-19289953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/situatie-tensionata-la-csm-focsani-dupa-esecul-surpriza-de-la-baia-19289952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bilete-mai-ieftine-la-chindia-19289948

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conflict-intre-brancardier-si-mondragon-in-arges-slatina-19289939

Narcis POHOAȚĂ 25 Oct. 2023, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă